עבור לתוכן

איזה ראוטר מומלץ לצורך wi-fy לנוסעים באוטובוס.

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם.

הומלץ לי על ראוטר של d-link 921 לצורך wi-fi לנוסעים באוטובוס. מדובר על כ-50 עד 60 איש שצריכים לגלוש לפעמים בו זמנית, והאוטובוס נוסע בכל הארץ גם במקומות עם קליטה נמוכה עד אפסית. 

רציתי חוות דעת של מומחים בנוגע לראוטר הנ"ל, ואם לא - מהו הראוטר המומלץ לדעתכם לצורך הנ"ל.

תודה

איציק

A0527674300@gmail.com

פורסם
  • מחבר

האם מישהו יודע תשובה לשאלה שלי?

אני צריך דחוף להחליט מה לעשות ואיזה ראוטר לרכוש...

תודה מראש

איציק

פורסם

אני חושש שנתב שבעקון מיועד לשימוש בייתי (או לכל היותר עסק קטן) לא יצליח להחזיק במקביל 50 חיבורים אלחוטיים.  החשש שלי גובר לאור העובדה שחיבור סלולרי ב-4G יכול לתת לך במקרה הטוב ביותר מהירות שנעה סביב 30M עד 40M.   חלוקת רוחב הפס הזה בין 50 קלייטים תיתן לכל אחד מהם פחות מ-1M שזה ממש לא משהו סביר.   אם אתה נוהג במקומות בהם הקליטה פחות טובה אז בכלל מדובר בפתרון ברמה נמוכה.  בשורה התחתונה אני לא חושב שזה ראלי לכסות אוטובוס שלם בחיבור 4G אחד.  במינימום הייתי מתקין באוטובוס 2 נתבים סלולריים או נתב סלולרי שיכול לנהל שני חיבורי 4G במקביל.

פורסם
  • מחבר

תודה על המענה.

אם אני מתקין 2 יחי' של הנתב הנ"ל (921) האם זה משפר את העניין?

או שאתה יכול להמליץ על משהו אחר מתאים?

תודה

איציק

פורסם
  • מחבר

שלום.

ברצוני לברר לגבי ראוטר לאוטובוס

המדובר בראוטר האמור לספק wi-fi המיועד לשימוש עד 60 משתמשים בו זמנית, כולל במקומות בהם הקליטה חלשה – כך שלכל אחד מן הגולשים תהיה גלישה טובה איכותית ומהירה ללא ניתוקים.

מומחה הרשתות NetCHEIF כתב חוות דעת לגבי ראוטר D-LINK מדגם 921 - שהוא לא מתאים ולא מהווה פתרון.

קיבלתי הצעה של ראוטר AirLink MP70 High Performance Vehicle Router  של חברת sierra wireless  במחיר הזוי של כ-4,800 ₪ .

השאלה היא האם יש הצדקה למחיר הנ"ל לעומת התוצאה, או שאוכל לקבל תוצאה דומה ע"י שימוטש בראוטר אחר זול יותר.

תודה
איציק
A0527674300@gmail.com
052-8117300

פורסם

ה-MP70 הוא ראוטר ברמה אחרת לחלוטין ולכן מחירו הגבוה.  הוא מיועד ספציפית לשימוש באוטובוס ומכיל הרבה מנגנונים הנובעים משימוש בסביבה כזו (קשיחות, חום, התמודדות עם מתחים משתנים וכיוב')  אך גם הוא לא יכול לשפר את הקליטה הסלולרית במקומות בהם אין כזו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים