עבור לתוכן

מבנה רשת VLAN +SWITCH

Featured Replies

פורסם

שלום, 

 

אני מבצע שינוי גדול בטופלוגיה של הרשת שלי . 

קיימים אצלי 3 סוויצים מנוהלים שאליהן מתחברים סוייצים רגילים לא מנוהלים, ראיתי שVLAN מגדירים לפי פורט בסוויצ 

איך ניתן להתנהל עם מספר תחנות המחוברות לסוויצ למנוהל ומשם לפורט 1 בסוויצ מנוהל ? 

האם כדי להתנהל בצורה נכונה אני חייב סוויצ מנוהל בכל פיצול על מנת שתהיה לי יכולת להגדיר את הפורטים שיוצאים ממנו אל התחנות בתור VLAN ?

 

תודה

 

 

 

 

פורסם

לדעתי אתה לא חייב. ניתן להגדיר כל פורט בכל מיני אפשרויות:

להגדיר איזה VLAN tags מותר לקלוט או להוציא על הפורט כשיש על הפריים כבר VLAN tag, ומה לעשות עם פריים ללא VLAN tag בכלל - האם להוסיף לו tag דיפולטיבי, להעביר אותו ללא tag או פשוט לחסום אותו.

 

מה אתה תעשה תלוי בטופולוגיה בה אתה מעוניין, אבל במקרה שבו מחובר לפורט סוויצ' פשוט, אתה יכול להצמיד לכל מה שנכנס מאותו הפורט את אותו ה tag. לא מכיר סווצ' שמאפשר להצמיד tag שונה בהתאם ל- MAC למשל.

 

חשוב גם לזכור - סוויצ' פשוט הוא לא "שקוף" ל- tags - כל מה שיגיע עם tag פשוט ייזרק בתור פריים לא מוכר. אתה חייב להגדיר את הסוויצ' המנוהל כך שלגבי אותו פורט ישמיט את ה- tag מכל התעבורה שמגיעה אל אותו הפורט (וכמובן יעביר רק את התעבורה לאותו ה- tag בו אתה מעוניין)

 

 

פורסם
  • מחבר

 

אם קיימים מספר סוויצים לא מנוהלים  שדרכם מחוברים מספר תחנות מקבוצות שונים (מנכ"ל\פקידה\מחסן) ,

אין ברירה, על מנת להתנהל נכון עדיף להחליף אותו לסוויץ מנוהל (כדי שאצליח לבצע הפרדת VLAN באופן תקין) ?

 

פורסם

מה המטרה של הסגמנטציה הזאת במקרה שלך?

מן הסתם שמתג לא מנוהל לא יודע מה 802.1q.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים