עבור לתוכן

חשוב לדעת: על מבנה מעבדי AMD Ryzen והגמישות המרשימה שבהם

Featured Replies

פורסם

בואו לקרוא אודות הסיבות העיקריות לכך שמעבדי הדור החדש מ-AMD יוצרים שינוי משמעותי בגישה של תעשיית המחשוב והמיקרו-שבבים למגבלות כוח העיבוד האפשריות

לכתבה

פורסם

כל הכבוד לכתבה - חסר עומק והסבר לארכיטקטורה של המעבד . גם לבאגים ותיקון הבאגים במעבדים אלו אין שום כתבה מעמיקה . http://www.guru3d.com/news-story/amd-fixes-more-ryzen-issues-with-new-microcode.html בסוף 2018 הובטח ע"י סמסונג מעבר ל- 7NM , האם זה יגיע למעבדים של AMD ? יש ברשת 12 או 16 ליבות של AMD האם זה יגיע לצרכן הסופי הפרטי ? אינטל אפילו לא מתרגשת , עוד כמה חודשים תוציא מעבד 14NM חדש שיביא קפיצה של 20% מהירות לעומת דור קודם . כי 5 שנים הם שמרו קלפים בכיס ומכרו לנו בקושי 5% מהירות לעומת דור קודם עם בעיות OC בכיסוי של מעבד . אני מציע לכל חובבי מחשבים תקנו AMD כדי שיהיה לנו תחרות ! תקנו AMD כי הם שווים לאינטל ב- חצי מחיר תקנו AMD כי אינטל דפקה/ סידרה /עבדה עלינו בעיניים 5 שנים

פורסם

מצטרף אליך.. גם אני קונה רק AMD.

פורסם

לא,ידעת..... כשהייתי (בעוונותי) קונה בשר... בהחלט היה חשוב ממי אני קונה את הבשר שלי.

פורסם

את מאילו שבדרך כלל קנו בשר במחיר מטורף ושלמו על משהו ללא פיקוח סניטרי כנראה..יש מצב שאת מעכלת את אותו הבשר שקנית , בעוונותייך, עוד מאז?

פורסם

יש לכם אי דיוקים בכתבה.

ה process של Global Foundries עדיין לא הגיע לאן שאינטל הגיעה, הנתון של 14nm היום הוא לא יותר מרק מספר שכבר לא רלוונטי.

לדעתי הדבר העיקרי שעוצר היום מעבדי 32 ליבות הוא לא בעיית החום אלא יכולת הייצור, ככל שמוסיפים ליבות ערוצי זיכרון וכו' מגדילים את אחוזי נפלי הייצור ובכך העלות עולה.

פורסם

אבל זה בדיוק איפה ש-Naples עוקף את הבעיה בכך שהוא משלב 4 שבבי Zeppelin (השבב שעליו מתבססים כל מעבדי ה-Ryzen, עם שני CCX מרובעי ליבות). 

פורסם
  • מחבר
ציטוט של ralman

ה process של Global Foundries עדיין לא הגיע לאן שאינטל הגיעה, הנתון של 14nm היום הוא לא יותר מרק מספר שכבר לא רלוונטי.

מדובר על תהליך יצור בלבד, זה נכון. ברור לנו שתהליך ההדפסה עצמו שונה

עם זאת, זה לא משנה את העובדה שיחס צריכת החשמל לביצועים במגוון משימות במעבדי Ryzen הוא מעולה, ולעיתים מוביל את השוק, לפחות על פי מספר ביקורות של אתרים מכובדים.

ציטוט של Ezio_K

אבל זה בדיוק איפה ש-Naples עוקף את הבעיה בכך שהוא משלב 4 שבבי Zeppelin (השבב שעליו מתבססים כל מעבדי ה-RYZEN, עם שני CCX מרובעי ליבות). 

אכן, יצור מעבדי נייפלס הוא תהליך הרבה יותר סלחני הודות לזה

פורסם

אכן, השיפור גדול מאוד, מסכים.

יש להם עדיין דרך אבל העבודה מרשימה.

אגב, בשוק השרתים החסכוניים Naples הולך להוות תחרות מאוד קשה למתחרות, הנפגעות הקשות יהיו חברות כמו IBM ואינטל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים