פורסם 2017 בפברואר 178 שנים החברה שאחראית על אספקת רוב מוצריה של AMD נחושה בדעתה להקדים את מתחרותיה הגדולות - ולבצע קפיצה של שני דורות היישר לייצור בטכנולוגיית 7 ננומטרלכתבה
פורסם 2017 בפברואר 178 שנים אין הרבה תועלת מלנסות להפיק שבב על בסיס סיליקון ב-7nm, מדובר בתעלול marketing שנועד להשפיע על השווקים. אינטל מדווחת על טכנולוגיה בהתאם ל-backbone שבו היא משתמשת ולכן כרגע עדיין נרשם תהליך ייצור של 14nm. TSMC רושמת תהליך ייצור של 14nm אבל בפועל backbone של 20nm. אי אפשר כבר למדוד את הטכנולוגיה לפי הנתון הזה, משחקי nm הפכו לשיגרה בשנים האחרונות. אני מאמין שהמעבר של TSMC וסמסונג ל-10nm יהיה מעבר שלהן ל14nm אמיתי, וזה אכן סגירת פער. לדעתי לא יהיה שבב סיליקון טהור ב-7nm, איכות הייצור במימדים כזאת לא תהיה משתלמת בגלל כמות נפלים גדולה. 7nm אמיתי לדעתי כבר לא יהיה על בסיס סיליקון במלואו, שם דווקא ל-IBM יש יתרון היום.
פורסם 2017 בפברואר 178 שנים אני מאמין שאם הם לוקחות על עצמן את הסיכון אז אין סיכון או שזהו דבר שולי ולא כמו שהם מציגים את זה נחייה ונראה
פורסם 2017 בפברואר 178 שנים האם לקראת סוף השנה יהיה מעבדי 10nm אצל אינטל (לשוק הניידים)? מתלבט אם לקנות לאפטופ עכשיו, או לחכות עוד שנה. אם שוב ימשיכו ב-14nm אז לא חושב שיש משהו מיוחד לחכות לו.
פורסם 2017 בפברואר 188 שנים ציטוט של havrik.fs האם לקראת סוף השנה יהיה מעבדי 10nm אצל אינטל (לשוק הניידים)? מתלבט אם לקנות לאפטופ עכשיו, או לחכות עוד שנה. אם שוב ימשיכו ב-14nm אז לא חושב שיש משהו מיוחד לחכות לו. לפי המידע מאינטל, גירסת U של 10nm אמורה לצאת ברבעון רביעי 2017, אבל תתכן דחייה לרבעון ראשון 2018.
פורסם 2017 בפברואר 198 שנים ציטוט של ralman אין הרבה תועלת מלנסות להפיק שבב על בסיס סיליקון ב-7nm, מדובר בתעלול marketing שנועד להשפיע על השווקים. אינטל מדווחת על טכנולוגיה בהתאם ל-backbone שבו היא משתמשת ולכן כרגע עדיין נרשם תהליך ייצור של 14nm. TSMC רושמת תהליך ייצור של 14nm אבל בפועל backbone של 20nm. אי אפשר כבר למדוד את הטכנולוגיה לפי הנתון הזה, משחקי nm הפכו לשיגרה בשנים האחרונות. אני מאמין שהמעבר של Tsmc וסמסונג ל-10nm יהיה מעבר שלהן ל14nm אמיתי, וזה אכן סגירת פער. לדעתי לא יהיה שבב סיליקון טהור ב-7nm, איכות הייצור במימדים כזאת לא תהיה משתלמת בגלל כמות נפלים גדולה. 7nm אמיתי לדעתי כבר לא יהיה על בסיס סיליקון במלואו, שם דווקא ל-IBM יש יתרון היום. מה זאת אומרת backbone? ואם סמסונג/TSMC מייצרות ב20nm איך הן טוענות שהן מייצרות ב14nm?
פורסם 2017 בפברואר 198 שנים חברות לא נותנות את כל הנתונים בקשר לטכנולוגיה, אלא רק את הנתון היפה בשבילן, זה מעולה מבחינה פרסומית. אינטל עשתה את זה בדור ה-22nm. בקשר ל-backbone, מדובר בשכבת קישוריות בין רכיבים כמו טרנזיסטורים, נגדים, כבלים.. למצע, בפועל ככל שהprocess בשכבה זאת יותר קטן אתה יכול לדחוס יותר רכיבים וגם לשפר את היעילות, אבל אתה משלם בסיבוכיות הרבה יותר גדולה ובעיות delay קשות הרבה יותר ככל שאתה מקטין ודוחס. אני חושב שיהיה די מסובך להסביר מעבר לכך.
פורסם 2017 בפברואר 198 שנים ציטוט של ralman לפי המידע מאינטל, גירסת U של 10nm אמורה לצאת ברבעון רביעי 2017, אבל תתכן דחייה לרבעון ראשון 2018. טוב, קיוויתי שיגיע עד ה black friday הבא, אבל היא עושה יותר מידי דחיות בזמן האחרון.
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.