עבור לתוכן

דרושה חוות דעת על מפרט לגיימינג ותיקונו- 8K ללא ציוד היקפי

Featured Replies

פורסם

היי,

1. מה התקציב המקסימאלי? 8000~

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך - בניתי בעצמי משהו והגעתי ל 8K, המטרה העיקרית היא משחקי מחשב אז אם אפשר להגיע ל 80-90 אחוז מהביצועים של מפרט כזה ולחסוך 2000 שקל אני לא אתנגד :)

ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקי מחשב (Overwatch, Battlefield 1, GTA V וכו') ופיתוח תוכנה

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 2 מסכי 23 אינצ' (1920X1080  וטלוויזית 42" (1280X720)

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 6

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא צריך מערכת הפעלה, צריך הרכבה

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? בניתי את המפרט ב TMS, גר בנתניה, אין העדפה ספציפית כל עוד החנות אמינה ויש עם מי לדבר כשיש תקלה

9. מתי מתוכננת קניית המחשב? חודש הקרוב

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה). לא

11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? לא

12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות: לא

המפרט שהרכבתי (לא ממש מנוסה, פשוט חיפשתי את הרכיבים הכי טובים\יעילים בכל אזור):

מעבד: Intel i7-6700K 4.0Ghz(4.2Ghz Turbo) Skylake LGA1151 Tray
כמות: 1
מחיר: ₪1700
קירור למעבד: קירור למעבד Noctua NH-L9i
מחיר: ₪191
לוח אם: MSI H170 GAMING M3
מחיר: ₪684
מארז: באנדל - Fractal Design Define R4 + FSP RAIDER 750W - בקניית מחשב חדש
מחיר: ₪887
זיכרון: Corsair DDR 4 16 (8Gx2) 2133 CL13 Vengance LPX Red
מחיר: ₪563
כרטיס מסך: MSI GEFORCE® GTX 1070 GAMING X 8G - בקניית מחשב חדש בלבד
מחיר: ₪2565
קשיח למחשב שולחני: WD 2TB 3.5" Sata 3 Caviar Black WD2003FZEX
מחיר: ₪685
קשיח למחשב שולחני: Samsung SSD EVO 850 500GB!
מחיר: ₪895
הרכבה: הרכבת מערכת מחשב כולל בדיקות מלאות וחיווט ברמה גבוהה לחברי הפורומים חינם או בהזמנה מעל 3500 ש"ח - זמן הספקה בחנות עד 7 ימי עבודה
מחיר: ₪0

(עריכה: לנק למפרט, http://www.tms.co.il/preview/spec/pkb14h5x)

תודה רבה על הפידבק והעזרה :)

נערך על-ידי Daniel Baruch

פורסם

אם אתה לא מעוניין ב-OC אתה יכול לוותר על מעבד מכפלה פתוחה (סיומת K), וגם לחסוך איזה 50 ש"ח בקירור (freezer 7 pro אמור לעשות את העבודה). בנוסף, אתה יכול לקנות מעבד מהדור החדש של אינטל (7700, עולה 1564 בTMS לצורך ההשוואה).

עוד משהו, המארז שבחרת די יקר. מרפרוף זריז בTMS יש חלופות זולות יותר עם ספק כוח, אבל זה כבר עניין של טעם. תחליט אם אתה רוצה לקצץ משם עוד איזה 200 ש"ח או לא. 750W זה גם די אוברקיל, אפשר קצת פחות אבל זה לא כזה קריטי.

עוד שני מקומות שאתה יכול לחסוך בהם זה בכרטיס מסך ובדיסק קשיח. יש לך את ה 1070 g1 gaming של גיגבייט ב2210. בקשיח אתה יכול לקחת נגיד את ה firecuda של סיגייט בכ100 ש"ח פחות בלי הבדל משמעותי בביצועים (אם בכלל) לדעתי.

חוץ מזה אין לי הערות נוספות. קח את הכל כמובן בעירבון מוגבל, יש מומחים יותר גדולים ממני פה ;)

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה :)

האם כדאי לשקול OC קליל? מה ההשלכות על המחשב והמפרט?

בקשר למעבד, מבחינת גיימינג ועלות תועלת, הדור החדש שווה את זה?

בקשר למארז בחרתי דיי שרירותית, אני אסתכל על אופציות נוספות.

בכרטיס מסך הקו מחשבה שלי זה שאם אני משקיע כל כך הרבה כסף עליו, אני מעדיף לקחת את ההכי טוב באזור.

פורסם

בקשר לOC אני לא יודע להגיד לך כי לא התנסיתי בזה, אז אני לא יכול להעיד אם זה כדאי או לא. מבחינת השפעה על המפרט, אתה צריך את לוח אם עם צ'יפסט z170 (או z270 אם תיקח מעבד מהדור החדש, למרות שגם z170 יתאים) וקירור יותר רציני, תלוי כמה OC מתוכנן. שוב, לצערי אין לי ניסיון בזה.

מבחינת ההבדלים בין דור 6 ל7 של המעבד, דובר רבות על זה שהשיפורים מינוריים אבל ההבדל במחיר הוא בערך 50 ש"ח (בין 6700K ל7700K או 6700 ל7700) ככה שאני במקומך הייתי הולך על החדש.

בקשר לכרטיס מסך אני מבין מאיפה אתה בא, אבל לא באמת קיימים הבדלים בביצועים ביניהם. כמובן שזו החלטה שלך, אני הייתי מחפש קצת השוואות בין הכרטיסים ומחליט לפי זה. תוספת של 350 ש"ח (בערך 15% הבדל) לדעתי לא מוצדקת. ממה שאני ראיתי בחיפוש קצר לא קיימים הבדלים בכלל מבחינת ביצועים וגם טמפרטורה.

פורסם

אם המטרה היא רק גיימינג, אתה יכול לרדת במעבד, ספק כח, SSD בנפח קטן יותר ולעלות בכרטיס מסך ל 1080

אם פיתוח תוכנה הוא חלק נכבד מהמזמן של העבודה ודורש קימפול קוד, אז להישאר אם ה 6700K  כי בנוסף ל - OC יש לו גם מהירות שעון יותר גבוהה.

נערך על-ידי The_MichMan

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים