עבור לתוכן

כונני HDD פנימיים שקטים - עיזרו להשפיע!

Featured Replies

פורסם
  • מחבר
ציטוט של askme

לא תודה.  :)

חוץ מזה, יש כוננים שעם הזמן הופכים להיות מרעישים,

תקינים ויחד עם זאת מרעישים למדי.

ואין הרבה מה לעשות עם זה.

אבל זה כל הרעיון של האשכול שפתחתי!

כדי לעודד אותם לתמוך בעידכון תוכנה שהוצעה בפורום של WD.

כי אז תוכל להוריד את ה-RPM שיקטין את הרעש.

(באופן דומה לכוננים הניידים.)

בטח ה-7200RPM זה המקסימום שהמנוע הקטנצ'יק הזה מסוגל כך שזה קרוב לקצה היכולת שלו מבלי לעבור סף רעש סביל.

• תגובות 35
  • צפיות 7.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

שמע, יש לך הרבה רצון טוב,

אבל גם הרבה חוסר הבנה בעניין הקשיחים.

ניסיתי לתת לך פתרונות לרעשים, אבל לא תמיד זה ניתן לפיתרון.

בקשר  ליוזמה שלך, מצטער, לא מדבר אלי.

רק חסר שזה יתן ליצרנים הצדקה להעלות מחירים  !

פורסם
  • מחבר
ציטוט של askme

שמע, יש לך הרבה רצון טוב,

אבל גם הרבה חוסר הבנה בעניין הקשיחים.

ניסיתי לתת לך פתרונות לרעשים, אבל לא תמיד זה ניתן לפיתרון.

בקשר  ליוזמה שלך, מצטער, לא מדבר אלי.

רק חסר שזה יתן ליצרנים הצדקה להעלות מחירים  !

אוקיי..

למה אתה כותב שיש לי הרבה חוסר הבנה בקשיחים?

מה יכול לייצר את הרעש הזה אם לא הפלטה המסתובבת?

זה רעש אחיד, זה לא טיקים של תזוזת הראש. הראש גם לא אמור לזוז כי בוודאות לא מתבצעת קריאה\כתיבה לדיסק.

הקטנתי את הויברציות ככל שיכלתי, ועדיין זה לא מספיק, כי הרעש המשמעותי מיוצר על ידי סיבוב הפלטה\ות.

אין שום סיבה שהיצרן יעלה את המחיר, ההיפך - יש לו אינטרס ליישם את העידכון, כי אז זה יאריך את החיים של המוצר שלו באותו המחיר, ויהיו פחות החזרות (פחות הפסדים).

יש הרבה מאוד מוצרים שיש להם עידכוני קושחה, זה דבר מאוד מקובל..

פורסם

כמו שכתבתי בהתחלה -

בהצלחה !

פורסם

אם זה מפריע לך עד כדי כך פשוט תקנה מארז משקיט רעשים וזהו.

פורסם

ברשותי ה define r5 ו wd black caviar, ואני יכול להגיד שבזמן שאנו מדברים אני מעביר לתוכו 35gb ואני לא שומע כלום\בקושי שומע רעשים של הדסיק קשיח.

פורסם

^^^^

ורק להבהיר ש -  wd black caviar נחשב בין הרועשים שבכוננים.

פורסם

^^^

זה כבר נושא אחר  :lol:

פורסם
ציטוט של askme

^^^

זה כבר נושא אחר  :lol:

ציטוט של ag43

והמיותר :P

בהחלט מסכים מיותר לחלוטין, אך הוא נחשב לרועש ועם זאת בתוך fractal אני לא שומע אותו\בקושי שומע.

פורסם

רועש זה ודאי. יש לי FRACTAL XL והרעש היחיד שאני שומע זה כשאני מעביר את המאווררים של כרטיס המסך ל100% כדי לנקות אותם.

פורסם
  • מחבר

לקנות מארז שקט יותר זה אחד הפתרונות.

מה שאני מציע כאן זה להוסיף פיתרון, שהביצוע שלו קל.

זה לא עולה כסף, ואולי באחד הימים תצטרכו את זה, ותתחרטו שלא השקעתם דקות בודדות בתמיכה ברעיון.

כעת יש לכולנו הזדמנות קלה להוסיף את הפיתרון.

הוספת הפיתרון לא מאלצת את כולם להשתמש בו - מי שירצה, יוכל לשנות את הגדרות ברירת המחדל ולבצע tweaking ל-HDD.

ציטוט של k534d

ברשותי ה define r5 ו wd black caviar, ואני יכול להגיד שבזמן שאנו מדברים אני מעביר לתוכו 35gb ואני לא שומע כלום\בקושי שומע רעשים של הדסיק קשיח.

יכול להיות שאתה חושב שזה שקט, אבל אם תכניס את ה-HDDs שלך למצב Standby או Sleep, אז תבחין בהבדל, במיוחד אם הסביבה שלך שקטה.

הרעש שאני מדבר עליו הוא רעש אחיד, שקיים במצב idle של הדיסק הקשיח, כלומר בלי שמתבצעת קריאה\כתיבה.

פורסם
ציטוט של dor9

לקנות מארז שקט יותר זה אחד הפתרונות.

מה שאני מציע כאן זה להוסיף פיתרון, שהביצוע שלו קל.

זה לא עולה כסף, ואולי באחד הימים תצטרכו את זה, ותתחרטו שלא השקעתם דקות בודדות בתמיכה ברעיון.

כעת יש לכולנו הזדמנות קלה להוסיף את הפיתרון.

הוספת הפיתרון לא מאלצת את כולם להשתמש בו - מי שירצה, יוכל לשנות את הגדרות ברירת המחדל ולבצע tweaking ל-HDD.

יכול להיות שאתה חושב שזה שקט, אבל אם תכניס את ה-HDDs שלך למצב Standby או Sleep, אז תבחין בהבדל, במיוחד אם הסביבה שלך שקטה.

הרעש שאני מדבר עליו הוא רעש אחיד, שקיים במצב idle של הדיסק הקשיח, כלומר בלי שמתבצעת קריאה\כתיבה.

דור אני לא חושב שיש לך ניסיון עם מארזים שקטים, ואם אתה רוצה שקט יש דיסקים קשיחים יעודיים. כי גם שהחדר מאוד שקט לא ניתן לשמוע את הדיסק הקשיח.

ייתכן והפתרון שלך אפשרי אני לא יודע ולא מבין מספיק בנושא אף על פי שאני סקפטי, אבל אם אתה חושב שהפתרון ישים בדור הנוכחי של הקשיחים אף יצרן לך יכניס זאת למוצרים שכבר על המדף אם כבר הם ייצרו דור חדש של קשיחים ויטענו שזה פטנט חדש ולכן מגיע להם יותר כסף.

פורסם
  • מחבר
ציטוט של k534d

דור אני לא חושב שיש לך ניסיון עם מארזים שקטים, ואם אתה רוצה שקט יש דיסקים קשיחים יעודיים. כי גם שהחדר מאוד שקט לא ניתן לשמוע את הדיסק הקשיח.

ייתכן והפתרון שלך אפשרי אני לא יודע ולא מבין מספיק בנושא אף על פי שאני סקפטי, אבל אם אתה חושב שהפתרון ישים בדור הנוכחי של הקשיחים אף יצרן לך יכניס זאת למוצרים שכבר על המדף אם כבר הם ייצרו דור חדש של קשיחים ויטענו שזה פטנט חדש ולכן מגיע להם יותר כסף.

נכון, אין לי ניסיון עם מארזים שקטים.

כשאתה אומר שלא ניתן לשמוע דיסק קשיח אז בעצם יש דממה..? גם מאווררים אתה לא שומע? בעצם לא שומעים כלום?

בכל מקרה, יש הרבה אנשים שיש להם מארזים רגילים, והפיתרון שהצעתי עוזר שגם להם יהיה שקט בלי לשלם שקל (אבל עם ירידה קלה בביצועים).

אני לא מבין על מה יש להיות סקפטי - בדיסק קשיח יש מנוע DC קטן שגורם לסיבוב מהיר של הפלטות.

כשמקטינים את מהירות הסיבוב - אז גם הרעש הנובע מהסיבוב ייקטן וגם הויברציות שגם הן בעצמן גורמות לרעש.

כך שלא רק שהרעש יהיה נמוך יותר, אלא גם אורך חייו של הדיסק ייגדל.

כמו כל מנוע גם המנוע שבדיסק צובר בלאי ככל שהוא עובד יותר זמן ובעצימות גבוהה.

העידכון שאני מבקש הוא לא איזה פטנט משוגע..

שימו לב שיש הרבה מוצרים עם עידכוני קושחה, לדוגמא כרטיס גרפי.

אז למה הם לא גובים יותר כסף על הכרטיסים הגרפיים?
איך זה שהם משחררים עידכוני קושחה למוצרים קיימים (שכבר קנו אותם) בלי לגבות יותר כסף?

אני חושב שאתם מגזימים במחשבה שייגבו על זה כסף...

פורסם

תקנו אותי אם אני טועה, אבל במקרה שלי רוב הרעש מהדיסק הקשיח נוצר בעקבות רעידות שהוא מייצר

במועדפים שלי קיים הדיון הזה אשר מציע דרכים להשתקת הדיסק הקשיח במחשב.

אני אישית מאוד רגיש לוויברציות האלה. המחשב יושב ליד האוזן שלי ואני שומע הכל.

במקרה שלי כרגע יש 2 דיסקים קשיחים אשר יושבים על ספוגים בתחתית המארז (לא מחוברים לכלום), וכך הספוג סופג את כל הרעידות. התוצאה? מחשב חרישי לחלוטין:

ללא שם.jpg

אגב - הגומיות למניעת הרעידות לא עושות עבודה מעולה. המארז הוא nanoxia deep silence 2

אופציה נוספת היא השארת הדיסק הקשיח תלוי בגומיות

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים