עבור לתוכן

הסמארטפון, הסלפי וסופן הבלתי נמנע של מצלמות הכיס

Featured Replies

פורסם
ציטוט של Sargon

מה זה לא משתמשים בשביל מסחר במטבע חוץ? אתה מבין מה שאתה אומר?

כלומר כשעני קונה עגבניה במכולת, הבעל מכולת אסור לו להשתמש בכסף הזה לקנות מחו"ל? סבבה. אז הוא קונה מזה בארץ, אלא מה, בזה שהוא קונה בארץ מהכסף ה"מודפס" הזה, יש לו יותר מהכסף ה"אמיתי". אז עם הכסף האמיתי הוא יכול לקנות בחו"ל(במקום לשלם בארץ) או לחלופין לשלם יותר בארץ ואז למישהו אחר יהיה יותר כסף אמיתי לבזבז.

הכל קשור להכל, אתה לא יכול להגדיל את היקף הסחר הפנימי בלי להגדיל את היקף התוצר הגולמי המקומי, כי אז הרבה אנשים ישארו עם כסף שאסור להם להשתמש בו.

לא, אתה מערבב פה דברים לא קשורים.

זה שאתה עכשיו קונה אייפון 7 באמזון ומשלם בדולרים זה לא "מסחר במטבע חוץ" ואתה לא משפיע על שער הדולר-שקל כהו זה.

מה שמשפיע על שער הדולר-שקל זה קניה ו/או מכירה של דולרים ו/או שקלים ב-FOREX.

וזאת הכוונה - שידפיסו כסף לשימוש בתוך הארץ, לא עבור שימוש ב-FOREX (כמו למשל כשבנק ישראל קונה דולרים כמו חולה נפש בשביל להשפיע על שער הדולר).

• תגובות 61
  • צפיות 10.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

לדוגמה - התערבות של בנק ישראל בשער הדולר-שקל:

ציטוט

המדיניות השתנתה בתקופת כהונתו של סטנלי פישר כנגיד. החל ממרץ 2008, משהגיע שער הדולר לשפל של כ-3.4 שקלים, הודיע בנק ישראל כי בכוונתו להגדיל את יתרות המט"ח שלו לכ-40 מיליארד דולר תוך שנתיים,[2] על ידי רכישה יומית של כ-25 מיליון דולר בשוק המט"ח. המהלך, שיוחס בראש ובראשונה לניסיון להחלשת השקל, לא צלח בידו, שער הדולר הדרדר שוב, וביולי 2008 הודיע בנק ישראל כי יגביר את קצב רכישות המט"ח לכ-1000 מיליון דולר ביום.

בעקבות הרכישות עלו מאוד יתרות המט"ח של ישראל. בתחילת 2009 עמדו יתרות המט"ח על 41.4 מיליארד דולר.[3] מדיניות שער החליפין של הבנק נחלה הצלחה זמנית, ושער הדולר זינק אל מעל 4.20 שקלים. במאי 2009, לאחר שיתרות המט"ח התקרבו לכ-50 מיליארד דולר.[4] נרמז כי בנק ישראל מחפש דרך להפסקת רכישות המט"ח. בעקבות זאת, חזרו החל מיולי 2009 סימני התחזקות של השקל אל מול המטבעות הזרים, והדולר חזר שוב לרמות של 3.755 שקל לדולר. בנק  ישראל הגיב ברכישת מאות מיליוני דולרים תוך ימים ספורים, והשקל נחלש שוב

https://he.wikipedia.org/wiki/התערבות_בשוק_המט"ח_בישראל

פורסם

ברור שבנק ישראל מתערב בשקל - זה תפקידו. הסיבה העיקרית שבגללה לא עושים את זה היא כי זה פשוט לא חוקי. מה ימנע ממך להדפיס כמה מיליונים בשחור בשביל היאכטה שרצית לקנות (כן, אני זוכר את זה)? משרת אמון בצורה שאתה מתאר זה מאוד נחמד אבל לא פרקטי. תחשוב על השחיתות הקיימת היום עם כל המנגנון המסועף שמטרתו למנוע אותה. מה יקרה אם תדלג על מנגנון כזה? אנשים פתאום לא יושחתו ע"י הכסף שעובר להם בין האצבעות?

פורסם

אני רציתי לקנות יאכטה? בכל מקרה אני לא מבין את הטענה שלך. מה זה "כי זה פשוט לא חוקי"? זאת לא תשובה לשאלות ששאלתי. 

אם מחר בבוקר אני מדפיס 10 מיליארד שקל מזוייפים לצורך העניין - ומחלק אותם לאנשים במזומן, שטרות לא מסומנים. האם זה יצור אינפלציה? האם זה ישפיע על שער הדולר?

אם כן, איך ומדוע?

פורסם

זה תלוי לאיזה מטרה מדובר. בשביל פייסבוק? כן, מצלמת טלפון מספיק טובה (ואני בעליו היחסית מרוצה של S7 גם כן). בשביל לצלם נופים, אירועים חשובים וכו', מצלמת טלפון לא מספיק טובה. הבעיות במצלמת טלפון מתחילות כשאתה רוצה להגדיל קצת את התמונה מעבר ל5 אינץ' ואז מגלים את כל הארטיפקטים שהתוכנה מייצרת בשביל להתגבר על מגבלות החומרה. שלא לדבר על מצלמת הסלפי של סמסונג שמרטשת בני אדם ומסירה מהם "פגמים", שזה בכלל על גבול ההזוי.

פורסם

כן, תמיד תמונות ממצלמות חצי מקצועיות יוצאות יותר יפות. אבל לא חקרתי את זה לעומק. זה לא משהו שאני מסוגל לאמר לך עם איזה מצלמה צילמו את התמונה, אבל אם נניח מצלמים אותי עם מצלמה מיקצועית אני יוצא הרבה יותר יפה מאשר בתמונות בפלאפון.

שלא לדבר שהעדשה הרחבה שיש בפלאפונים כמו LG יוצרים תמונה מעוותת עד כדי כך ששולחן אחד שעומד לצד שולחן שני נראה כאילו הוא חצי מהרוחב למרות שזה אותו סוג של שולחן.

פורסם

ההבדלים בד"כ נובעים בעיקר מתאורה. באור יום לא תזהה הבדלים.

פורסם

תאורה זה הבדל עצום.

אתה לא מקבל תאורה מושלמת כמעט אף פעם.

גם הטווח של התמונה בפוקוס שונה. גם החדות של התמונה שונה.

יש איזשהוא משחק בין החדות והטווח של הפוקוס למשל. במצלמה חצי מיקצועית אתה יכול לשנות את הטווח הזה בהתאם לאיזה תמונה אתה רוצה להפיק.

יש בזה המון פרמטרים.

אתה מדבר בביטחון עצמי רב וזה גורם להישמע כאילו אתה יודע מה שאתה מדבר. אבל יש סיכוי טוב שאתה מחרטט בעצמך ולא ממש מבין בכל הפרמטרים והאיכויות הרבות בצילום. גם אני לא מומחה גדול בזה בגלל זה אני לא יודע כל כך איך לענות לך.

עריכה: תוסיף לזה גם פרמטר חשוב לצלמים שזה מהירות צילום ואפילו סט של תמונות איכותיות בבת אחת. לא מספיק שאתה מצלם תמונה איכותית, המצלמה צריכה גם להיות מהירה מספיק כדי שתוכל לתפוס רגעים שקורים במקרה ולרגע אחד...

פורסם

מהירות צילום כוללת אלמנטים רבים מעבר למצלמה.

זמן חשיפה לעומת זאת קובע אם התמונה שלך תהיה ברורה או מרוחה אם זזת טיפה.

אחד הדברים שהייתי רוצה לראות בסמארטפונים זה מייצב עדשה.

לכל הפחות אפשר היה ליצור תוכנת מצלמה שלוקחת כמה תמונות ברצף עד שיוצא אחד חד.

פורסם

נכון, בגלל זה למצלמות קומפקטיות או מקצועיות יש טריגר מיוחד שאין בסמארטפונים.

מה אתה רוצה לאמר מילפרוד? אמרת בהתחלה אין שום אבדל למעט חוסר זום אופטי. עכשיו אתה אומר, אין שום הבדל כשיש אור יום.

נראה לי אתה מחרטט.
ואין צורך להתנשא, אוליי תענה לי למה בכל הפרמטרים שציינתי אין הבדל?

אפילו כשאתה מטייל בחוץ באור יום בסימטאות של איזה עיירה קטנה באירופה או אפילו באזורים מסויימים בתל אביב יש לך ביניינים שמחשיכים את התאורה.

נראה לי שאתה UNSKILLED AND UNAWARE אבל תקן אותי אם אני טועה.

עריכה: אוליי אתה חושב שכל דודה ריבקה יכולה לקחת סמארטפון ולצלם תמונות מדהימות בדיוק כמו צלם מיקצועי.

פורסם
ציטוט של Milford Cubicle

אני רציתי לקנות יאכטה? בכל מקרה אני לא מבין את הטענה שלך. מה זה "כי זה פשוט לא חוקי"? זאת לא תשובה לשאלות ששאלתי. 

אם מחר בבוקר אני מדפיס 10 מיליארד שקל מזוייפים לצורך העניין - ומחלק אותם לאנשים במזומן, שטרות לא מסומנים. האם זה יצור אינפלציה? האם זה ישפיע על שער הדולר?

אם כן, איך ומדוע?

התשובה "כי זה לא חוקי" - נגעה להדפסת כסף "שחור" בגלל שזה מיד מוביל לשחיתות. האינפלציה תקרה ברגע שיפסיקו להתייחס למטבע שלך בגלל זה.

פורסם

אני לא מבין למה אני ממשיך לקבל התראות על התגובות בכתבה הזו, למרות שהתגובות שלי נמחקו מהכתבה.

פורסם

כי מחיקת התגובות לא מסירה את ההרשמה שנעשתה קודם.

נסה לעשות זאת ידנית.

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

ברשותי sony xperia z5 compact. 23מגה-פיקסל (אני חייב לציין שאנגלית שפה קשה בתגובות כאן), f/2.0, 24mm 2160p@30fps, 1080p@60fps, 720p@120fps, HDR עם מעבד מתומן ליבות. אני חייב לציין שהתמונות שהוא מוציא באיכות ממש טובה. יחסית לסמארטפונים. ואני מעריך מאוד גם את האיכות של סמסונג ואייפון. אבל עדיין, למצלמות ייעודיות יש איכות טובה יותר, יש זום אופטי (קטן בד"כ) והן הרבה יותר קטנות. הרבה יותר, ואת זה אני אומר בתור אחד שהסתובב עם מכשירים קטנים כל הזמן (galaxy s2, z1 compact) אני מוצא את עצמי מצלם ביום יום ללא תחושת פיספוס עם הSony שלי, אולם כשאני יוצא לטיול מתוכנן אני לוקח גם את ה-Canon S110 בכיס: 12MP 1/1.7" 24-120mm equivalent F2.0-5.9 lens, 4-stop 'Intelligent IS' ISO 80-12800. + mirror less samsung nx1000

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים