עבור לתוכן

ייעוץ ברכישת רמקולים 2.0 לסלון עד 1000 ש"ח

Featured Replies

פורסם

אהלן אהלן,

אני מעוניין לרכוש  רמקולים 2.0  לסלון בגודל של 3.8x5 בערך.

הרמקולים יהיו בתקציב של עד כ 1000 שקל.

העדיפות היא למגבר מובנה בתוך הרמקול משיקולי אסטתיקה.

רוב השימוש הוא לשמיעת מוזיקה בחיבור למחשב וחיבור לטלויזיה.

יצא לי לשמוע על סדרות ה MICROLAB אך לא יצא לי להתנסות ולשמוע אותם.

מה ההמלצות?

פורסם
  • מחבר

????

פורסם

תמורה טובה מאוד למחיר, במיוחד בהתחשב בזה שלא חובה להצטייד גם במגבר וסאב איתם. אני אישית יותר משוחד לכיוון אוזניות

אבל בהחלט נהנה מה-SOLO 7C שמחוברים לטלויזיה בסלון בזמן סרטים בעיקר, אבל הם נשמעים מעולה גם בניגון מוזיקה.

פורסם

גם ה-8C בתקציב שלך ד"א וישאירו לך עודף מ-1K.

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

מוזר שה SOLO 8C לא מופיעים באתר הבית של MICROLAB, יכול להיות שלא מייצרים יותר?

בכל אופן, האם יש הבדל מהותי באיכות הסאונד בין 7C,8C,9C ? מכיוון שאין חנות שבה אני יכול לשמוע אותם, אני רוצה לדעת אם יש טעם להתאמץ ולהוסיף על מנת לרכוש את ה 9C.

פורסם

לא יודע, אבל יש להם כמה אתרי בית ובכל אחד מהאתרים יש מגוון מעט שונה. 

בכל מקרה הגיוני להניח שמכוון שזו סדרה עולה במספרים ובמחיר שיש שיפור בין דגם לדגם, לאו דווקא זה חייב להיות מבחינת

הסאונד ויכול דווקא מכיוון איכות הבניה\חומרים, הגברה פנימית איכותית יותר וכ'.

אם תיקח דברים בפרופורציה לא סביר שתתאכזב מהם, בהתחשב בזה שהם לא זקוקים למגבר, מגיעים עם שלט נוח ובעלי צג דיגיטלי, בנוסף

לזה שיש להם באס מאוד נוכח ומורגש, מה שמאפשר לייתר גם סאב, וסאונד כללי מצויין ביחס למחיר, קשה יהיה להתאכזב.

מנגד הם בטח לא יעמדו אל מול סטים ב-2500 שקלים לזוג באותו הסגנון כמו ה- +Audioengine A5 והלאה..

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

במידה ואני הולך על ה 9c האם הוא יתאים לחלל הסלון שלי? הגודל של החלל 3.8x6.6 מטר רבוע.

כי למיטב הבנתי אלו רמקולים שהם יותר מותאמים לעמדת מחשב בחדר ופחות כמערכת סלונית.

נערך על-ידי evy

פורסם

ממי הבנת את זה?

אלו רמקולים מדפיים לכל דבר שמתאימים לחללים קטנים עד בינוניים. אצלי הסלון די גדול וה-7C מספיקים מעל ומעבר.

אתה כן יכול להניח אותם על שולחן ולהשתמש בהם בדיוק כמו שאתה יכול להשתמש בטלויזיה 60 אינץ'

כמסך מחשב, זה לא אומר שזו המטרה המקורית שלהם.

אתה מוזמן לצלם את החלל אצלך, למרות ששוב לא ברור מה האלטרנטיבה שלך בתקציב הזה שרק מגרד את

פני השטח, בדר"כ רק רסיבר בסיסי עולה סביב ה-1500~2000 שקלים, רמקולים מוגברים עצמאית שיהיו איכותיים

וחזקים יותר זה סיפור הרבה יותר יקר מ-1000 שקלים, רק המשלוח מאמאזון ושות' יעלה סביב הסכום הזה.

אם לומר את האמת אני עד היום מתקשה להבין איך סט כמו הסולו 7C עולה סביב ה-600~700 שקלים (ועוד בארץ).

משהו נוסף שרצוי לומר זה שאחד היתרונות הבולטים של הסולו זה היכולת לספק באס עמוק ואימפקטיבי ללא

התערבות של סאבוופר, אולי בכל שאר הפרמטרים כמו הפרדת כלים, רוחב הבמה, רמת פירוט וכ' הוא יהיה נחות

בהרבה ממתחריו היקרים יותר, אבל זה לא אומר שאם תחליט לפתע להעלות את התקציב ולרכוש סט יקר פי שניים

זה לא מובן מאליו שלא תאלץ  להתמודד עם מחסור בתדרים הנמוכים ותרגיש שאתה חייב גם סאב. (עדיין תרוויח סאונד

הרבה יותר משובח בשורה התחתונה אבל כאמור עם חוסר בבאס...)

אתה יכול לנסות לבחון אופציות יד שניה אבל גם פה קשה לי לראת איך אתה לא חורג משמעותית מהתקציב שלך.

נערך על-ידי Roy.T

פורסם
  • מחבר

אני ממש מעריך את העצות והעזרה שלך! תודה

תראה בעיקרון יש לי מגבר של DENON AVR 1602 עם מערכת רמקולים 5.1 של koda וסאב של וורפידל. המערכת הזה יושבת בבית של ההורים. עקרונית, אני יכול לקחת אותה ואולי לשדרג את הרמקולים לשני קדמיים טובים יותר. רק שוויתרתי על הרעיון כי הרסיבר מאוד ישן ובן יותר מ 10 שנים. מה גם שהוא גדול ומכער את הסלון.

בנוסף, אני בכלל לא בטוח שכל העסק הזה יתן איכות סאונד טובה יותר, גם אם אני אשקיע ברמקולים פאסיביים בעלות של כ 1500 ש”ח.

עכשיו נשאלת השאלה, אם אתאמץ עוד קצת וארכוש את ה 9c, האם הוא ייתן תמורה טובה למחיר של כ 1200 שקל, והאם אמור להיות שיפור באיכות הסאונד לעומת ה 7c ?

פורסם

לא יודע לומר לך לא שמעתי אותם, מה שכן הם נראים מאוד דומה ל-7C, לא בטוח שהם שווים קרוב לפי 2 במחיר, או לחלופין אפשר להוסיף

קצת כסף ולקנות ארבעה 7C :)

תראה אני יודע איך רמקולים ואוזניות איכותיים נשמעים, וה-7C זה לא בדיוק זה.. שוב, תמורה אדירה למחיר, אבל קשה לי להאמין שה-9C

פתאום יעמדו בשורה מול מתחרים חזקים אחרים. להוסיף מאה שקל לטובת ה-8C מה כבר יכול להיות.. אבל פה התוספת במחיר גדולה.

לגבי הציוד שיש לך, אם מדובר במוצר מדבקה שהיה נחשב בעבר כגון פירלס וכ', אז שידרוג זוג רצפתיים משומשים או מדפיים

איכותיים מחברה טובה ברוב התקציב שלך בהחלט יביאו לטעמי תוצאה מעולה בהשוואה למיקרו-לאב. במיוחד שיש לך ציוד כמו

סאב ורמקולים מדפיים לחיזוק.

אין בעיה עם מגבר ישן, כמובן שזה עניין יחסי בין שאר הציוד שיש ברשותך.

אתה יכול להחביא את המגבר בתוך ארונית או משהו, להעביר מאחור כבלים בינו לבין ממיר דיגיטלי-אנאלוגי מודרני לא יקר

שתקנה, ולחבר את הממיר לאיזה מקור שרק מתחשק לך דרך USB או אופטי\COAX לנייח\לפטופ\סטרימר וכ'..

השאלה העקרית מה אתה מצפה לקבל בסופו של דבר, לדוגמה אני אוהב יותר את תחום האוזניות, לכן אני מסתפק ב-7C לרוב

לסרטים (ששם הם נהדרים) או למוזיקה קלילה ומשתמש באוזניות יקרות לטובת דברים כבדים יותר, אם לא היו לי אוזניות והייתי

מחפש משהו להאזנה קריטית כבר מזמן הייתי עם סט אחר\מערכת ק"ב איכותית בהרבה.

חפש פה:

https://www.hometheater.co.il/modules.php?name=Forums&file=viewforum&f=91&topicdays=0&start=0

רמקולים זו לא המומחיות שלי, לא יודע להצביע על משהו, אבל עם קצת מחקר אתה תוכל למצוא בקלות זוג אחד לפחות

שנותן תמורה טובה, ראיתי כבר סט 4 רמקולים של וורפידל מדגם כלשהוא ב-750 שקלים, קצת לחץ לאיזור ה-550 שקלים

ואני מעריך שזה יכול להיות קניה טובה, אבל שוב, אל תתפוס אותי במילה, תעשה מחקר ותקנה משהו עם תמורה מעולה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים