עבור לתוכן

מה עדיף ? Dell U2515H VS U2417H

Featured Replies

פורסם

המסך מת. טוב אחרי כל כך הרבה שנים מגיע לו.

בכל מקרה, התלבטות ברמה העקרונית.

1. מסך 25 עם 1440X2560

2.  מסך 24 עם 1920X1080

האם הטקסט משמעותית קטן יותר ב 25 ?

רוב השימושים הם רגילים, גלישה, סרטים, קידוד, מעט משחקים. 

כרטיס נוכחי GTX 780 Ti

מה דעתכם?

פורסם

משתתף בצערך

מה היה דגם המסך? לי יש 2 מסכים 2007FP בבית שכבר רצים 10 שנים

חשבת על הU2415?

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=891744

מגיע עם רזולוציה של 1920X1200 שלטעמי נוחה יותר לעבודה

פורסם
  • מחבר
ציטוט של אור כהן

משתתף בצערך

מה היה דגם המסך? לי יש 2 מסכים 2007FP בבית שכבר רצים 10 שנים

חשבת על הU2415?

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=891744

מגיע עם רזולוציה של 1920X1200 שלטעמי נוחה יותר לעבודה

היה Syncmaster ישן 22" .. זצ"ל.. 

אכן חשבתי. מנסה לחשוב לעתיד. הכיוון נראה 2K , מתוכננת גם החלפה של כרטיס מסך והכל . הפרש במחירים הוא באמת לא גדול וזאת השקעה לזמן ארוך.

הדבר היחיד שמטריד אותי זה כמו שאמרתי. איך זה יהיה ברמה של קריאת טקסט. מקודד והכל וזה משמעותי. 

פורסם

אם הייתי רוכש מסך 2K - הייתי הולך כבר על מסך 27 אינץ'.

אני מניח שמבחינת טקסט - ניתן להגדיר במערכת ההפעלה את הDPI הרצוי - וכך זה לא באמת משנה היום (למעט תוכנות בעייתיות)

פורסם
  • מחבר

בהחלט הייתי הולך על 27 אבל בוא נודה באמת. זה לפחות עוד 1000 ש"ח על מסך כזה, ויתרה מכך, לשבת מול מסך 27 אינטש חייבים לפחות 150 ס"מ מהמסך. מה שאין לי. 

הכל פשרה. בגלל זה התפשרתי על  25

פורסם

אין שום הגיון לקנות מסך 27" ולשבת ממנו בכזה מרחק, מטר וחצי זה המון בשביל מסך מחשב, בסופו של דבר מסך 27" QHD מביא לך DPI שווה למסך 23" ב-1080p (גודל האלמנטים- טקסט,אייקונים וכו' ללא סקיילינג), ככה שאם תשב ממרחק מטר וחצי הכל יהיה לך קטן מדי.

ו-25" QHD ללא סקיילינג זה לא משימה פשוטה, הכל בהחלט קטן, ואתה לא ממש רוצה לשבת כל היום מול המסך ולהסתכל על טקסט קטן. ה-DPI הגבוהה בהחלט מוסיף לחדות התמונה, אבל זה נכנס לשטח הזה שבו אתה חייב להתחיל להשתמש בסקיילינג של ווינדוס, שלא 100 אחוז מהתוכנות תומכות.

פורסם
  • מחבר
ציטוט של Ezio_K

אין שום הגיון לקנות מסך 27" ולשבת ממנו בכזה מרחק, מטר וחצי זה המון בשביל מסך מחשב, בסופו של דבר מסך 27" QHD מביא לך DPI שווה למסך 23" ב-1080p (גודל האלמנטים- טקסט,אייקונים וכו' ללא סקיילינג), ככה שאם תשב ממרחק מטר וחצי הכל יהיה לך קטן מדי.

ו-25" QHD ללא סקיילינג זה לא משימה פשוטה, הכל בהחלט קטן, ואתה לא ממש רוצה לשבת כל היום מול המסך ולהסתכל על טקסט קטן. ה-DPI הגבוהה בהחלט מוסיף לחדות התמונה, אבל זה נכנס לשטח הזה שבו אתה חייב להתחיל להשתמש בסקיילינג של ווינדוס, שלא 100 אחוז מהתוכנות תומכות.

ראשית, תודה רבה על המידע. בערך מה שחשבתי. מצד שני, לשבת מול מסך 27 , גם WQHD  ממרחק של 60 ס"מ זה יהיה גדול מדי לדעתי. 

בכל מקרה, המידע על ה 25" הוא בערך מה שהטריד אותי. שבגודל הזה הטקסט יהיה קטן מדי ללא שינוי DPI

פורסם

הטקסט עדיין קריא, פשוט זה לא נוח ומאמץ את העניינים כי זה קטן באופן מורגש ומשמעותי בהשוואה למסך 24" 1080p.

אבל זה לא מסך 4K שאז באמת הטקסט ממש אבל ממש לא קריא בצורה מטומטמת. 

לגבי 27", מתרגלים מהר מאוד למסכים גדולים. 

פורסם

שלא תבין אותי לא נכון- זה לא שזה לא אפשרי

לאחי יש מחשב דל E5450 עם מסך 14 אינץ' ברזולוציה של 1080P - הרבה יותר חד ממסך זהה בגודל 24 אינץ', אבל הכל בסדר - משתמשים בSCALING

הבעיה שלדעתי תיהיה לך - זה שהכרטיס מסך הנוכחי שלך יתקשה להריץ את ה"קצת משחקים" ברזולוציה גבוהה יותר - ולדעתי זה חבל

פורסם
  • מחבר

אוקי, נראה שיש לי את רוב המידע אם כך. 

עושה רושם שאסתפק ב 1920X1080 של דל.

הכרטיס אכן יכול להוות בעיה. 

המון תודה חברים על העזרה. 

פורסם

ה25" 8 ביט אמיתי.

ה24 6+2 או איך שלא יקראו לזה.

מי שרגיש שם לב להבדל.

פורסם
  • מחבר

יש המון משתנים כמובן. גם שה 25 הוא 8 ביט אמיתי.

אני חושב שפשוט אלך מחר לאחת הרשתות הגדולות ואקווה שיש להם אותו בתצוגה. אין כמו מראה עיניים.

פורסם

אני  יכול לשתף שקניתי את ה  הU2415  לפני כשבועיים יחד עם מסך נוסף ב 1920*1200 (U2413) ונוח לי מאוד עם הרזולוציה בקריאה וכתיבת קוד...

פורסם
  • מחבר
ציטוט של verbott

אני  יכול לשתף שקניתי את ה  הU2415  לפני כשבועיים יחד עם מסך נוסף ב 1920*1200 (U2413) ונוח לי מאוד עם הרזולוציה בקריאה וכתיבת קוד...

הרזולוזציה של ה 2515 היא 1440X2560  זה מה שקצת מטריד אותי לגבי נוחות קריאה וקידוד.

פורסם

בתור אחד עם U2515H, תבחר בו בראש שקט.

אני על רזולוציה מקסימלית עם DPI מתאים ואין שום טשטושים או סקיילינג או משהו לא קריא, הכל פיקס.

איזה וינדוס?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים