עבור לתוכן

מחשב לתכנתים\מפתחים.

Featured Replies

פורסם

זה שאלה כללית לא בקשה למפרט.

אחד הדברים המתסכלים ביותר בתור תכנת\מפתח זה כשדברים לא מגיבים מיידית או שהמחשב איטי בכל מיני פעולות מסויימות.

אז רציתי לשאול, במה צריך להשקיע במחשב נייח כשהכיוון הוא יעילות בעבודה מול כליי פיתוח.

אפילו אם נתעלם מזמני קומפלציה שזו בעיה בסדר גודל שונה לגמריי... אני מתכוון יותר לעבודה השותפת עם כלי הפיתוח.

נניח XCODE\VS\ANDROID STUDIO.

לכל כלי פיתוח ייתכנו דרישות שונות, ואוליי אפילו לכל שפה דרישות שונות. למשל C++ לעומת JAVA.

אז לגביי הכלים שעובדים איתם בשביל לתכנת. הINTELLISENSE תמיד נראה לי איטי מאוד ומסורבל, כנראה בעיקר בC++ אבל גם בJAVA וC#.

הבנתי שSSD יאיץ את הINTELLISENSE? אני מניח מכיוון שקוד המקור של המסמכים לא נמצא כולו בRAM?

תמיד חשבתי שפשוט הרבה RAM יכול לעשות את אותה העבודה כמו SSD(משיקולים של CACHING וWRITE BACK) אבל כנראה שזה לא ממש מועיל כל כך...

אז במה צריך להשקיע ברכיבים של המחשב הנייח בשביל שהעבודה מול כליי הפיתוח תהיה כמה שיותר זורמת ומגיבה מהר?(שוב לא מדבר על קומפילציה שזה עניין בפני עצמו).

גם דברים פשוטים כמו לפתוח תמונה בMAC או בWINDOWS פתאום גורמים למחשב "לחשוב" משום מה. זה מסוג הדברים שמייאשים תכנת זקן.

אוליי SSD זה הפיתרון לכל הצרות האלה? RAM יותר מהיר? מעבד יותר חזק?

פורסם

שלום

אני לא מנוסה בתכניות אלה אבל xcode עובדת רק על מערכות של APPLE לגבי  ANDROID STUDIO  עובדת על ווינדוס 7 ומעלה...

לגבי SSD וRAM אם אתה משתמש ב CACHING  בRAM אתה צריך הרבה הרבה וזה עולה הרבה כסף מדובר ב128GB של זיכרון תבודק את המחירים ?

SSD לא מהיר כמו זיכרון אבל יותר זול..

לגבי עריכה למשל בMAC אתה יכול להשתמש בFINAL CUT

תנסה לפנות   ל reddit שם תמצא הרבה עזרה

בהצלחה

פורסם
  • מחבר

הכוונה שלי עם הRAM זה שאם יש לך נניח 32GB RAM, אז זה אמור להמהיר את הכתיבה והקריאה של קבצים בכל מקרה. 

כאילו זה משהו שאמור לעבוד אוטומטי מבלי שתצטרך להגדיר כונן מיוחד על הRAM.

כאילו מה הSSD מאיץ? רק את הכתיבה והקריאה של הקבצים.

יכול להיות פשוט שבמקרים מסויימים הדפרגמנטציה על ההרד דיסק כל כל גרועה שהRAM כבר לא יכול לעזור... אוליי...

נניח במקרה של INTELLISENSE, העבודה היא מול קבצי טסקט שהם בדרך כלל מאוד קטנים בנפח... אז לא בעיה לטעון אותם לזיכרון. יש האמת גם קבצים זמניים של הINTELLISENSE, אבל עדיין... כמה הם כבר גדולים? יותר מ10GB לפרוייקט יחיד?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים