עבור לתוכן

התלבטות בקשר לשדרוג מחשב אולפן

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם, אשמח לעזרה בקשר להתלבטות שיש לי.
לפני כמעט שנתיים רכשתי מחשב לאולפן הביתי שלי בתקציב מצומצם ביותר, היום התקציב קצת יותר משוחרר ובנוסף המחשב הנוכחי שלי לא עומד בפרוייקטים שאני עובד עליהם.

המחשב שלי היום: 
מעבד i3 4170 socket 1150
לוח אם של gigabyte לא זוכר בדיוק איזה אבל סדרה פשוטה ביותר
8GB DDR 3
אני יוצר מוזיקה אלקטרונית והפרוייקטים שלי מגיעים ל200+ ערוצים (כבד מאוד), לא יודע אם זה אומר פה משהו למישהו.
אז ההתלבטות היא בין האפשרויות הבאות:
1. לקנות מעבד I7 מאותו דור, המתאים ללוח אם שברשותי, ולהוסיף 16 ג'יגה של DDR3 - 
מצד אחד זו היא האופציה הזולה ביותר, מכיוון שאין לי צורך בלוח אם חדש ורק סטיק אחד של זכרון, מצד שני היום אנחנו 3 דורות קדימה, כמה ההפרש משמעותי? (גם בין DDR3 ל DDR4)
חשוב לציין שהמעבד עצמו לא זול משמעותית מה7700K (הפרש של 250 ש"ח בערך), ואני מעוניין שהשדרוג הנוכחי ייתן לי שקט לחמש שנים הקרובות לפחות מבחינת ביצועים.

2. לקנות I7 7700K עם לוח אם חדש ו32 GB זכרון DDR4. - אם אבחר באופציה זו, באיזה ערכת שבבים כדאי לבחור? הבנתי שהZ270 נחשבת כטובה ביותר לסדרה הנוכחית אבל אני רואה שההבדל העיקרי בינה לבין ה H270 הוא האפשרות לביצוע אוברקלוק? (אינני מתכוון לבצע אוברקלוק במחשב אולפן מטעמי שקט ויציבות)
3. ללכת על מערכת מבוססת AMD 1700X - מן הסתם גם עם לוח אם וזכרונות חדשים.
מבחינת מחיר שני האופציות די דומות, אבל AMD נותן לי פי שניים ליבות, מצד שני I7 מנצח בכל בנצ'מרק שראיתי, מדוע ממליצים עליו כל כך פה בפורום?

אין צורך בציוד היקפי, מסכים, מארז, ספק כוח, דיסקים קשיחים וכו' - ליבת המחשב בלבד

1. מה התקציב המקסימאלי? 4K

ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ניתן לחרוג כמה שצריך אם זה ממש שווה את זה

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מחשב אולפן מקצועי

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Cubase Pro 9 

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אין צורך בשום רכיב

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? חשוב

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא ולא

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. כנראה שאסע לאילת במיוחד בשביל לבצע את הקנייה (שווה את זה בגדול)

9. מתי מתוכננת קניית המחשב? מיידי, או שכדאי לחכות קצת?

תודה רבה מראש. 

נערך על-ידי gm446

פורסם
ציטוט של gm446

מצד שני i7 מנצח בכל בנצ'מרק שראיתי

תלוי באיזה נושא. בריבוי ליבות ה1700X אוכל את ה7700K בלי מלח.

ציטוט של gm446

אינני מתכוון לבצע אוברקלוק במחשב אולפן מטעמי שקט ויציבות)

אם כך עדיף את ה7700 על פני ה7700K.

ההבדל בין ה4790 לבין ה7700 הוא כ12-15 אחוז אבל ה7700 נותן לך פלטפורמה עדכנית יותר- מצד השני השדרוג יהיה יקר יותר. תחליט בעצמך אם השיפור והפלטפורמה שווים את ההשקעה הנוספת. בנוגע לרייזן זה תלוי אם התוכנה שאתה משתמש בה מסוגלת לנצל יותר מ4 ליבות. אם היא מסוגלת לנצל 8 ליבות את רייזן בלי שאלה. אם לא אז אינטל (4790 או 7700) אלא אם יש עוד שימושים שיכולים לנצל ריבוי ליבות.

פורסם
  • מחבר
ציטוט של פולי הקנטאור

תלוי באיזה נושא. בריבוי ליבות ה1700X אוכל את ה7700K בלי מלח.

אם כך עדיף את ה7700 על פני ה7700K.

ההבדל בין ה4790 לבין ה7700 הוא כ12-15 אחוז אבל ה7700 נותן לך פלטפורמה עדכנית יותר- מצד השני השדרוג יהיה יקר יותר. תחליט בעצמך אם השיפור והפלטפורמה שווים את ההשקעה הנוספת. בנוגע לרייזן זה תלוי אם התוכנה שאתה משתמש בה מסוגלת לנצל יותר מ4 ליבות. אם היא מסוגלת לנצל 8 ליבות את רייזן בלי שאלה. אם לא אז אינטל (4790 או 7700) אלא אם יש עוד שימושים שיכולים לנצל ריבוי ליבות.

נראה שמבחנים עם תוכנות אודיו הAMD עדיין לא מגיע למעבדים של אינטל
http://www.scanproaudio.info/2017/03/02/amd-ryzen-first-look-for-audio/
https://www.steinberg.net/forums/viewtopic.php?f=209&t=114000
https://www.steinberg.net/forums/viewtopic.php?f=250&t=119183

פורסם

מהקישור הראשון (לשניים האחרים לא הצלחתי להיכנס) עולה שרייזן או מנצח בהפרש לא קטן את ה7700K או נמצא בערך באותו אזור.

עוד עולה שהוא מפסיד ל6900K אבל בתקציב של 4K אין סיכוי להכניס אותו או את ה7820X.

אז לדעתי ההחלטה היא בין שדרוג ל4790 והוספת RAM לבין מערכת חדשה מבוססת רייזן (ומכירה של המערכת הישנה אלא אם יש לך מה לעשות איתה). ההפרש צפוי להיות בסביבות ה15-30 אחוז הפרש בדברים שבהם רייזן צמוד ל7700K לבין 50% (כל זה בהסתמך על הקישור הראשון ועל הפרשים בתדר בין ה4790 לבין ה7700K).

פורסם
  • מחבר
ציטוט של פולי הקנטאור

מהקישור הראשון (לשניים האחרים לא הצלחתי להיכנס) עולה שרייזן או מנצח בהפרש לא קטן את ה7700K או נמצא בערך באותו אזור.

עוד עולה שהוא מפסיד ל6900K אבל בתקציב של 4k אין סיכוי להכניס אותו או את ה7820X.

אז לדעתי ההחלטה היא בין שדרוג ל4790 והוספת RAM לבין מערכת חדשה מבוססת רייזן (ומכירה של המערכת הישנה אלא אם יש לך מה לעשות איתה). ההפרש צפוי להיות בסביבות ה15-30 אחוז הפרש בדברים שבהם רייזן צמוד ל7700K לבין 50% (כל זה בהסתמך על הקישור הראשון ועל הפרשים בתדר בין ה4790 לבין ה7700K).

אז אם אעלה קצת את התקציב, ואלך על ה7820X, זה נראה כמו השדרוג שיהיה הכי יעיל לטווח הרחוק?

תודה רבה על העזרה!

2017-07-13 07_22_23-‫KSP מחשבים וסלולר.png

נערך על-ידי gm446

פורסם
  • מחבר

מצד שני הרייזן יחסוך לי כמעט 2000 ש"ח אם אלך על 1700X ואעשה לו OC צנוע של 0.2Ghz (נראה כאילו מלבד מהירות השעון זה אותו מעבד, או שאני טועה?)

Ryzen 1700X.png

Ryzen 1800X.png

פורסם
  • מחבר

אז החלטתי ללכת עם הAMD, ההתלבטות היחידה שנשארה לי היא בין ה1800X ל1700X ואוברקלוק, השאלה אם זה אותו מעבד, והוא יהיה זהה בביצועים ל1800X?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים