עבור לתוכן

מחשב עם זכרון DDR4 הוספה של זכרון DDR3 ?

Featured Replies

פורסם

שלום חברים 

לוח אם H110 בעל זכרון 8G DDR4 

אם יש לי 2 סלוטים של DDR3 האם יש אפשרות להוסיף ,או שזה רק יוריד מהמהירות ? 

תודה שי 

פורסם

היי

אי אפשר לעשות סלט בין סוגי הזכרונות.

4 זה 4 , ו - 3 זה 3.

מציע לך לקרוא את הסטיקי של FAQ כאן בפורום.

יש שם ריכוז מיקצועי ומהימן לכל השאלות שאתה שואל כאן.

לא שמפריע שאתה שואל, כן ?  :)

פשוט יש לך תשובות עוד לפני שתישאל. 

פורסם

ערכת השבבים H110 מיועדת למעבדי הדור השישי (Skylake) והשביעי (Kaby Lake) של משפחת מעבדי ה Core של אינטל. בקר הזיכרון במעבדים מהמשפחות הנ"ל מסוגל לעבוד גם עם DDR3 וגם עם DDR4, אך לא במקביל. זה אומר שגם אם יש לך לוח אם שבו ניתן להתקין גם זיכרון מסוג DDR3 וגם זיכרון מסוג DDR4 (כמו ה B150M Combo-G של ASRock) לא ניתן להפעילם ביחד (למעשה רוב לוחות האם הם בעלי חריצי הרחבה לסוג זיכרון אחד בלבד). בנוסף אין תאימות פיזית בין סוגי הזיכרון, כך שלא ניתן להתקין מודולי זיכרון מסוג DDR3 בחריצי הרחבה ("סלוטים") מסוג DDR4 ולהיפך. לפיכך התשובה לשאלה שלך היא לא.

פורסם
  • מחבר

,usvתודה על התגובה 

קראתי את הסטיקי ולא הצלחתי להבין כל כך

יש לי סלוט 1 8GB DDR4 

ובנוסף יש לי שני סלוטים כל אחד 4GB DDR3

http://www.crucial.com/usa/en/bls4g3d1609ds1s00

תודה רבה 

פורסם

לזכרוני התמיכה היא בddr3l שצורך פחות מתח. אפילו אם הזכרון הרגיל יעבוד, כמו ששי אמר אי אפשר לערבב בינהם. הייתי מעדיף 8 ג'יגה של ddr4 על 2x4 של ddr3 שעובד בערוץ כפול, הבדל משמעותי לכן או לכאן לא יהיה.

פורסם
ציטוט של none77

לזכרוני התמיכה היא בddr3l שצורך פחות מתח.

צודק - באופן רישמי המעבדים מהדור השישי והשביעי תומכים בזיכרון DDR3L, שהוא זיכרון DDR3 העובד במתח של 1.35V, לעומת זיכרון DDR3 "רגיל" שעובד במתח של 1.5V. באופן מעשי כנראה שיהיה אפשר להפעיל זיכרון DDR3 "רגיל" עם מעבד כזה (בהנחה כמובן שבלוח האם יש חריצי הרחבה מסוג DDR3), אך זה לא יהיה "בריא" במיוחד לבקר הזיכרון שנמצא במעבד, שכן הוא תוכנן לעבוד במתח של עד 1.35V.

ציטוט של Shay Manshary

קראתי את הסטיקי ולא הצלחתי להבין כל כך

יש לי סלוט 1 8GB DDR4 

ובנוסף יש לי שני סלוטים כל אחד 4GB DDR3

http://www.crucial.com/usa/en/bls4g3d1609ds1s00

תודה רבה 

קודם כל - "סלוט" פירושו חריץ הרחבה לזיכרון. זהו ה"שקע" שאליו מחברים את הזיכרון בלוח האם. יחידת הזיכרון עצמה (כמו זו שקישרת אליה) בד"כ מכונה "מודול זיכרון".

בכל מקרה - אי אפשר להשתמש גם ב DDR3 וגם DDR4 במקביל.

אגב, אם משהו לא ברור בדיון הנעוץ (הסטיקי) אני אשמח אם תציין היכן הבעיה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים