עבור לתוכן

התייעצות וכמה שאלות לגבי לוח-מעבד-זיכרון ברכישת מחשב חדש

Featured Replies

פורסם

המחשב ייועד לגיימינג קל עד בינוני כי הבן שלי בדיוק בשלב המעבר ממשחקי ריימן למשחקי GTA/DOOM וכדומה...

מעבד - האם הפרש הביצועים בין i5 7500 ל i5 7600 שווה את ההפרש במחיר של 133 ש"ח? האם הAlpine 11 Pro מספיק למשימה?

זכרונות - Hyper-X או Kingston? שניהם במהירות 2133 סטיק בודד של 16GB DDR4. לגבי המהירות, הייתה שמועה ש2400 לא מוצלחים באותה מידה כמו ה2133, האם זה נכון או שלרכוש 2400? המבנה של הHyper-X יותר "קרבי"(צלעות קירור), משמעותי? ההפרש במחיר 33 ש"ח.

לוח - GA-H270-HD3 או GA-Z270P-D3 ? אם אני לא טועה בZ270P יש תמיכה לזכרונות מהירים יותר(לשדרוג עתידי...?) ותמיכה בUSB 3.1, שניהם באותו המחיר 491 ש"ח.

תודה לעוזרים

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

???

פורסם

ערב טוב,

כיום אינטל פסה בתחום המחיר שהנך מדבר עליו, וכנראה גם במרבית הסגמנטים, למעט במעבד הבסיס G4560 שהוא אחת ההצלחות הכבירות שלהם.

הנך שואל הרבה שאלות, אך אני ברשותך אסיט אותך לכוון אחר לחלוטין:

בתקציב המעבד (ולכן הפלטפורמה) שהנך מציין, רוכשים כיום מעבד Ryzen 1600 עם 6 ליבות ולא את האינטל שלו רק 4 ליבות.

מעבר לכך המעבד של AMD מהיר יותר משום שאינו נעול תדר כמו המעבד של אינטל.

תעשה עכשיו קצת שעורי בית ככה על מנת להיכנס לנושא:

ראה סרטים ביו טיוב על מעבדי ryzen 1600 ובמיוחד בהשוואה למעבדים שהתעניינת בהם מצד אינטל, ואחרי זה כשתהיה יותר

מבושל ומבין ב- AMD החדש, חזור לכאן ונעזור לך הלאה, כשבכיסך בסיס מוצק יותר להתדבר עליו.

קרא את הסקירה הסגמנטטיבית המאד מצומצמת שהבאתי כאן בפורום בהקשר לנושא כדי לקבל אזימוט ראשוני:

https://hwzone.co.il/community/topic/578718-ryzen-vs-kaby-lake/#comment-5063520

פורסם
  • מחבר
ציטוט של nec_000

ערב טוב,

כיום אינטל פסה בתחום המחיר שהנך מדבר עליו, וכנראה גם במרבית הסגמנטים, למעט במעבד הבסיס G4560 שהוא אחת ההצלחות הכבירות שלהם.

הנך שואל אתה הרבה שאלות, אך אני ברשותך אסיט אותך לכוון אחר לחלוטין:

בתקציב המעבד (ולכן הפלטפורמה) שהנך מציין, רוכשים כיום מעבד RYZEN 1600 עם 6 ליבות ולא את האינטל שלו רק 4 ליבות.

מעבר לכך המעבד של AMD מהיר יותר משום שאינו נעול תדר כמו המעבד של אינטל.

תעשה עכשיו קצת שעורי בית ככה על מנת להיכנס לנושא:

ראה סרטים ביו טיוב על מעבדי RYZEN 1600 ובמיוחד בהשוואה למעבדים שהתעניינת בהם מצד אינטל, ואחרי זה כשתהיה יותר

מבושל ומבין ב- AMD החדש, חזור לכאן ונעזור לך הלאה, כשבכיסך בסיס מוצק יותר להתדבר עליו.

קרא את הסקירה הסגמנטטיבית המאד מצומצמת שהבאתי כאן בפורום בהקשר לנושא כדי לקבל אזימוט ראשוני:

https://hwzone.co.il/community/topic/578718-ryzen-vs-kaby-lake/#comment-5063520

רק שתדע שבעבר הייתי טיפוס של AMD, ממעבדי VENICE ועד PHENOME כך שמה שרשמת הצית מחדש את אהבתי...

אם כך, אני זורם על מחשב מבוסס AMD :)

התקציב הוא גג עד 5500 ללא מסך ומערכת הפעלה.

מאחר וזה לא הפורום למפרטי מחשב, אתרכז בשילוש.

לפי הלינק הזה, האם הRayzen 5 1600 יודע לתת בראש לi7-7700? 

http://www.cpu-world.com/Compare/959/AMD_Ryzen_5_1600_vs_Intel_Core_i7_i7-7700.html

גם אם כן וגם אם לא, אני חושב שזה המעבד שאלך עליו(סתם תהיתי בשאלה...)

לגבי הלוח, אני רוצה לוח שיתמוך ב4 סטיקים ובמהירויות גבוהות מ2400. איך הלוח הבא? Gigabyte AB350-Gaming 3 / AM4 , מתומחר תחרותי (אני טועה?), אני לא צריך את הCrossFire אז אם יש לוח בעל אותם ספסיפיקציות למעט הCrossfire ואני חוסך בשל כך, יתקבל בברכה.

מבחינת זיכרון, אני מבין שהתמיכה במהירות קשורה גם ליכולת המעבד(?), האם DDR4 16G 3000 CL15 Corsair Vengeance LPX Black בעלות 593 ש"ח זאת רכישה כדאית?

הצרכים של המחשב הם למשחקים כדוגמת דום החדש ודומיו כי הילד בדיוק עובר משלב משחקי הRayman למשחקי FPS....

מצד שני, הילדה המדהימה שלי מגלה כישרון מפתיע בעריכה של סרטים, תמונות וכו' ורוצה שאבא ידאג לה לPremier, photoshop וכו', אז חשובה לי היכולת (ברמת תחביב, לא ברמת עבודה) לעבוד בתוכנות מסוג זה.

כרטיס מסך(פחות קשור לפורום זה) יהיה GTX 1070 אלא אם אתה חושב (מבחינה מקצועית) שיותר נכון ללכת על כרטיס מסך מבוסס AMD במערכת המבוססת לוח+מעבד AMD.

מקווה שהבחירות שלי לא היו מנותקות הגיון ואשמח לייעוץ.

האם אתה עובד בייעוץ בשישי/שבת....? ;) :P (אם הבנת למה אני מתכוון....)

פורסם

בחרת נכון:

כיום מעבד Ryzen 1600 הוא ה- sweet spot ואחד הנמכרים ביותר. סגמנט החובבים בתחום והמעודכנים טכנולוגית בעולם ה PC,

למעשה עטים על המעבד הזה כברירת המחדל, וזו המלצתי החמה גם כן.

צפה בסרטון הזה:

Ryzen Buying Guide: R7 1700 vs. R5 1600 vs. R5 1400

https://www.youtube.com/watch?v=Svwus0dEWyE

לגבי לוח אם, אמליצה על asus או gigabyte אך על סדרת השבבים X370 הגבוהה יותר - אם התקציב בסופו של דבר יאפשר.

הלוחות בנויים מסתבר באיכות גבוהה יותר חומרית, יותר שכבות (6 לעומת 4), ולכן מאפשרים הגעה לביצועים מעט גבוהים

יותר מבחינת תדר, במיוחד בכל הנוגע ל- RAM, כמו גם מציגים יכולת אמינות/עמידות משופרים בשל איכות הבניה המשופרת.

רצוי מאד לבחור בזיכרונות בתדר עבודה 3200 (די יקר) או כמינימום 3000 - מעבד ryzen רעב לרוחב תעבורת IO לזכרון

ונהנה ממנה מאד.

יש לעבוד בתצורת dual channel memory בלבד- ולא single channel.

כמו כן לעבוד עם שני סטיקים של זיכרון ולא 4. אם עובדים עם 4 מודולי זיכרון, המהירות מוגבלת דרסטית והביצועים

יורדים (ככה עובד בקר הזיכרון של המעבד הזה) ויש לקחת זאת בחשבון. ולכן כדי לקבל הרכב של 16GB אתה צריך סט של

שני סטיקים 2X8GB = 16GB .

לא ברור בשלב זה, אם כל המלצותיי נכנסות בתקציב שתכננת, ולכן תתחיל להרכיב מערכת במסודר, תעלה לכאן מפרט

עם תמחורים של החבילה. נראה לאן מגיעים. במידה ונראה שנוצר מחסור מסוים בתקציב, אז נעשה קצת פשרות וכווץ

לקונפיגורציה בכדי להתכנס למסגרת התקציב ככל שניתן.

לגבי כרטיס גראפי מדגם GTX1070 מומלץ מאד והוא ה- sweetspot בהקשר הזה, תוכל אגב להזמין מחו"ל ולחסוך

כ- 300 ש"ח למשל מאמזון.

שקול גם אפשרות אולי לכרטיס מסך משומש, יש שם פוטנציאל לחסכון נוסף לא מבוטל, אך אם משומש

אז רק כרטיס מסך של AMD (משום שנוידיאה מסתבר, אינה תומכת בדרייברים בכרטיסי מסך שלה לאחר שעברו גיל 3

וזאת בכוונת מכוון - לגרום להם להזדקן מהר, יש לשים לב לכך. וכרטיס מסך משומש כידוע מתקרב לגיל 3 מהר מאד).

סוגיית היעוץ בסופ"ש היתה בנימה הומוריסטית כמובן, משום מה היה לי ברור שזה נהיר לכל קורא :beerchug:

פורסם
  • מחבר

מנסה להישאר בתקציב של 5500, התפשרתי קצת על המארז (ריירתי על FRACTAL DEF-5), אילו שני המפרטים שהרכבתי(אני יודע שזה לא המקום אבל ההתייחסות צריכה להיות כלפי השילוש שמשתלב עם שאר הרכיבים).

אופציה אחת מבית פלונטר:

plonter_logo.png
הצעת מחיר למערכת מחשב - www.plonter.co.il - המקום לאנשים שאוהבים מחשבים

[table]

[tr][td]YD150XBBAEBOX.jpg[/td]
[td]1[/td]
[td]AMD[/td]
[td]YD1600BBAEBOX[/td]
[td]מעבדים - AMD Socket - AM4
YD1600BBAEBOX - AMD - AMD RYZEN5 1600 - 6 Cores - 12 Threads - 3.2Ghz - 65W TDP - BOX With Spire Fan...
שלוש שנים אחריות[/td]
[td]₪1034/1013[/td]
[/tr]

[tr][td]PRIME-X370-PRO.jpg[/td]
[td]1[/td]
[td]ASUS[/td]
[td]PRIME-X370-PRO[/td]
[td]לוחות אם - AMD Socket AM4
PRIME-X370-PRO - ASUS - PRIME X370-PRO - AM4 - 4x DDR4 64GB 3200MHz - HDMI - DisplayPort DP - SLI - CrossFireX CFX - PCIe 3.0 x16 - 2x PCIe 3.0 x8 - PCIe 2.0 x4 - 3x PCIe 2.0 x1 - M.2 - 8x SATA - 3x USB 3.1 - 8x USB 3.0 - 4x...
אספקה מסוף מרץ - שלוש שנים אחריות[/td]
[td]₪709/695[/td]
[/tr]

[tr][td]CMK32GX4M2A2400C14R.jpg[/td]
[td]1[/td]
[td]Corsair[/td]
[td]CMK16GX4M2B3200C16R[/td]
[td]זכרונות - DDR4 - לנייח
CMK16GX4M2B3200C16R - Corsair - 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz CL16 - Red - Vengeance® LPX Series...
אחריות: שלוש שנים בארץ + לכל החיים מול היצרן[/td]
[td]₪740/725[/td]
[/tr]

[tr][td]70NSH6DHL4XE.jpg[/td]
[td]1[/td]
[td]GALAX[/td]
[td]70NSH6DHL4XE-PC[/td]
[td]כרטיסי מסך - NVIDIA PCIe
70NSH6DHL4XE-PC - GALAX - GeForce GTX1070 EX - With New PC Only - 8GB GDDR5 - BackPlate - Top LED Effect -  DVI, HDMI, 3x Display Port 1.4 - 296x144x43 mm - Base Clock (MHz) 1518 - Boost Clock (MHz) 1708...
בקניית מחשב חדש בלבד - שלוש שנים אחריות[/td]
[td]₪1766/1731[/td]
[/tr]

[tr][td]CT275MX300SSD1.jpg[/td]
[td]1[/td]
[td]Crucial[/td]
[td]CT275MX300SSD1[/td]
[td]דיסקים קשיחים ו SSD - SSD - SATA
CT275MX300SSD1 - Crucial - 275GB - SATA3 6GB - 2.5 inch - 7mm (with 9.5mm adapter) - 530/510 MB/s - MX300 Series...
שלוש שנים אחריות[/td]
[td]₪458/449[/td]
[/tr]

[tr][td]GX330W.jpg[/td]
[td]1[/td]
[td]Antec[/td]
[td]GX330W-EA650G-Pro[/td]
[td]מארזי מחשב - מארז עם ספק
GX330W-EA650G-Pro - Antec - Window - White - With 650W Antec EA650G-Pro Modular 80Plus Gold  - USB3.0 - USB 2.0 - 2x 120mm Blue LED - 0761345-10011-3...
שלוש שנים אחריות[/td]
[td]₪538/527[/td]
[/tr]

[tr][td]H3C53AA.jpg[/td]
[td]1[/td]
[td]HP[/td]
[td]H3C53AA[/td]
[td]מקלדות - עכבר ומקלדת חוטיים
H3C53AA - HP - HP C2500 Desktop (Keyboard + Mouse - Wired - USB - Hebrew/English...
שנתיים אחריות[/td]
[td]₪72/71[/td]
[/tr]

[tr][td]M-111.jpg[/td]
[td]1[/td]
[td]Microlab[/td]
[td]M-111[/td]
[td]רמקולים - 2.1
M-111 - Microlab - Microlab M-111 2.1 speakers - Definitive 2.1 subwoofer system for multimedia and computer use. Designed in black and fits into any room scenario. Ideal for digital multimedia music and movies.Powerful...
שנה אחריות[/td]
[td]₪144/141[/td]
[/tr]

[tr][td]SERVICEFORUM.jpg[/td]
[td]1[/td]
[td]Plonter[/td]
[td]SERVICEFORUM[/td]
[td]שרות במעבדות פלונטר - הרכבת חלקים
SERVICEFORUM - Plonter - הרכבת מחשב ומשלוח עם שליח לכל מקום בארץ. המשלוח בחינם לניתן רקמחשב בהרכבה שלנו שמחירו מעל ל 2500 שח....
[/td]
[td]₪1/1[/td]
[/tr]

[/table]

5462.00 / 5353 ₪ 

אופציה שנייה מבית TMS:

מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל

מעבד:
AMD Ryzen 5 1600 AM4 BOX
כמות: 1 - מחיר: ₪969

לוח אם:
Gigabyte GA-AX370-Gaming K3
כמות: 1 - מחיר: ₪724

מארז:
Antec P9 Window + MF700MS
כמות: 1 - מחיר: ₪601

זיכרון:
Corsair DDR 4 16G (8Gx2) 3200 CL16 Vengance LPX Red CMK16GX4M2B3200C16R
כמות: 1 - מחיר: ₪657

כרטיס מסך:
מבצע מאי - Palit GeForce GTX 1070 JETSTREAM 8GB GDDR5 VR Ready
כמות: 1 - מחיר: ₪1699

קשיח למחשב שולחני:
Crucial MX300 275GB SATA 2.5" 7mm
כמות: 1 - מחיר: ₪408

קשיח למחשב שולחני:
Seagate HDD 1.0TB 64MB SATA3 Barracuda
כמות: 1 - מחיר: ₪209

מקלדת:
Genius KM-130 KB+Mouse
כמות: 1 - מחיר: ₪72

רמקולים:
MicroLab M-111 2.1
כמות: 1 - מחיר: ₪148

הרכבה:
הרכבת מערכת מחשב כולל בדיקות מלאות וחיווט ברמה גבוהה לחברי הפורומים חינם או בהזמנה מעל 3500 ש"ח - זמן הספקה בחנות עד 7 ימי עבודה
כמות: 1 - מחיר: ₪0

סה"כ: ₪5487

מה אתה אומר, מבין השניים, מה תהיה בחירתך?

פורסם

עברתי במהירות על המפרטים ועל פניו נראים שקולים.

אישית אם תשאל אותי, יש לי העדפה עקרונית ללוחות אם של אסוס מבוסס ניסיון שנים אישי שלי:

אמינות ותמיכה טובה לאורך השנים מצד היצרן. כיום כל המחשבים שלי הם אסוס.

גם ג'יגהבייט נחשב יצרן איכותי מאד, הנסיון שלי עימם יותר משנים עברו, טרום 2011.

שני המותגים הללו הם מה ששולט בשוק הלוחות אם בחומש האחרון ללא תחרות, כך שמה שלא תבחר,

לא תהייה טעות.  כדאי לנבור במפרט הטכני של שני הלוחות זה לצד זה, ולאתר את ההבדלים הקטנים הטכניים

אם קיימים, ואם כן, אז לראות אם יש איזה פריט טכני שיותר מדבר אליך במי מהם.

אך זו כבר עובדת נמלים ואשלח אותך לעשותה עצמאית.

כמו כן חפש ברשת האינטרנט סקירות מצד סוקרים שבחנו את הלוחות ויש כמה, וקרא מה החווית משתמש

שהם קבלו מכל אחד מהלוחות הללו. בדר"כ אם יש נקודת תורפה אז כמה סוקרים עולים עליה. מה שנקרא

קבל חוות דעת ממשתמשים שהתעסקו עם שני הלוחות הללו ספציפית, ונותנים לך מידע מקדים.

זה יסייע לבחור מבין שניהם.

לגבי היתר זה תכלס אותו מפרט אלא אם פספסתי משהו.

מה שכן, יש את החשיבות של after sales service וכאן הייתי מציע לך לבחון אפשרות של הרכבת המפרט הזה

גם אצל חברת KSP ולבחון רכישה אצלם. לא יודע אם ייצא יקר יותר או לא, אך הם גמישים במשא ומתן להשוות מחיר

להצעה ממתחרה שלהם, כך שזה עוזר. היתרון הגדול אצלם, זה שיש אבא ואמא אחרי שתרכוש את המחשב

שכן הם בשוק מאז 1995 (כבר 22 שנה) והם הספק הגדול ביותר בישראל. לא רק שיש לך סניף בערך בכל פינה

על פני ישראל שתוכל לקבל בו שירות, אלא שיהיה שם מי שייתן לך שירות ואחריות למוצר היה וחלילה תידרש לו,

בשעה ש- TMS ופלונטר (שכבר נסגרה בעבר ונפתחה מחדש) הם משווקים בגודל חנות מכולת שכונתית,

לא מובטח לנו שמחר אם תזדקק לממש אחריות, הם עדיין יהיו זמינים עבורנו. שיקול קטן אך מציין גם אותו לנגד עינך.

מעבר לכל הנאמר מעלה, קח את המוגמר ותגיע עימו לסבוב התייעצות גם בפורום הרכבי מחשבים, ושמע את חוות

דעת החברים הנוספים. שעיין נוספת תוכל לעבור על המפרט, ולראות אולי עוד משהו שלא הזכרנו כאן ופספסנו.

תכלס, זה הרכב נהדר ומחשב איכותי שאתם תהנו ממנו מאד בחמש השנים הקרובות.

פורסם
  • מחבר

אחלוק עליך בנושא השירות של KSP וגם על האמינות, מניסיון של חברים וגם שלי.

בKSP אני רוכש רק דברים ספציפיים שאני צריך, בחיים לא ארכוש שם מחשב קומפלט, כנ"ל לגבי אייבורי.

מחשב מורכב, לרוב לא מתקלקל כול כך מהר.

בפלונטר ובTMS היחס והשרות מאוד אישיים, הרכבה אצלם מתבצעת במקצועיות , לרוב, והם מבצעים בדיקות על החומרה לפני הוצאת המחשב ללקוח.

במידה וחלילה מגיע אליך רכיב DOA, הם לא שואלים שאלות והמשלוח הלוך חזור עליהם ואתה מקבל אתה מחשב חזרה אחרי החלפת החלק התקול.

במידה ובמהלך תקופת האחריות משהו לא תקין, וזה יכול לקרות, אך לא בתדירות של יותר מפעם ב.... אתה משלם על המשלוח הלוך 45 ש"ח והשאר עליהם, בTMS ובפלונטר, שזה fair enough , אך זאת דעתי האישית.

לגבי ההמלצות, בהחלט אבדוק סקירות על הלוחות.

תודה על העזרה הרבה :)

פורסם

תודה על הפידבק לגבי KSP, משהו שאני בכל אופן לא מכיר.

משתף כי יש באמתחתי עשרות שנות וותק של רכישת חומרה בעולם המחשוב עוד משנות ה- 80.

ולמען האמת, בדר"כ הכל אמין ואין בעיות. כפי שציינת גם אתה לרוב הציוד טוב.

בפעם האחרונה שנזקקתי לשירות, היה זה במקום הקניה הקבוע שלי KSP.

מחשב חדש שרכשתי שם לאשתי, אחרי חודשים בודדים היציאת וידאו HDMI התקלקלה בלוח האם משום

מה. יש לי חשד להאשים סופת ברקים בנושא הזה באותו הלילה כי גם הטלוויזיה שהיתה מחוברת לאותה יציאה

הלכה קפוט ביחד.    *ספק האחריות של הטלוויזיה דאג לתקן אותה במקביל.

וב- KSP קבלתי שירות מעולה והלוח אם הוחלף בלי שאלות ובלי בעיות.

הפעם הקודמת כשנתיים קודם לכן, קיבלתי סוויטש תקול חדש, שהוחלף על ידם על המקום.

אילו שני המקרים האחרונים שזוכר אני מהשנים האחרונות וב- KSP התייחסו אלי בסדר ונתנו שירות כמצופה.

אני לקוח שלהם למעשה מאז שהוקמו ב- 95 ופעלו אז מדירה בחיפה.

אם כי מקבל לחלוטין את הניסיון שלך, כראייה מזווית נוספת לנושא. מניח שזה רק מראה לנו, שלא הכל תמיד

מתנהג זהה בכל המקרים, וכשמתבוננים על המספרים הגדולים התמונה עשויה להראות שונה. מעניין.

אין לי ספק אגב שיחס אצל משווק בוטיק קטן כגון פלומטר ו- TMS (ככה אני רוצה לכנותם) הוא אישי ולבבי

יותר זה ברור. החשש האישי שלי וכפי שהסברתי מעלה, זה שאני לא בטוח במאת האחוזים שאם ארכוש שם,

אז מחר החנות עדיין תהיה קיימת ובטוח שתהיה לי אחריות למוצר. זה הכל בהקשר הזה.

סבורני שמה שציינת בשילוב מה שאנכי כתבתי, מיצרים יחדיו תמונה שלמה ומלאה יותר כלפי הקהילה, על מנת

שיוכלו לקחת על פיה החלטה מושכלת בנושא.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים