עבור לתוכן

אני יכול להגדיר את הצורב כ-MASTER ואת הכונן קשיח כ-SLAVE? הם על אותו כבל IDE

Featured Replies

פורסם

יש לי רק צורב וכונן קשיח במחשב, שמצריכים חיבור כבל IDE.

כרגע כל אחד מהם מחובר על כבל אחר של IDE.

אז כדי למנוע חסימת אוויר, או זרימת אוויר טוב אני מעוניין להיפטר מכבל IDE אחד ולחבר את הצורב והכונן קשיח רק על כבל IDE אחד.

רציתי לדעת אם זה אפשרי? ואם כן אז אני צריך לג'מפר את הצורב והכונן קשיח?

אני יודע איך לג'מפר אותם אני רק צריך לדעת איזה הגדרה לתת לכל אחד? הכוונה איזה צריך להיות MASTER ואיזה צריך להיות SLAVE?

את הכונן הקשיח אני עומד לחבר אותו בכבל IDE באמצע שלו (לכבל IDE יש שלוש יציאות: אחת בהתחלה ללוח האם, אחת באמצע ואחת בסוף).

אז אם אני מחבר אותו באמצע אני צריך להגדיר אותו כ-SLAVE?

ואני לא יכול לחבר אותו במקום אחד חוץ מהאמצע של הכבל כי אז אני אצטרך לעקם את הכבל ואני לא מעוניין לעשות את זה.

הצורב והכונן שיש לי ד"א הם:

LITE ON 52X32X52

WD 80GB 7200RPM 8MB BUFFER

עוד משהו אחד קטן: קרה לי דבר מאוד מוזר כרגע, דלת המארז פתוחה אז הסתכלתי בפנים וראיתי משהו שחור על הזיכרון. חשבתי זה אבק אז תפסתי אותו וזרקתי אותו מחוץ למארז. אבל אז גיליתי שזה היה יתוש די גדול שבעצם בטעות מעכתי אותו על הזיכרון. רציתי לדעת אם זה יגרום לקצר? מצטער אם זה הדבר הכי טיפשי שאי פעם שמעתם.

ואני יודע שהשאלה הזאת לא קשורה לפורום הזה, אבל במקום לפתוח הודעה נוספת ולעשות ספאם בכל הפורמים אני שמתי את השאלה פה. מקווה שלא תנעלו את ההודעה בגלל השאלה הזאת.

פורסם

אתה יכול להפעיל אותם כמאסטר וסלייב בצורה רגילה. אבל הביצועים של הHD ירדו בגלל שהוא יאלץ לעבוד בATA33. תנסה לעגל את הכבלים שלך בשביל למנוע חסימת אויר במארז.

והיתוש, אם הוא לא גרם לקצר אז הוא גם לא יגרום ;)

פורסם
רציתי לדעת אם זה אפשרי? ואם כן אז אני צריך לג'מפר את הצורב והכונן קשיח?

אפשרי אבל יפגע מאד בביצועים של ההרדיסק כיוון שהוא יעבור במהירות של הצורב (בדרך כלל ATA33) ולא ב-ATA100

את ההרדיסק אתה מגמפר כ-master ואת הצורב כ-slave (כנס לאתר ותבדוק איך)

בעיקרון master אמור להיות מחובר לקצה של הכבל ו-slave לאמצע אבל זה לא יותר מידי קריטי

רציתי לדעת אם זה יגרום לקצר?

המחשב עובד? יופי הכל בסדר

פורסם
  • מחבר

טוב, תודה על העזרה

רק עוד משהו: לא הבנתי אם אני אג'מפר את הכונן הקשיח כ-MASTER ואני אשים אותו באמצע הכבל זה יוריד בביצועים? יעשה בעיות?

וכבלים עגולים אני אכין בשבוע הבא, אחרי שאני אקנה את הצינורות שבהם אני אשים את הכבל

פורסם

אם תג'מפר את הדיסק על מאסטר ותשים אותו באמצע הכבל סביר להניח שהמחשב לא יזהה אותו בכלל.

פורסם
  • מחבר

אם תג'מפר את הדיסק על מאסטר ותשים אותו באמצע הכבל סביר להניח שהמחשב לא יזהה אותו בכלל.

טוב

תודה על העזרה

פורסם

מה??? איך הגעת למסקנה הזו?

כבל IDE צריך להיות מחובר ללוח עם חיבור אחד ולדיסק קשיח או/ו CD בחיבור אחר - זהו. זה לא משנה אם מחברים את החיבור הראשון או השני לדיסק הקשיח - זה בדיוק אותו דבר. הקביעה איזה כונן ראשון ואיזה שני נעשית ע"י הג'מפרים שעל הכונן עצמו, ולא ע"י הכבל (לא כמו בכבלים של כונני Floppy, שם יש היפוך כדי לחסוך בקר). חייבים לציין שקיימת אפשרות שהכבל יבחר את סדר הכוננים, אבל זה יקרה רק במידה והג'מפרים של ההתקנים מוגדרים כ Cable Select.

פורסם

מבחינת ביצועים עדיף שכל אחד ישל על צ'אנל משלו!

תעשה שני כבלים עגולים :)

עדיף!

פורסם
  • מחבר

מבחינת ביצועים עדיף שכל אחד ישל על צ'אנל משלו!

תעשה שני כבלים עגולים :)

עדיף!

זה מה שאני עומד לעשות אחי, בנתיים הכנסתי כבל עגול אחד לצורב ויצא טוב, ביום שלישי או שני אני אכי אחד לכונן קשיח.

פורסם

אתה יכול להפעיל אותם כמאסטר וסלייב בצורה רגילה. אבל הביצועים של הHD ירדו בגלל שהוא יאלץ לעבוד בATA33. תנסה לעגל את הכבלים שלך בשביל למנוע חסימת אויר במארז.

והיתוש, אם הוא לא גרם לקצר אז הוא גם לא יגרום ;)

אפשרי אבל יפגע מאד בביצועים של ההרדיסק כיוון שהוא יעבור במהירות של הצורב (בדרך כלל ATA33) ולא ב-ATA100

את ההרדיסק אתה מגמפר כ-master ואת הצורב כ-slave (כנס לאתר ותבדוק איך)

בעיקרון master אמור להיות מחובר לקצה של הכבל ו-slave לאמצע אבל זה לא יותר מידי קריטי

המחשב עובד? יופי הכל בסדר

מאיפה הבאתם את השטות הזאת שאם מחברים HD + CDROM על אותו כבל אז זה מגביל אותו לUDMA33!?

ראיתי כ"כ הרבה אנשים שהם כביכול אנשים שמבינים על מה מדברים ואני כל הזמן רואה מישהו אחר כותב את השטות הזאת!

זה בכלל לא נכון! יש לי על המחשב 4 CDROMים, אחד SCSI ו3 IDE, כמובן שאחד מהם מחובר עם הדיסק קשיח, הHD כמובן עדיין עובד על UDMA 5

אז למה לבלבל סתם אנשים כשאתם לא בטוחים!!??!

פורסם

אנחנו בטוחים מאד במה שאנחנו אומרים ואני מציע לך להרגיע את עצמך.

נסה להעתיק קובץ מההרדיסק שלך שמחובר יחד עם הסידי לעצמו ותראה שאתה מקבל גג 16 מגה לשניה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים