עבור לתוכן

מתלבט לגבי ASUS ROG או DELL XPS15

Featured Replies

פורסם

אהלן, 

אני עורך דין עצמאי, בקרוב (אינשאללה) חוזר לספסל הלימודים.

אני צריך מחשב נייד לעבודה במשרד ובחוץ, וקצת למשחקים כמו gta 5 או bf4. אפשר לומר ש10- 15 אחוז מהזמן יהיה למשחקים והשאר לעבודה ולימודים.

רוב הזמן המחשב מחובר במשרד למסך חיצוני גדול.

ההתלבטות:

ASUS GL502VS עולה בערך 9,100 ויש לו מעבד 7700HQ, כרטיס מסך GTX1070, זכרון 32 גיגה. המסך בגודל 15.6 וקצב 60HZ. הוא שוקל 2.2 ק"ג כך שהוא נוח לנשיאה.

אפשרות נוספת וקצת פחות ריאלית היא ASUS G701VI שעולה 14,000 ש"ח, עם מעבד 6820HK, כרטיס מסך GTX1080 ו- 64 גיגה זיכרון. גודל המסך 17.3 בקצב 120HZ. פלוס נוסף שלו זה 2 כונני SSD של 512 גיגה במקום כונן אחד של 256 ועוד דיסק של 1tb sata שקיים באסוס השני.

מבחינת המעבד, ההבדלים זניחים.

מבחינת התצוגה - 1080 gtx זה הפסגה, וקצב הרענון של 120hz זה יתרון משמעותי. שני המסכים ברזולוציה FHD וללא טאצ'.

מבחינת נפח זכרון - אני לא אצליח לנצל את מלוא ה32 גיגה כך ש32 גיגה או 64 או  1000 זה לא משנה.

נראה לי מיותר להשקיע עוד 5,000 ש"ח, תקנו אותי אם אני טועה. 

אפשרות שלישית זה ללכת על DELL XPS15 שמציע מעבד 7700hq, זכרון 32 גיגה, מסך 15.6 עם יתרון של תצוגת 4k ומסך מגע (נוח לשימוש המשרדי) אבל כרטיס מסך נחות - gtx1050. יש לו כונן SSD של 1TB.

תג המחיר מעל 12,000. הוא קטן פיזית עקב מסך כמעט ללא שוליים ושוקל רק 1.8 ק"ג, מה שאומר שהוא מאוד נוח לנשיאה.

לדל יש יתרון חשוב שהוא שירות טכנאי באתר הלקוח (כך הבנתי לפחות), מה שאומר מבחינתי שלא לוקחים לי את כלי העבודה שלי לשבועיים למעבדה אם יש תקלה.

לגבי שירות אסוס, שמעתי סיפורי אימה ואני לא יודע אם הסיפורים האלו עדיין רלוונטיים ל2017 או שהם השתפרו.

אם הdell היה עולה כמו הgl502vs אז לא הייתי מתלבט כל כך... אבל הוא יקר יותר ב3000 ש"ח ונותן כרטיס מסך די בסיסי ביחס לקטגוריה. מצד שני דל נחשב לאמין והמטרה היא מחשב ביריון שישמש אותי 5 שנים בלי להתעייף.

מה דעתכם?

קחו בבקשה בחשבון שאני כן רוצה להנות ממשחקים באיכות גבוהה. לא מחפש דווקא את השיא של הביצועים ומה שבאמת חשוב זו פעילות משרדית ללא הפסקה וללא תקלות, אבל הנאה ממשחק טוב זה בונוס רציני מבחינתי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים