עבור לתוכן

מבקש מפרט למשחקים ועיבוד תמונה/סרטים – 10K ₪ כולל מסך

Featured Replies

פורסם

1. מה התקציב המקסימאלי? 10K

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לא צריך לחסוך.

ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אפשרי להוסיף עוד 5K (וצפונה) אם זה שווה את המאמץ

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה) ? מיועד לשימוש ביתי רגיל + עיבוד תמונות (צילום ב DSLR) + עיבוד וידאו/סרטונים + משחקים.

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). מדי פעם (חובב צילום) משתמש בלייטרום ופוטושופ בעיבוד מאות תמונות שצילמתי וכן יצירת סרטונים לאחר צילומי וידאו (GoPro וכדומה), שם אני משתמש בתוכנות יעודיות ו iMovie וכדומה.

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. לא מעוניין בהגבלה במשחקים, הבן משחק במשחקים עם גרפיקה גבוהה. משחקים בשלב זה: DOOM, The witcher 3, The division וכדומה.

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מעוניין ב 2K או 4K

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. מעוניין להחליף את הרמקולים שלי – 2 רמקולים קדמיים.

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? SSD, כרטיס מסך, צורב, גוף קירור למעבד. אין צורך לכלול עכבר ומקלדת.

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 8

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא מתוכנן OC

7. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? הרכבת מחשב בחנות. יש לי win 10 חוקי משודרג מ win 7/8 חוקיים, האם ניתן להשתמש בו ?

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. איזור קנייה בצפון (עמק יזרעאל - חיפה)

9. מתי מתוכננת קניית המחשב? בחודש הקרוב. אם הסכום יעלה משמעותית אז עוד חודש נוסף.

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה). שיכיל את כל החיבורים העכשוויים

11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? במידת הצורך יתווסף למחשב זיכרון נוסף, יוחלפו הכוננים הקשיחים וכן כרטיס מסך.

12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות:

את המחשב אני קונה לזמן רב (הנוכחי נמצא אצלי כבר יותר מ 8 שנים ועשה עבודתו בצורה נהדרת), כך שהרכיבים שלו צריכים להיות איכותיים !

במחשב הנוכחי יש לי Samsung 2.5Inch SSD 1 TB 850 EVO עליו מותקן Windows 10. האם ניתן להשתמש בו כמות שהוא או שצריך להתקין מחדש בהחלפה המחשב ?

יש לי כרטיס מסך מסוג Gigabyte NVIDIA GTX 970/REV 1.1 PCI-3.0/4GB GDDR5/256bit שנקנה לפני כ 10 חודשים ואני מעוניין להשתמש בו בינתיים. בהמשך (עוד שנה לערך) הוא יוחלף לכרטיס מתקדם מתאים.

במחשב הנוכחי יש לי גוף קירור Scythe cooler מעולה ושקט שעובד נהדר ואני מעוניין להשתמש בו (אם הוא מתאים) למחשב החדש.

מעוניין בלוח אם איכותי (רצוי Gigabyte – היה לי עד עכשיו אך לא חובה) שיכיל כרטיס קול איכותי וכן יציאות המתקדמות שיש כיום (USB 3.1, Type A/C, SATA מתקדם ועוד...) שלא תהיה בעיה בעתיד לחבר מוצרים עתידיים. אין צורך בכרטיס מסך על לוח האם וכן לא מתכנן לחבר RAID, אם זה יכול להביא לחיסכון במחיר.  עד היום (20 שנה) לא עשיתי וכנראה גם לא אעשה OC. בשלב הראשון אתחיל עם 32GB של זיכרון (אם כבר משדרגים אז...) ובעתיד (בעוד כמה שנים בהתאם לצורך) נגיע גם ל 64GB.

אני אלך על מעבד i7 7700 החדש. אם דגם K נותן איזה יתרון אז אפשרי כמובן i7 7700K.

זיכרון איכותי ומהיר 2X16G מהירים (3000MHz).

יש לי מספר כוננים קשיחים, אחד מהם 1T של Samsung רגיל ועוד אחד SSD כפי שציינתי למעלה. אז כוננים פנימיים בינתיים אין צורך. יש לי 2 צורבי DVD במחשב הנוכחי, אקח אחד מהם (שהיה בשימוש מועט) למחשב החדש.

מארז – איכותי וקטן יחסית בעל אפשרות פתיחה מהירה וטיפול נוח ברכיבים הפנימיים (הכנסת כוננים למשל...). הוא צריך להכיל צורב אחד (לוקח אחד מהמחשב הישן) ומספר כוננים (SSD אחד בשלב זה ועוד 3-4 כוננים פנימיים שיש לי). המארז צריך להיות מאוורר היטב עם אפשרות הכנסת אוויר עם מאוורר (רצוי לכיוון הכוננים הקשיחים) והוצאת אוויר מכיוון אחר עם מאוורר נוסף. צריך כניסות USB מקדימה אין צורך באורות/לדים וכדומה. במארז שיש לי היום (Poseidon) הייתה לי בעיה להרכיב את כרטיס המסך החדש – הוא התנגש עם האזור בו מורכבים הכוננים הקשיחים. הייתי צריך "לשבור" את כל הכלוב של הכוננים כדי להכניס את הכרטיס המסך הארוך, כשהדיסקים היום מונחים בזהירות על קרקעית המארז. אז שיהיה כזה שיוכל להכיל כרטיסי מסך חזקים/עתידיים ושיכיל את גוף הקירור למעבד.

לא מתכנן חיבור 2 כרטיסי מסך יחד בעתיד.

מעוניין מסך מתקדם ואיכותי (IPS) שייתן תמונות (לאחר צילום במצלמות DSLR מקצועיות) באיכות גבוהה עם עומק צבעים רב ושיהיה מכויל. שיתאים למשחקים (אנחנו לא פריקים של משחקים כבדים ומהירים אבל שלא יהווה בעיה בנושא). אם כבר קונים מסך והוא צריך לשמש לאורך זמן אז אלך על 2K או אף 4K מראש. אם כרטיס המסך שיש לי עכשיו לא מתאים, אז המשחקים יהיו באיכות בינונית בינתיים עד החלפתו בהקדם. המסך יכול להיות 24 או 27 אינץ'. עד עכשיו היה לי Dell 20'' 2007WFP שעובד מצוין.

רמקולים באיכות טובה +. לא משתמשים במחשב לצפייה בסרטים (בשביל זה יש מערכת טובה יותר בסלון).

תודה רבה

פורסם

לא ניתן להעביר התקנת windows למחשב אחר, יש להתקין מחדש ואין בעיה להשתמש במפתח המוצר של 7 או 8.

פורסם
  • מחבר

האם אפשרי כיום להתקין את המחשב החדש עם win7 ואז לשדרג בחינם כפי שהיה לפני מספר חודשים או שאין ברירה וצריך לרכוש win 10 חדש ?

פורסם

אין צורך להתקין 7, הורד 10 מהאתר, צרוב על דיסק או דיסק און קי, ובמהלך ההתקנה תוכל להכניס את מפתח המוצר של 7.

פורסם
  • מחבר

האם מישהו יכול לתת המלצה על מפרט למחשב בהתאם לדרישות למעלה ?

שבת שלום

פורסם
  • מחבר

מה דעתכם על המפרט הבא:

http://www.plonter.co.il/graphics/plonters/plonter_logo.png[/img]
הצעת מחיר למערכת מחשב - www.plonter.co.il - המקום לאנשים שאוהבים מחשבים

[table]

[tr][td]BX80677I77700.jpg[/td]
[td]1[/td]
[td]Intel[/td]
[td]BX80677I77700K[/td]
[td]מעבדים - Intel Socket LGA1151
BX80677I77700K - Intel - i7-7700K Kaby Lake Quad core CPU - 4.2 GHz - Max Turbo Frequency 4.5 GHz - Socket LGA1151 - 14nm - 8MB cache - 95W TDP - Box...
שלוש שנים אחריות[/td]
[td]₪1703/1669[/td]
[/tr]

[tr][td]GA-Z270X-Ultra-Gaming.jpg[/td]
[td]1[/td]
[td]Gigabyte[/td]
[td]GA-Z270X-Ultra-Gaming[/td]
[td]לוחות אם - Intel LGA1151
GA-Z270X-Ultra-Gaming - Gigabyte - 1151 - Z270 - ATX - 4x DDR4 64GB - 3866MHz - HDMI - DVI - PCIe x16 - PCIe x8 - PCIe x4 - 3x PCIe x1 - SLI - 3-Way CrossFire CFX - M.2 - U.2 - 2x SATAק 6x SATA - USB 3.1 Gen 2 Type-C - USB 3.1 Gen 2 Ty...
שלוש שנים אחריות[/td]
[td]₪808/792[/td]
[/tr]

[tr][td]F4-2400C15D-32GVR.jpg[/td]
[td]1[/td]
[td]G-Skill[/td]
[td]F4-3000C14D-32GVR[/td]
[td]זכרונות - DDR4 - לנייח
F4-3000C14D-32GVR - G-Skill - 32GB (2x16GB) DDR4 3000 Mhz CL14-14-14-34 - 1.35V - Ripjaws V Series...
אחריות לכל החיים[/td]
[td]₪1611/1579[/td]
[/tr]

[tr][td]FD-CA-DEF-R5-BK.jpg[/td]
[td]1[/td]
[td]Fractal Design[/td]
[td]FD-CA-DEF-R5-BK[/td]
[td]מארזי מחשב - ATX מארז
FD-CA-DEF-R5-BK - Fractal Design - Fractal Design Define R5 Black...
שנה אחריות[/td]
[td]₪559/548[/td]
[/tr]

[tr][td]100x100[/td]
[td]1[/td]
[td]Antec[/td]
[td]VPF650[/td]
[td]ספקי כח - ATX
VPF650 - Antec - 650W - 80Plus Bronze...
שלוש שנים אחריות[/td]
[td]₪332/325[/td]
[/tr]

[tr][td]P2715Q.jpg[/td]
[td]1[/td]
[td]DELL[/td]
[td]P2715Q[/td]
[td]מסכים - 4K
P2715Q - DELL - Dell 27 inch LED LCD screen - IPS panel type - 4K 3840 x 2160 resolution - 1000:1 Contrast Ratio (typical) - 2M:1 (dynamic contrast) - Brightness 350 cd/m2 - Response Time 9ms typical, 6ms fast - Disp...
חמש שנים אחריות באתר הלקוח DELL[/td]
[td]₪3151/3088[/td]
[/tr]

[/table]

8164.00 / 8001

עד 3 תשלומים ללא ריבית אלא אם מצויין אחרת במפרט המוצר
המחירים הזולים יותר הינם לתשלום במזומן/העברה בנקאית או תשלום בביטקוין - סכום ההנחה עומד על 2% ממחיר המוצר/עסקה
הזמנה שתיווצר בפורום לא תחוייב בדמי הרכבה
המחיר אינו כולל משלוח

קישור להצעת המחיר
http://www.plonter.co.il/priceoffer_shoppingcart.tmpl?PriceOffer=99530

פורסם

למה מעבד ולוח לאוברקלוקינג אם אתה לא מתכנן אחד כזה?

קח i7-7700 ולוח H270 ותסגור עניין וזכרונות 2400 כי זכרונות של 3000 דורשים גם אוברקלוקינג אבל בצורה אחרת.

אם תרצה יותר יכולות תידרש לאוברקלוקינג שאמרת שאתה לא רוצה לעשות.

פורסם
  • מחבר

אני לא מתמצא בסוגים של המעבדים ולוחות האם ואני לא יודע מי ל OC ומי לא.

מה המפרט המדויק המומלץ אם כך (דגם של החומרה) ?

למה זיכרון במהירות 3000 דורש OC ? אם לוח האם תומך במהירות זו באופן רגיל (ראיתי שיש לוחות שתומכים גם מעל 3800) אז הפעולה נעשת באופן רגיל בהגדרות. OC זה שינוי שעושים מעבר להגדרות היצרן הרישמיות.

פורסם
ציטוט של yigal83

למה זיכרון במהירות 3000 דורש OC ? אם לוח האם תומך במהירות זו באופן רגיל (ראיתי שיש לוחות שתומכים גם מעל 3800) אז הפעולה נעשת באופן רגיל בהגדרות. OC זה שינוי שעושים מעבר להגדרות היצרן הרישמיות.

לוח האם תומך אך לא המעבד ולכן יש צורך באוברקלוקינג.

במקרה זה השינוי בהגדרות הוא בהגדרות של המעבד כי הלוח אם תומך אך המעבד לא.

פורסם
ציטוט של yigal83

מה המפרט המדויק המומלץ אם כך (דגם של החומרה) ?

מעבד i7-7700 ולוח MSI PC MATE H270 (לדעתי הלוח טוב ובמחיר שאינו גבוה אך זה תלוי בצרכים של כל אחד.

פורסם

כסף לא העניין תרכוש מעבד I7 7700K ותוסיף מאוורר טוב כמו NH-D15 או NH-U14S...

לגבי מסך 4K גודל 27 לא טוב מומלץ 36-40 אינץ, אני ממלץ לרכוש 2K בגודל 27 אינץ..

לגבי ספק לא מומלץ ממליץ על SEASONIC או CORSIAR 650-750 יעילות GOLD בדרך כלל שקטים מאוד...

לגבי כרטיס מסך אם משחקים בFHD הGTX 970 מספיק אבל אם תחליט לרכוש 4K מומלץ לחכות קצת צפוי כמה כרטיסי מסך מAMD וNVIDA צפויה לשחרר את GTX 1080 TI בקרוב תוך מספר חודשים וגם הולך להיות הרבה שינוי במחיר של GTX 1080 וGTX 1070...

לגבי מארז אחלה שקט מאוד...

נערך על-ידי amir8824

פורסם
ציטוט של amir8824

כסף לא העניין תרכוש מעבד i7 7700K ותוסיף מאוורר טוב כמו NH-D15 או NH-U14S...

הוא אמר שהוא לא מתכנן אוברקלוקינג אז למה לו לעשות זאת ואילו יתרונות הוא יקבל מכך?

פורסם

מעבד I7 7700 ללא K מגיע עם 3.6GHZ ומעבד I7 7700K עם לוח אם Z270 וXMP פעיל מקבל 4.5GHZ על כל הליבות.

המעבד ללא K זה מגיע ל4.2 בTURBO אבל עם ליבה אחת ולא כל הליבות עם כל הליבות הTURBO רק 4GHZ

הבדיל של יותר 10% בביצועים וזה בלי אוברקלוק עם אוברקלוק פשוט זה יכול לתת 20% ...

האוברקלוק קל מאוד :D

נערך על-ידי amir8824

פורסם
  • מחבר

אחרי מחשבות נוספות ובדיקת הדברים שנכתבו כאן והמלצות באינטרנט, בניתי את המפרט הבא:

http://www.plonter.co.il/priceoffer_shoppingcart.tmpl?PriceOffer=100129

למחשב הזה אני מוסיף את ה SSD שיש לי, כונן 1TB שגם נמצא אצלי ואת כרטיס המסך GTX 970.

את המחשב אריץ ב 5GHz, ראיתי שהשינוי ב OC בלוח אם הזה הוא פשוט וטבעי (בנוי בדיוק לזה).

בעתיד הלא רחוק אשדרג את כרטיס המסך למשהו מתקדם לאותו זמן.

גם הדיסקים ישודרגו בעתיד (ל M.2 או PCI express) כשהמחירים ירדו ואצטרך להתקין Win חדש (צריך להתקין win אחת לשנתיים/שלוש שירוץ מהר או שתצא גרסה חדשה).

מה דעתכם ? הערות ?

נשאר רק לבחור מסך שמתאים לגרפיקה/תמונות עד 28 אינץ' ברזולוציה של 2K/4K.

פורסם
ציטוט של yigal83

את המחשב אריץ ב 5GHz, ראיתי שהשינוי ב OC בלוח אם הזה הוא פשוט וטבעי (בנוי בדיוק לזה).

אל תצפה ל5GHZ אולי 4.8GHZ ב 1.325 על מאוורר כמו NH-D15

תלוי בהגרלת הלוטו אם תקבל מעבד שמגיע ל5GHZ או  לא ?

וגם צריך קירור נוזלי מהטובים 280MM

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים