עבור לתוכן

מחשב בכ1500 ש"ח לצפיה בסרטי 1080P (גם סטרימינג), גלישה, ושימוש כללי

Featured Replies

פורסם

שלום,

היום חבר של דודה שלי החליט לנקות את המחשב שלה, ועל הדרך פירק את המעבד, השפריץ משחה תרמית לכל מקום ושבר חצי מהפינים של המעבד.

לכן אני מחפש כרגע תחליף למחשב בין כ-5 שנים, לשימוש כללי "של דודה" שהמקסימום שלו בטח יהיה לראות סרטי HD, ותכנים באתרי סטרימינג.

1. מה התקציב המקסימאלי? 1500 ש"ח

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך במידת האפשר

ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? בכ500 ש"ח, לסכום כולל של 2000 ש"ח.

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכני HD ועבודה משרדית.

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? יש את כל הציוד ההיקפי הנדרש.

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? דיסק קשיח וכונן אופטי אני אעביר מהמחשב שנפטר. יש רק צורך לוודא שיש חיבור מתאים בלוח אם (כרגע מחובר דרך כבל אדום שרשום עליו SATA בלבד, לכן כנראה SATA 1. במידה ואין תאימות לאחור, אשמח אם תיידעו אותי). אולי אחבר SSD זול של סמסונג בנוסף לדיסק הקשיח הישן.

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 3 (לא יושנים בחדר, כל עוד זה לא מנוע סילון, זה בסדר).

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? אין צורך בשום תוכנות, ועדיף שירכיבו את המחשב בחנות (ובלי השטויות האלה של אם פותחים את המארז אז אין אחריות).

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. מעדיף TMS, לא נעול על זה (תכלס היה לי גם ניסיון טוב עד עכשיו עם KSP).

9. מתי מתוכננת קניית המחשב? כמה שיותר מהר

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה). שאוכל לחבר אליו את הדיסק הקשיח הישן (כנראה SATA 1). בנוסף לא סגור אם אקנה SSD זול של סמסונג, אז שתיהיה אפשרות גם לחבר אותו.

11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? אין צורך בשדרוג בעתיד הקרוב (או הרחוק).

תודה מראש על העזרה!

דניאל

נערך על-ידי roadkill16

פורסם

מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל

מעבד:
Intel Pentium Dual Core G4560 / 1151 Box
כמות: 1 - מחיר: ₪259

לוח אם:
Gigabyte GA-H110M-S2H for 1151
כמות: 1 - מחיר: ₪243

מארז:
Antec VSK-4500B-U3 + PSU 500W
כמות: 1 - מחיר: ₪315

זיכרון:
Kingston DDR4 8GB 2133Mhz CL 15
כמות: 1 - מחיר: ₪289

קשיח למחשב שולחני:
Kingston SSD 240GB SSDNow UV400 SATA3 SUV400S37/240G
כמות: 1 - מחיר: ₪407

סה"כ: ₪1513

המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 12 תשלומים שווים ללא ריבית.
תשלום מזומן (תשלום מזומן לשליח, צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחה
מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: 1483 ₪ 

מתחייבים למחיר משתלם ביותר עבור מפרט זהה.
http://www.tms.co.il/preview/spec/pnl5mtkv

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה המהירה.

מס' שאלות:

1) האם הביצועים של Pentium Dual Core משתלמים ביחס למחיר? ז"א, האם זאת לא טכנולוגיה ישנה שהיא לא יעילה, ובתוספת מחיר קטנה יחסית אפשר לקבל אחוזי ביצועים לא קטנים בטכנולוגיה חדשה יותר? או שזה לא רלוונטי לשימושים של דודה שלי, וזה מעל ומעבר בשביל צפייה בתכני HD בסטרימינג?

2) האם Samsung SSD 250G 750 EVO 2.5" SATA III במקום הSSD שיוצא מתאים גם? (אני מעדיף סמסונג משום שההפרש במחירים קטן).

3) ממה שאני רואה, המארז מגיע עם רק מאוורר סטנדרטי אחד (אחורי), ולמעבד אין שום קירור. אני מודע לכך שאין פה בתכלס שום דבר שאמור להתחמם יותר מידי, אבל לא צריך איזשהו קירור נוסף איפשהו?

4) מה ההבדל בין החברות של הזכרונות? ממה שאני זוכר הן בתכלס אותו דבר בדיוק ופשוט לוקחים את ההכי זול?

מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל

מעבד:
Intel Pentium Dual Core G4560 / 1151 Box
כמות: 1 - מחיר: ₪259

לוח אם:
Gigabyte GA-H110M-S2V
כמות: 1 - מחיר: ₪225

מארז:
Antec VSK-4500B-U3 + PSU 500W
כמות: 1 - מחיר: ₪315

זיכרון:
DDR4 8G / 2133 CL15 Crucial Single Ranked
כמות: 1 - מחיר: ₪245

קשיח למחשב שולחני:
Samsung SSD 250G 750 EVO 2.5" SATA III
כמות: 1 - מחיר: ₪426

סה"כ: ₪1470

המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 12 תשלומים שווים ללא ריבית.
תשלום מזומן (תשלום מזומן לשליח, צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחה
מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: 1441 ₪ 

מתחייבים למחיר משתלם ביותר עבור מפרט זהה.
http://www.tms.co.il/preview/spec/xbut6j2l

אשמח לשמוע עוד הצעות למפרטים, ואישור או הערות על המפרט שהציעו.

נערך על-ידי roadkill16

פורסם

1. המעבד מעל ומעבר לשימוש משרדי וצפייה בhd. המחיר שלו גם מאוד משתלם - הוא כולל ht ולכן קרוב בביצועים לi3 שעולה כפול ממנו.

2.גם הסמסונג מעולה.

3. המעבד מגיע בקופסת box שכוללת גם קירור למעבד כמובן. אם השקט לא מאוד חשוב אין צורך להחליף אותו בקירור אחר. מדובר במערכת פשוטה בלי יותר מידי רכיבים, לא תהיה בעיית התחממות גם בלי מאווררים כלל במארז- למרות שתמיד עדיף טמפרטורה נמוכה יותר.

אפשר לקחת מארז קצת יותר טוב אם אין בעיה להשקיע עוד קצת.

פורסם
  • מחבר

בקשר לזכרונות, יש הבדל בין החברות?

בנוסף, מה ההבדל בין BOX ל TRAY במעבדים?

פורסם

בקשר לזיכרון, כנראה שלא יהיה הבדל. 

בקשר למעבד, כמו שאמרתי  BOX מגיע עם קירור של. TRAY מגיע רק המעבד בלי תוספות בכלל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים