עבור לתוכן

ייעוץ בבחירת נתב ופריסה של תשתית ביתית

Featured Replies

פורסם

צהריים טובים לכולם,

כעיקרון כחלק משיפוץ בבית, אני הולך לשדרג כמעט כל דבר אפשרי (עד לרמה של בית חכם, אם כי לא בצורה מוגזמת כמובן).
כרגע יש לי דירה בת 5 חדרים, כאשר הראוטר נמצא בממ"ד, שהוא גם חדר עבודה, עם מחשב נייח ראשי המחובר אליו פיזית.
יש כמה בעיות שאני מעוניין לפתור - בסופו של יום, אלו הן המטרות שהצבתי לעצמי:
1. רכישה של מהירות אינטרנט גבוהה יותר - כרגע יש לי סה"כ 15, אני מכוון לאיזור ה-100, כאשר כרגע אני בבזק ובזק בינלאומי.
2. קבלת של פינג מהיר יותר. כיום, כאשר אני משחק אני מקבל באיזור ה-80-170 ברוב המשחקים.
3. איני בטוח אם אעשה NAS בבית, אבל אולי אחבר איזה כונן משותף.
4. קליטה טובה יחסית מכל מקום בבית, כאשר בחדרים הרחוקים (כולל הסלון) יש לי קליטה נמוכה עד אפסית.

לכן, אלו הן הסוגיות שעליהן אני מתלבט:

1. ראוטר - יש לי ראוטר פשוט של בזק (סימנס SL2-141), לכן הקליטה די נמוכה. אני מעוניין לרכוש ראוטר אחר - כמה שיותר משתלם. מבחינת המחיר - אני מוכן לשלם עד אלף ש"ח, אם כי פחות מעדיף להגיע לסכום הזה. כרגע הראוטר המקסימאלי שאני חושב לרכוש הוא לינקסיס EA7500. אני צריך ראוטר עם יכולות העברה ושידור די טובות, שכן אני עושה סטרימינג לפעמים, ובחלק מהמקרים יש אפילו 4 מחשבים שמשתמשים באינטרנט בו"ז. לכן, אשמח להמלצות לראוטרים אפשריים, כאשר חייב שהראוטר יכלול תקן AC מהיר, לפחות חיבור USB3 אחד, יכולות אבטחה טובות יחסית וכמובן - משתלם.

2. בהקשר של שאלה 1 - במידה ואכן מדובר על סכום של כמעט אלף ש"ח, יש לי אפשרות להזמין מאמאזון ואולי גם newegg (שכן לאחרונה התחילו לעשות משלוחים מחוץ לארה"ב לחלק מהמוצרים). במידה והראוטר שאני רוצה קיים כבר בארץ - האם הוא יעצר בכניסה לארץ (שכן מדובר על מוצר תקשורת), למרות שיש לו תקן בארץ?

3. מיקום הראוטר - כפי שאמרתי, הראוטר כרגע נמצא בממ"ד. למה? כי המחשב הראשי מחובר אליו ישירות וכי מדובר על חדר שנמצא פיזית במרכז הדירה. השאלה היא האם להשאיר את מיקום הראוטר, או לחבר אותו בחדר שאינו ממ"ד, אך במקרה אני חושש שתהיה קרינה די גדולה ברחבי הבית בשם כל ההורדות והעברות קבצים שאני עושה באופן קבוע.

4. בהקשר של שאלה 3 - יש לי אפשרות, כחלק מהשיפוץ, להשחיל כבלים לרוב החדרים, כך שבפועל יהיה ניתן להתחבר לראוטר פיזית. עדיין לא ברירתי מחירים, אך אשמח לעצות לכדאי / לא כדאי.

5. אשמח להמלצות כלליות (אפילו הקשורות לספק ותשתית) ע"מ לשפר יכולות פינג וקישוריות החוצא. בעצם כל דבר שיכול לעזור לרשת אצלי להיות כמה שיותר עדכנית, מהירה ומאובטחת. אני לא נעול על חברות כמובן, הכל פתוח.

אשמח לעצות, הערות וטיפים מנסיונכם,
תודה רבה.

פורסם

1.  הסימנס שיש לך הוא מאוד מיושן ואם אתה בוחר לעלות מעל 15M תהיה חייב להחליף אותו כיוון שהוא לא תומך ב-VDSL.  בזק ככל הנראה יספקו לך נתב הכולל מודם VDSL בהשאלה אבל גם זה לא יהיה העפרון הכי מחודד בקלמר הנתבים.  אם אתה מקבל אותו בהשאלה ללא תשלום - אני מציע לך להפוך אותו למודם נטו ולחבר אליו נתב אלחוטי אוניברסלי (כלומר כזה אינו כולל מודם).

2.  אני לא ממליץ על הנתבים של LINKSYS - פרט לשם ההיסטורי הטוב שיש להם, האיכות של הקושחה שלהם בעייתית ואני חושב שעדיף להימנע מהם.  בתקציב של 1000 שקל הייתי רוכש שני נתבי C7 של TP-LINK שתומכים ב-AC ובפורטים של 1G, משתמש באחד מהם כנתב ראשי שממוקם בממ"ד ובשני כנקודת גישה שתמוקם במקום מרכזי  בבית כך שיהיה לך כיסוי אלחוטי המבוסס על שתי נקודות גישה.  את החיבור בין שני הנתבים הייתי מבסס על כבל רשת (שאתה בכל מקרה מתכוון להעביר).

3.  אם אתה בוחר לרכוש מחו"ל - אכן יש בעיה שגם נתבים שנמכרים בארץ נעצרים בגלל חוסר התאימות לדרישות של תדר 5GHZ בארץ.  לכן אם אתה כבר מזמין מחו"ל, כדאי רק מאמאזון בגלל הנכיולת להחזיר ולקבל את הכסף בחזרה.  רק קח בחשבון שהמשלוח יעצר ואז אוטמטית תצטרך להחזיר - שזה סתם מתסכל ומבזבז זמן.

4.  אם אתה משחיל כבלים, אתה בשקט יכול ללכת על כבלי CAT5E למרות שיהיו כאלה שינסו לשכנע אותך על CAT6.  ההעדפה שלי ל-CAT5E נובעת מכך שהאביזרים מסביב (תקעים, שקעים, פנלים וכיוב') זולים יותר וקל יותר לטפל בהם באופן עצמי אך יחד עם זאת, גם CAT6 יהיה בסדר רק קח בחשבון שזה עלול להיות טיפה יותר מסובך.

כמה מאמרים שיכולים לסייע לך -

הבעיות של תדר 5GHZ בישראל - http://www.netcheif.com/Articles/5GHZ/5GHZ.htm

נתבים מומלצים - http://www.netcheif.com/Articles/L2TPRouters/L2TPRouters.htm

נתבי VDSL מומלצים - http://www.netcheif.com/Articles/VDSL_Router/VDSL_Router.htm

שרשור נתבים (הפרק האחרון דן בשרשור קווי) - http://www.netcheif.com/Articles/RouterAsAP/RouterAsAP.htm

פורסם
  • מחבר

ראשית - תודה רבה על על האינפורמציה.

1. אני יודע שהוא לא תומך, וגם לא מעוניין להשאיל מבזק. אבל, האם לדעתי עדיף, כפי שאמרת, במידה ומשאילים בחינם או סכום סמלי - להשתמש בו כמודם בלבד ולרכוש ראוטר, או לרכוש פשוט ראוטר עם מודם מובנה וזהו?

2. צר לי לשמוע על לינקסיס, מנסיון הם (היו?) חברה מעולה. לגבי שני הנתבים - זה רעיון מעניין, וזה במידה ובסופו של דבר אכן העביר כבילה בקירות. אני מכיר את רשימת הראוטרים המומלצים באתר שלך, אך הם יש ראוטר שלדעתך משתלם במיוחד (או במילים אחרות - אחד כזה שאתה היית הולך עליו אם היית במקומי?).

3. לפי דבריך, אני חושב שאוותר על קניה מחו"ל, עבור מחיר סופי שזול בכ-20% לרוב, זה לא שווה את הטרחה.

4. לצערי,בין היתר, הייתי צריך להכין בזמנו לא מעט כבלי רשת. את ההתלבטות בין CAT5E ל-CAT6 אבצע מאוחר יותר, בהתאם לאופי העבודה (סיכום עלות, האם אני או מישהו אחר יעשה את ההתקנה וכדומה).

בכללי, אני כהעדפה אישית מעדיף את הכל כמה שיותר "נקי". כלומר כמה שפחות כבילה נראת לעין, כמה שפחות התקני תקשורת. במידה ואחליט בסופו של דבר לא לבצע את הפריסה בקיר, ואלך על ראוטר אחד שיש בממ"ד כפי שיש כרגע. האם ראוטרים מתקדמים יותר (שזה בערך כמעט כל ראוטר שקיים בשוק) מזה שיש לי כן יספק טווח קליטה טוב יותר, לאיזורים בהם הקליטה חלשה עד אפסית כרגע? אני יודע שזה תלוי באנטנות וב-gain שלהן, אך כפי שאמרתי מקודם - אני לא רוצה קרינה יותר מדי חזקה בבית. לכן, אני מחפש את ה-sweet spot בעניין הזה.

פורסם

1.  ראוטר עם מודם VDSL מובנה הוא אפשרות אבל מספר הדגמים הרלוונטים בארץ הוא מאוד מאוד מצומצם.  אם אתה מקבל מבזק נתב VDSL בחינם או עלות סמלית, לדעתי עדיף לקחת אותו, להפוך אותו למודם ולחבר אליו נתב אוניברסלי.

2.  אם אתה מתעקש על LINKSYS לך על דגם שתומך בקושחה צד שלישי (DD_WRT למשל) - הקושחה של LINKSYS - לפחות לטעמי - זוועתית.  דגם אפשרי הוא ה-WRT1900ACS אבל הוא ממש לא זול בארץ - 1,350 שקל וצפונה.  ה-C7 עולה פחות מ-500 שקל ויתן לך תמורה מצויינת.  במחיר של פחות מ-1,000 שקל תקבל שניים שיוכלו "לדבר" ביניהם על גבי כבל תקשורת.

3.  נתב אלחוטי - גם אם יהיה הטוב ביותר - ברגע שמקמת אותו בממ"ד - רצחת את האות האלחוטי שלו.  לכן אתה חייב איזושהי נקודת גישה מחוץ לממ'ד שתמוקם במקום מרכזי בבית - בנושא הזה אל תחסוך.  את החיבור תבצע באמצעות כבל שיעבור בקיר - זו השקעה חד פעמית שתחזיר את עצמה.

פורסם
  • מחבר

1. אם כך, אבדוק בעת השדרוג מה העלות של נתב VDSL מבזק. אם אכן יהיה זול, אקשיב לעצתך.
2. אני ממש לא מתעקש על לינקסיס, נהפוך הוא - אני פתוח להצעות של דגמים טובים, מכלל החברות האיכותיות.
3. הבעיה שזה ממ"ד, אצטרך לבדוק האם אוכל בכלל להעביר משם כבר (אולי להשתמש בתשתית קיימת). חשבתי על רעיון נוסף - אולי פשוט אמקם את הראוטר בחדר אחר, ובמידה ואוכל להשחיל כבל לממ"ד - אעשה זאת נטו עבור המחשב הנייח שיש שם, וכך אחסוך את הקניה של ראוטר נוסף.

למרות שאני סומך על נסיונך - קראתי קצת ביקורות על ה-C7, ולמרות שלרוב אני לא הכי מתבסס עליהם - קצת קשה להתעלם מהעבודה שבדירוג באתר של החברה הוא קיבל 2.7/5 (43 מדרגים סה"כ), כאשר המון תגובות של אנשים שרכשו אותו אומרות שלא כדאי לרכוש אותו בשל סיבות מגוונות. במידה ואתה תמליץ לי להתעלם מהן - מה לגבי ה-C9? הוא לא יקר משמעותית, מעט מהיר יותר (ועם gain טוב יותר?).

שוב תודה על העזרה.

פורסם

ל-C9 אין GAIN גבוה יותר - הוא תומך ב-AC1900 לעומת AC1750 ב-C7 - לדעתי ההבדל המזערי הזה לא מצדיק את פער המחיר.  באמאזון יש קרוב ל-7,000 חוות דעת על הנתב (ציון 4) - זה נראה לי יותר אמין - https://www.amazon.com/TP-Link-Archer-C7-Wireless-Gigabit/dp/B00BUSDVBQ

פורסם
  • מחבר

בסדר גמור, אעדכן ברגע שאתחיל עם השדרוג.
תודה רבה על כל העזרה שלך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים