עבור לתוכן

Sandy Bridge vs Ivy Bridge בנייד

Featured Replies

פורסם

Ivy Bridge היה מעולה. אבל עד כמה לעומת Sandy Bridge? בצריכת חשמל זהה אנחנו מקבלים 2.7/3.7 ב3740QM לעומת ה2630QM, שמגיע עם 2.0/2.9.

אבל חוץ מכח עיבוד, מה עוד מסתתר פה? עד כמה הקפיצת מדרגה מ32 נ"מ ל22 נ"מ אכן משפיעה? 5%  עדיפות clock per clock אומרים, אבל אילו עוד טכנולוגיות מסתתרות מאחורי Ivy Bridge? תמיכה בDDR3L לא ממש רלוונטי כי הלוח אם לא ממש יתמוך בזה. DDR3 בתדר 1666 הולך להוות קפיצת מדרגה משמעותית מ1333 mhz? ספק בליבי. אבל כן יהיה נחמד להתחדש במעבד חדש (כן, כן, חדש מהניילון. שמור באיזה חור במחסן במלזיה או משהו בסגנון). מבחינת כוח עיבוד אין מה להשוות, אנחנו מדברים על סטוק ב3740QM שהוא כמעט הטורבו של ה2630QM, וטורבו שלא נשמע כמוהו בניידים בזמנו.

חוץ מזה - יש עוד משהו שלוח אם שנוצר בשביל Sandy Bridge יקבל תועלת ממעבד Ivy Bridge? 

מבחינת כוח עיבוד אני יוצא נשכר, מאוד. אבל מה עם החוץ מזה?

כוח עיבוד הזה שווה, אבל החוץ מזה זה מה שאני לא בטוח לגביו. האם החוץ מזה שלא ידוע לי+הפרש העיבוד ביניהם מצדיק 200$ למעבד חדש? ואולי בכלל עדיף לקנות יד שנייה? אשמח אם משהו יכול לתת לי קצת חוכמה בנושא.

פורסם

נתחיל מזה שחוץ מהבדל בליבה הגרפית לא היה שינוי בביצועים (5% לכל היות) הכלליים של המעבד.

למה אתה מתעניין כל כך במעבדים בני 5-6 שנים?

פורסם

לא עדיף מעבד פשוט מהדור הנוכחי (שביעי) או אולי גם הקודם (שישי)?

פורסם

אני חושב שהוא מתעניין בהחלפת מעבד בנייד קיים.

לדעתי רד מזה, תועלת לא תצא מכך..

יהיו אולי הבדלים אבל באמת שזה לא מצדיק את ההוצאה. 

פורסם
  • מחבר
ציטוט של OR2OOO

נתחיל מזה שחוץ מהבדל בליבה הגרפית לא היה שינוי בביצועים (5% לכל היותר) הכלליים של המעבד.

למה אתה מתעניין כל כך במעבדים בני 5-6 שנים?

מחשב נייד סוקט 1155. המעבד הנוכחי הוא Sandy Bridge 2630QM. אני תוהה אם כדאי להשקיע 200 דולר (120 יד שנייה) במעבד Ivy Bridge 3740QM.

ציטוט של Tomer70

אני חושב שהוא מתעניין בהחלפת מעבד בנייד קיים.

לדעתי רד מזה, תועלת לא תצא מכך..

יהיו אולי הבדלים אבל באמת שזה לא מצדיק את ההוצאה. 

נייד high-end אבל ישן. כרטיס gtx560m. הדגם הוא Clevo P150hm.

כבר שמתי לו SSD, והדבר היחיד שנשאר (ניתן בעצם) לשדרג זה את המעבד. 

אני לא מתכוון לקנות מחשב חדש בזמן הקרוב ואם אני אקנה זה יהיה דור שני או שלישי של Ryzen ודור אחרי Vega ככה שזה לא ממש באופק.

השאלה האמיתית שלי האם יכול להיות משהו בלוח אם של נייד שעוצב למעבד Sandy Bridge, שיכול להעיב על מעבד Ivy Bridge?

האם יכולה להיות בעיית תאימות בין כרטיס המסך למעבד?

האם שאר חלקי הנייד יצליחו להביא לידי ביטוי את יכולת העיבוד המלאה של השבב?

אני אוכל בכלל לצרוב את הbios הנדרש על הנייד? 

דברים מהסוג הזה.

אני אפילו אסתפק ב80% מההפרש בין השבבים, אבל אם אנחנו מסתכלים על צוואר בקבוק ברמה כזאת שינוצל פחות מ80% מההפרש או בעיית תאימות עקרונית בין חלקיקים אז אין טעם. אני לא מחפש להעלות fps במשחקים כי חוץ ממעט יותר פיזיקה זה לא הולך לקרות. אני רוצה עוד CPU בשביל לרנדר יותר מהר, לשפר זמני התקנה, דחיסה, חילוץ. דברים בסנגון. 

אני שואל יותר אם הנייד יצליח למצות את ההפרש בכח העיבוד, פחות אם כדאי לשדרג. אם הוא יצליח לנצל 100% מההפרש בין הליבות מבחינתי זה כדאי.

פורסם

בהחלט יכולה להיות חוסר תמיכה מצד יצרן המחשב, הכל עניין של האם יצא למחשב עדכון ביוס לתמיכה במעבדים ה"חדשים".

פורסם
  • מחבר
ציטוט של OR2OOO

בהחלט יכולה להיות חוסר תמיכה מצד יצרן המחשב, הכל עניין של האם יצא למחשב עדכון ביוס לתמיכה במעבדים ה"חדשים".

תודה על התגובה, אני אשלח מייל לחברה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים