עבור לתוכן

איטיות ב-ביטורנט ויוטיוב לאחר שדרוג מהירות

Featured Replies

פורסם

שידרגתי מהירות מ-15 ל-40MB. הראוטר הוא D-Link DSL 225 של בזק.

בביטורנט (יוטורנט) אני לא עובר את ה-2 מגה לשנייה, מהירות שהייתי מגיע אליה גם לפני השדרוג. נראה שגם יוטיוב או איטי יותר ממה שהיה או לכל הפחות לא "מהיר" כפי שאמור להיות. יש מה לעשות בנידון? הגדרות ראוטר כאלה ואחרות?

בדיקת מהירות סטנדרטית (speedtest) כן נותנת 40 בערוץ היורד ו-3 בערוץ העולה, כפי שצריך להיות.

פורסם

שים לב שמהירות האינטרנט נמדדת במגה-ביטים ואילו מהירות ההורדה בביטורנט (גם בדפדפן) נמדדת במגה-בייטים(מגה-בתים).

כל בית במחשב מורכב מ8 סיביות(ביטים), מה שאומר ש40 מגה-ביטים בשנייה == 5 מגה-בתים בשנייה.
כאשר מורידים טוררנט לא מורידים במהירות המלאה תמיד וזה הגיוני שבמקום 5 מגה-בתים לשנייה יהיה 2.

פורסם
  • מחבר

אני מודע להבדל בין byte ל-bit. בכל מקרה, גם הורדת טורנט לבדיקה שאמור לרדת במהירות המלאה (ubuntu) המהירות לא עולה על המהירות המקסימלית שהייתי מקבל בחבילה של 15. ביוטיוב המצב נראה אף גרוע יותר מאשר היה לפני השדרוג.

פורסם

אם אתה עושה בדיקת מהירות מול התשתית/הספק, אתה מקבל את מלוא המהירות?

פורסם
  • מחבר

כן

פורסם

אם אני לא טועה אתה אמור להחליף נתב, האם החלפת לי הייתה בעייה של ניתוקים ונפילות ואיטיות גם בבזק בזמנו לאחר מעבר מ15 ל40

פורסם
  • מחבר

אכן, החלפתי נתב לנתב של בזק.

פורסם

תבדוק מול הספק שלך שאתה לא ב-NAT.

פורסם
  • מחבר

פשוט לשאול אותם? והם יכולים להוציא אותי מ-NAT אם אני מבקש? זה לא עניין של IP סטטי וכל מיני כאלה? איך קוראים לזה בעברית?

פורסם

IP קבוע אינו קשר ל-IP שהוא חלק מפול ה-NAT של הספק - מדובר בשני דברים שונים.

פורסם
  • מחבר

אני מתנצל, אבל אני לא מבין את המונחים. מה לא קשור למה, מדוע לבקש לא להיות ב-NAT אמור לעזור לי? מדוע אני (אולי) בכלל ב-NAT מלכתחילה?

פורסם

OK.

נתחיל מההתחלה -

1.  מי ספק האינטרנט שלך?

2.  איזה כתובת IP אתה מקבל באתר http://noc.co.il/ ?

פורסם
  • מחבר

אקספון
141.226.165.146

פורסם
ציטוט של Cheif

IP קבוע אינו קשר ל-IP שהוא חלק מפול ה-NAT של הספק - מדובר בשני דברים שונים.

תוכל לפרט ?

פורסם
ציטוט של Judas Iscariot

אקספון
141.226.165.146

לפי ה-IP, אתה נמצא מאחורי NAT של אקספון.  כלומר אקספון נותנת לך IP הנובע מהנתבים שלהם ולא IP אמיתי ברשת האינטרנט.  הם עושים זאת כיוון שכתובות IP ברשת האינטרנט הן מוצר במחסור.  אופן החיבור הזה נקרא CGN ואתה יכול לקרוא עליו כאן - https://en.wikipedia.org/wiki/Carrier-grade_NAT.  תתקשר לאקספון ותבקש כתובת IP אמיתית ברשת האינטרנט.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים