עבור לתוכן

צריך עזרה בהרכבת NUC לצרכי אינטרנט אופיס וסרטים. תקציב 2K

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם 

אחותי רוצה לרכוש NUC בתקציב של עד כ2K ש"ח 

קודם כל שאלה קטנה : 

מה ההבדל בין  NUC6i5SYH ל   NUC6i5SYK ואיזה מהם אתם ממליצים לי ? 

אני יכול לרכוש אותם ב300 דולר , מה עדיף? 

המהירות היא לא קריטית ביותר אז לא חייב SSD (אם כי כמובן עדיף אם זה מסתדר עם התקציב), ועל איזה זכרונות תמליצו לי להתאים למחשב הזה ? 

תודה רבה ! 

פורסם

לגבי ההבדל ביניהם - זה אותו מוצר, אחד טיפה יותר גבוה פיזית - יש בו מקום וחיבור להארד דיסק מכני (בנוסף לסלוט של-ssd). השניהצר יותר ויש מקום ל-ssd אחד בלבד. (ה-K בסוף הוא הצר יותר).

אם אתה לא צריך הרבה אחסון לדעתי עדיף ללכת על ssd, אפילו ממש קטן. פחות מתחמם ויותר שקט, בעיני זה הרבה יותר חשוב במחשב שיושב דלוק בסלון. אתה לא צריך משהו מהסדרות היקרות כי אתה באמת לא צריך אותו מהיר במיוחד.

לי יש D34010WYK מלפני שלוש שנים בתור HTPC בסלון עם ssd של 64 גיגה (מספיק לווינדוס 10 ובטח שמספיק לכל לינוקס ושות')  ו-4gb זכרון. הוא דלוק 24/7 בתוך ארון סגור. רוב הזמן בין קר לפושר, אף פעם לא ממש מתחמם אפילו שאין בכלל אוורור. מריץ בלי בעיה כל דבר שזורקים עליו. 4K לא ניסיתי אבל יש שניסו וזה בד"כ עובד. 

בגדול מאוד מומלץ, עושה את העבודה עם אפס תלונות.

מה שכן אתה מבין שאם ה-NUC הישן שלי מריץ חלק לגמרי כל פורמט שקיים בשוק, כולל בלו ריי לא דחוס - ברור שהדגמים שהבאת פה הם קצת overkill אם כל המטרה היא לראות סרטים. אפילו אם כן מדובר בתכנים של 4K אפשר להסתפק בהרבה פחות כוח עיבוד, כנראה שאפשר להוריד משמעותית מהתקציב ועדיין לקבל מוצר שעונה על הצרכים. 

אם צריך אופיס והרבה אינטרנט אז כן רצוי לפחות 8 גיגה זכרון, ו-i5 קצת יותר מתאים אבל עדיין - לא בהכרח מצדיק את המחיר. יש עוד איזה צרכים מיוחדים למחשב הזה? מה הוא אמור לעשות?

נערך על-ידי nitzanj

פורסם
  • מחבר
ציטוט של nitzanj

לגבי ההבדל ביניהם - זה אותו מוצר, אחד טיפה יותר גבוה פיזית - יש בו מקום וחיבור להארד דיסק מכני (בנוסף לסלוט של-ssd). השניהצר יותר ויש מקום ל-SSD אחד בלבד. (ה-K בסוף הוא הצר יותר).

אם אתה לא צריך הרבה אחסון לדעתי עדיף ללכת על SSD, אפילו ממש קטן. פחות מתחמם ויותר שקט, בעיני זה הרבה יותר חשוב במחשב שיושב דלוק בסלון. אתה לא צריך משהו מהסדרות היקרות כי אתה באמת לא צריך אותו מהיר במיוחד.

לי יש D34010WYK מלפני שלוש שנים בתור HTPC בסלון עם ssd של 64 גיגה (מספיק לווינדוס 10 ובטח שמספיק לכל לינוקס ושות')  ו-4gb זכרון. הוא דלוק 24/7 בתוך ארון סגור. רוב הזמן בין קר לפושר, אף פעם לא ממש מתחמם אפילו שאין בכלל אוורור. מריץ בלי בעיה כל דבר שזורקים עליו. 4k לא ניסיתי אבל יש שניסו וזה בד"כ עובד. 

בגדול מאוד מומלץ, עושה את העבודה עם אפס תלונות.

מה שכן אתה מבין שאם ה-NUC הישן שלי מריץ חלק לגמרי כל פורמט שקיים בשוק, כולל בלו ריי לא דחוס - ברור שהדגמים שהבאת פה הם קצת overkill אם כל המטרה היא לראות סרטים. אפילו אם כן מדובר בתכנים של 4k אפשר להסתפק בהרבה פחות כוח עיבוד, כנראה שאפשר להוריד משמעותית מהתקציב ועדיין לקבל מוצר שעונה על הצרכים. 

אם צריך אופיס והרבה אינטרנט אז כן רצוי לפחות 8 גיגה זכרון, ו-i5 קצת יותר מתאים אבל עדיין - לא בהכרח מצדיק את המחיר. יש עוד איזה צרכים מיוחדים למחשב הזה? מה הוא אמור לעשות?

קודם כל תודה רבה על התגובה 

אולי אכן אלך בעצתך וארכוש SSD קטן ואחסון חיצוני גדול בנוסף. 

השימוש של ה NUC יהיה כ70-80 אחוז סרטים, קצת אינטרנט ואופיס. האם NUC6i3SYH אמור להספיק ? I3 זה לא חלש קצת? 

לגבי ה SSD - האם סדרה 600 של אינטל היא טובה? 

100 דולר ל256GB זה טוב ? 

תודה רבה על העזרה 

פורסם

הדגם שהבאת מריץ 4K בלי בעיה (זה גם מצוין מפורשות במפרט שלו). אז סרטים לא יהוו בעיה בעשור הקרוב. ברור שהוא יותר חלש מ-i5. אם מדובר במחשב היחיד בבית וכן יעבדו עליו אז כן הייתי הולך על i5 כי ההפרש בסוף לא כזה גדול.

לגבי ssd זה גם תלוי איפה המחשב יושב ומה עושים איתו, זה לא חיוני. זה כן משפר מאוד זמני עליה של המערכת וכאמור חום ורעש (יכול להיות משמעותי בשביל צפייה בסרטים). אבל זה לא ממש קריטי.

ספציפית לגבי דגמים אין לי מושג האמת, לא מעודכן יותר מדי בשוק ה-ssd, מישהו אחר אולי ידע לענות על זה...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים