עבור לתוכן

מחשב בתקציב של כ- 8 אש"ח לתוכנת Premiere PRO CC 2017 או דומה לה

Featured Replies

פורסם

שלום

אני לומד קולנוע ומעוניין להשתמש בתוכנות דוגמת ה- premiere שבכותרת רק שאין לי מושג בחומרה והמידע באתר Adobe  ממש לא ברור לי, ולכן אודה על כל עזרה.

ראשית אמלא את השאלון ולאחריו מה אמרו לי חברים - ואשמח לתגובה והנחיה.

המון תודה

אריה

1. מה התקציב המקסימאלי? 8,000 ש"ח (אבל אם ממש הכרחי - אוסיף, כי זו קנייה לטווח ארוך)

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? המטרה מחשב שהתוכנה תעבוד איתו טוב. זו המטרה לפני החיסכון. אבל לא סתם לקנות תותח אם לא צריך.

ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2000 ש"ח (מקווה...)

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת סרטי וידאו כולל הוספת אפקטים וכדומה (לא עבודה וממש לא למשחקים)

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). תדיר מתוכנן premiere Pro CC 2017

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:- לא מיועד  לגיימינג

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. יש צורך. מתכנן מסך 24 אינצ'. כל השאר מתכנן לקחת דברים סטנדרטיים ואין צורך בהמלצות מיוחדות אא"כ התוכנה דורשת זאת או יהיו הבדלים משמעותיים בביצועים

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? - קונה מחשב חדש לגמרי

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? רמה סטנדרטית - לא צריך שקט במיוחד

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? - צר לי, לא מבין מה זה

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? מחשב יורכב בחנות. WIN10 ומערכת הפעלה יש לכלול

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. גר במרכז. אין העדפה. העיקר מה החומרה הנדרשת. אם צריך ניסע לחנות..

9. מתי מתוכננת קניית המחשב? מיידית

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה). לא שאני מכיר - אשמח להמלצות (אגב קבצי הסרטים גדולים - האם יש צורך במשהו מיוחד כדי להוריד להתקן נייד?)

11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? כרגע לא - אולי בעתיד בהתאם להתפתחות גרסאות התוכנה

12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות:

המליצו לי על:

I5 (אמרו שאין סיבה לקנות I7)

16GRAM

DISK SSD 256 or 512G

INVIDIA GTX 1070

הבנתי שכרטיס המסך הוא קריטי - והוא גם יקר..אז מה באמת צריך? הדגם הנ"ל חזק מידי/חלש מידי? ואיזו חומרה מסביב תתאים לו?

מאד מודה כבר מראש לכל מי שיכול לתרום, ואם מישהו גם משתמש בתוכנה ויכול ממש מידע אישי לציין מה עובד איתה טוב או מה נדרש זה יהיה בכלל מצוין.

תודה רבה לכולכם

אריה

פורסם
ציטוט של ar1961

I5 (אמרו שאין סיבה לקנות I7)

עדיף רייזן כי ריבוי ליבות מועיל בעריכה. אם רייזן 7 נכנס בתקציב מה טוב אם לא אז רייזן 5 משושה ליבות.

ציטוט של ar1961

16GRAM

לפחות 32G בשביל עריכה ב1080P ו64 בשביל 4K.

ציטוט של ar1961

DISK SSD 256 or 512G

העדפה שלך, בקבצים גדולים NVMe מועיל. תלוי כמה קבצים תצטרך לאחסן ובנוסף כדאי כונן קשיח של 2TB או של 4TB

ציטוט של ar1961

INVIDIA GTX 1070

אם נכנס חזק יותר מה טוב אבל גם זה לא רע.

פורסם
  • מחבר

,תודה רבה על התשובה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים