עבור לתוכן

חידוש מחשב משחקים בסיסי שהחזיק 10 שנים

Featured Replies

פורסם

אם אתה יכול לרכוש 2 סטיקים - אז מצויין :)

רק שים לב שבשנה הקרובה זה לא צעד כלכלי כלכך - את הסטיקים שלי רכשתי ממש רגע לפני הקפיצה במחיר (סטיק 16GB 2400MHZ CL15 ב370 ש"ח - היום לא תמצא אחד כזה בפחות מ500 ש"ח)

בנוגע לשיפור בביצועים - אולי תראה שיפור של 17% (בערך) בקידוד ועריכה. אבל שם היתרונות של הDUAL CHANNEL יפסקו עברוך (לא תראה אותם במקומות אחרים, לפחות לא על פי השימושים שציינת)

המאמר המקורי כאן: 

http://www.gamersnexus.net/guides/1349-ram-how-dual-channel-works-vs-single-channel/Page-3

בנוגע לסטיקים נוספים בעתיד - נכון שרצוי להוסיף סטיקים מאותה סדרה ואותה חברה, אבל בסופו של יום אם אתה בוחר סטיקים מחברה אחרת עם נתונים זהים - לרוב הזכרונות יפעלו בסדר גמור אחד עם השני (הרצנו במחשב של אחי שילוב כזה במשך שנים ולא עשה בעיות)

אם אתה הולך על 2 סטיקים של 16GB - הייתי בוחר בצמד הבא

http://ksp.co.il/?uin=28803

מצרף את המפרט לאחר הנחות 10% שTMS ביצעו באתר

מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל

מעבד:
AMD Ryzen 5 1600 AM4 BOX
כמות: 1 - מחיר: ₪1029

קירור למעבד:
Arctic Cooling Freezer 13 CO
כמות: 1 - מחיר: ₪136

לוח אם:
Gigabyte AB350-Gaming 3 / AM4
כמות: 1 - מחיר: ₪519

מארז:
Corsair Carbide 100R Silent Mid Tower Black
כמות: 1 - מחיר: ₪243

ספק כוח:
Corsair CX650M 650W PSU 80+ Bronze Modular
כמות: 1 - מחיר: ₪343

כרטיס מסך:
Palit GeForce GTX 1060 Dual 6GB GDDR5 VR Ready
כמות: 1 - מחיר: ₪1125

הרכבה:
הרכבת מערכת מחשב כולל בדיקות מלאות וחיווט ברמה גבוהה לחברי הפורומים חינם או בהזמנה מעל 3500 ש"ח - זמן הספקה בחנות עד 7 ימי עבודה
כמות: 1 - מחיר: ₪0

סה"כ: ₪3395

המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 12 תשלומים שווים ללא ריבית.
תשלום מזומן (תשלום מזומן לשליח, צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחה
מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: 3328 ₪ 

מתחייבים למחיר משתלם ביותר עבור מפרט זהה.
http://www.tms.co.il/preview/spec/uvybrncs

תוסיף לזה את הזכרונות שדיברתי עליהם, ויוצא לך 4400 ש"ח (32GB זיכרון + קירור שקט למעבד שיאפשר לבצע OC).

-בגלל שאתה תעדיף שTMS יבצעו את ההרכבה ובנוסף תעדיף לרכוש את החלקים במקום אחד - הייתי מבקש מהם לקבל מוצר שווה ערך לG-SKILL המדוברים, במחיר + קירור זהה.

-בנוסף - הייתי מבקש מTMS לבצע OC למערכת. כך הם עשו בתקופתי ואני מתקשה להאמין שיסרבו לבצע OC למערכת שלך - כך שתוכל לקבל את מירב הביצועים ממנה.

לדעתי האישית תוכל להסתפק בסטיק בודד של 16GB DDR4 2400MHZ

פורסם
  • מחבר

הזמנתי. תודה על העזרה!

מעדכן שהם אמרו שקירור הזה לא מתאים לגמרי למעבד ולכן אין אפשרות לעשות משלוח מחשש שהוא יתפרק.

אעדפתי לוותר עליו ולהשתמש במקורי בנתיים.

כמו כן, TMS אמרו שהם לא עושים OC יותר

פורסם

הבנתי...

החלטה נבונה בנוגע לקירור! אומנם לא תוכל לבצע עליו OC מרשים בעצמך, אבל ברגע שתחליט לעשות כן, תוכל לרכוש קירור מתאים ולבצעו :)

איזה זכרונות רכשת בסוף?

פורסם
  • מחבר

אכן זה היה הרציונל.

עם הזכרון קצת יצאתי חמור, ובחרתי 32GB מבלי לבדוק בכלל: Corsair DDR4 16G 2133 CMV16GX4M1A2133C15 ValueSelect

ועכשיו שמתי לב שהם מהירים פחות, אבקש מהם מחר להחליף ל: Corsair DDR 4 32G (16Gx2) 3000 CL15 Vengance LPX Red CMK32GX4M2B3000C15R

מה אתה אומר?

פורסם

מסכים לחלוטין עם בחירתך - הייתי עושה זאת אם הייתי אתה (בדגש על כך שהם יתקינו אותם מן הסתם... RYZEN ידוע כבררני עם זכרונות מעל 2400mhz, ולכן מן הראוי שTMS יעשו את המאמצים להפעיל את הזכרון בתדר הראוי, גם אם זה כולל עדכון BIOS)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים