עבור לתוכן

הסמארטפון, הסלפי וסופן הבלתי נמנע של מצלמות הכיס

Featured Replies

פורסם

הנקודה היא שהם עושים מניפולציות במטבע על חשבון ארה"ב ושאר העולם. תאר לך שבמקום שהמדינה תהיה יותר יצרנית היא פשוט קונה יותר ממדינות אחרות באמצעות כסף מנופח.
זה כמו שתגיד שזה טוב שיש אנשים שמייצרים נמטבעות ושטרות מזוייפים בישראל ומחלקים את זה לעניים...

• תגובות 61
  • צפיות 10.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

כל עוד מתעלמים מזה שזה מזוייף (כלומר מהסיכון שבשלב מסויים מישהו "יתקע" עם זה) ומדברים תיאורתית על זה שהם באמת ישתמשו בזה בשביל לחלק לעניים - אז כן, זה לא רע.

אבל עזוב את המצב התיאורתי הזה של שטרות מזוייפים.

המדינה צריכה עכשיו נניח מילירד שקל בשביל לחלק לנכים, כדי שהקיצבה שלהם תהיה שכר מינימום במקום 700 שקל. מה יקרה אם היא פשוט תדפיס את הכסף המחורבן הזה ותיתן להם אותו? זה ימוטט את הכלכלה?

פורסם

שיצרני הסמארטפונים רק יחלמו ליצור מצלמה שמתחרה עם איכות התמונה שלה במצלמות קומפקטיות כמו זו שיש לי (Canon SX150 IS). האיכות ה"גבוהה" שיש כיום למצלמות סמארטפונים, היא תוצאה של עריכת תוכנה מובנית במכשיר שמתבצעת לאחר הצילום.

פורסם

החסרון הטכני היחיד של הסמארטפונים הוא הזום האופטי הבלתי קיים כמעט.

פורסם

הן עובדות כמו שצריך? בכל מקרה זה לא נוח.

פורסם

לא נוח לעומת מה?

גם ב-DSLR אני מצלם בעיקר עם עדשות פריים (fixed) ושם להחליף עדשות זה מסורבל אפילו יותר :)

עד כמה אני מאמין במצלמה של ה-S7 לצורך הדוגמה? לפני חודש הייתי בארה"ב ואפילו לא טרחתי לקחת אותי את ה-dslr, סתם היסחבות מיותרת.

נכון שאין מה להשוות ביכולות של המצלמה כשיורד החושך, אבל באור יום ובשביל תמונות לפייסבוק זה מעל ומעבר - אף אחד בחיים לא היה יכול לנחש אם זה צולם ב-dslr או בטלפון.

פורסם

לא נוח להסתובב עם עוד אביזר בכיס.

פורסם

נו, ואתה יודע כמה עוד פחות נוח להסתובב עם DSLR ועדשות?

מדובר פה על מעל 1 ק"ג במקרה הטוב, אתה משווה את זה לפחות מ-200 גרם של טלפון ו-30 גרם של עדשת addon?

פורסם

ברור שלא משווים לDSLR, בטח לא באיכות. הכתבה (ואני) מדברים על מצלמות קומפקטיות.

פורסם

אה, אז במקרה של מצלמות קומפקטיות לדעתי בכלל אין טעם להשוואה - האיכות זהה (מצלמת P&S לא נותנת שום דבר שאי אפשר לקבל עם הטלפון מבחינת איכות התמונה) אבל להיסחב עם עוד מצלמה בנוסף לטלפון (שהרי בכל מקרה אתה לוקח איתך) זה סתם כאב ראש מיותר.

פורסם
ציטוט של Milford Cubicle

כל עוד מתעלמים מזה שזה מזוייף (כלומר מהסיכון שבשלב מסויים מישהו "יתקע" עם זה) ומדברים תיאורתית על זה שהם באמת ישתמשו בזה בשביל לחלק לעניים - אז כן, זה לא רע.

אבל עזוב את המצב התיאורתי הזה של שטרות מזוייפים.

המדינה צריכה עכשיו נניח מילירד שקל בשביל לחלק לנכים, כדי שהקיצבה שלהם תהיה שכר מינימום במקום 700 שקל. מה יקרה אם היא פשוט תדפיס את הכסף המחורבן הזה ותיתן להם אותו? זה ימוטט את הכלכלה?

לא, אבל עכשיו הערך של השקל ירד וכשתרצה לקנות כרטיס מסך אתה תתלונן כמה הוא יקר בארץ.

ag43

אני לא חושב שזה החיסרון הטכני היחידי. אתה רוצה להגיד לי שמעבר לזום עדשות גדולות יותר לא נותנות תמונה יותר איכותית? מבחינת חשיפה\בהירות\רעש כל הפרמטרים?

חוץ מזה שאם הצליחו לעשות חיישן שמתאים לעדשה של פלאפון עם איכות X, תמיד אפשר לעשות חיישן יותר טוב בגודל יותר גדול למצלמה יותר גדולה עם איכות נניח Y.

עם גודל החיישן בטוח שיש יותרון למצלמה גדולה יותר, אבל מעבר לזה הגודל של העדשה לא משפיע על פרמרטים אחרים מלבד הזום האופטי? כמו למשל טווח הפוקוס?

יש המון פרמטרים במצלמות מיקצועיות ששוות עשרות אלפי דולרים. קשה לי להאמין שמצלמת פלאפון מגיע לאיכויות של מצלמות שעולות עשרות אלפי דולרים.

פורסם

אם תטרח לקרוא מה שכתבתי תראה שדיברתי על מצלמות קומפקטיות ולא על חצי\מקצועיות.

פורסם

כן לא שמתי לב שיש עוד דף. בכל מקרה זה נכון גם למצלמות קומפקטיות. ההבדל בגודל ובכמה מרווח יש לך לשים חיישן וגודל העדשה משפיע לא רק על הזום.

עריכה: הסיבה אוליי שמלצמות קומפקטיות הם שוק נעלם היא בגלל שאנשים לא ממש מבינים בצילום ובאיכות של צילום. אני בטוח שגם הרבה אנשים לא מבינים מה ההבדל בין זום דיגיטלי לזום רגיל.

תחשוב שיש צעירים שהמצלמה של הפלאפון זה המצלמה היחידה שהיתה להם בחיים והם אף פעם לא צילמו תמונות יותר איכותיות.

זה סוג של ענינות טעם לתמונות(לא שיש לי כל כך) כמו שיש ענינות טעם לאוכל. מי שלא צילם אף פעם תמונות טבע ממש יפות, לא ישים להבדלים בפרטים בין מצלמות.

גם אני כשאני רואה אפליקצייה חדשה או נניח איזה משחק או משהו שבכלל לא מוכר לי מהניסיון שלי מהעבר אני בהתחלה לא מבין כל כך מה אני רואה...

עריכה: נניח יש סמארטפונים שמפעילים פילטר "bueaty" כברירת מחדל ויש הרבה אנשים שבכלל לא יודעים שזה מופעל והתמונות שלהם נראות מזעזעות בגלל הפילטר הזה.

פורסם
ציטוט של Sargon

לא, אבל עכשיו הערך של השקל ירד וכשתרצה לקנות כרטיס מסך אתה תתלונן כמה הוא יקר בארץ.

לא הוא לא.

אינפלציה זה שקר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים