עבור לתוכן

מחשב חדש לפיתוח עד ל4-5 אלף

Featured Replies

פורסם

1. מה התקציב המקסימאלי? 4000-5000
א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כל התקציב
ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1000-2000
2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?
 א. development - פרנסה
 ב. הרצת תוכנות כבדות כגון: visual studio, vmware וכו' - פרנסה
 ג. בנוסף גם שימוש רגיל במחשב + הורדה בטורנטים וצפיה בסרטים - שימוש כבד
 ד. לא יהיו משחקים במחשב.
 ה. 2 מסכים מחוברים למחשב זה - מסך אחד בגודל 22 והשני בגודל 24.
 ו. כרגע שניהם ברזולוציה 1920*1080 (האם יש רזולוציות גבוהות יותר?)
 3.  האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. - אין צורך בשום ציוד היקפי
4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? יש מסכים, יש מקלדת ועכבר אלחוטיים, יש כונן sata רגיל בנפח של טרה, רכשתי כונן ssd (סמסונג 850 evo - בנפח של טרה) .
5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 8
6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא מתוכנן OC
7. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? אין צורך במערכת הפעלה
8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. - במידה ויש אתרים בחו"ל שמציעים מחירים טובים יותר, אשמח גם ללינקים לרכישה עצמית, במידה ולא אז באיזור המרכז - ksp?
9. מתי מתוכננת קניית המחשב? לחודש הקרוב
10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה).  רצוי תמיכה בusb3 ובכונני sata+ssd+ כוננים hd רגילים וכמה שיותר תמיכה בזיכרון.
11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? לא
12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות:
בגדול, המחשב מיועד לפיתוח ולהורדת וצפיה בסרטים, חשוב לי במיוחד שהמחשב יעבוד מאוד חלק ומהר.
אני מעדיף לרכוש חלקים בחו"ל ואולי רק את המארז בארץ - מכיוון שהמחירים בחו"ל זולים באופן משמעותי מהחלקים בארץ..
נראה שכבר כמה שנים אינטל עדיין בקו של הcore i7, האם למשל המעבד הזה: Intel Core i7 6700K 4.00 GHz Unlocked Quad Core Skylake Desktop Processor, Socket LGA 1151 [BX80662I76700K]
מומלץ? ראיתי לינק באמזון:
https://www.amazon.com/Intel-Unlocked-Skylake-Processor-BX80662I76700K/dp/B012M8LXQW/ref=pd_sim_147_2?_encoding=UTF8&pd_rd_i=B012M8LXQW&pd_rd_r=N8GPXC6VHAQ8N69YM5RT&pd_rd_w=cYdMK&pd_rd_wg=4jg9R&psc=1&refRID=N8GPXC6VHAQ8N69YM5RT
ואני לא מבין מה ההבדל בינו לבין מה שמוצע בksp:
http://ksp.co.il/?select=.1027..2..41..8..18..60.&list=1&sort=2&glist=0&uin=27984&txt_search=&buy=&minprice=0&maxprice=0&intersect=&rintersect=&store_real=
 האם שניהם זהים? אם כך ההבדל הוא בערך של 200 שח..

בכל אופן, אשמח לעזרה ולהמלצות, ותודה על הסבלנות שלכם!

פורסם
  • מחבר

הקפצה.

פורסם

לצרכים שציינת הייתי מנסה למשוך קצת לכיוון ה 6800K. 

2 ליבות נוספות יתנו לך הרבה בסוג האפליקציות שאתה מריץ, במיוחד עם ה VMים שאתה רוצה להריץ.  

מצורף מפרט לדוגמא שהרכבתי לך ב KSP.  

ksp.JPG

פורסם
  • מחבר
ציטוט של Alon Jacobi

לצרכים שציינת הייתי מנסה למשוך קצת לכיוון ה 6800K. 

2 ליבות נוספות יתנו לך הרבה בסוג האפליקציות שאתה מריץ, במיוחד עם ה VMים שאתה רוצה להריץ.  

מצורף מפרט לדוגמא שהרכבתי לך ב KSP.  

ksp.JPG

קיבלתי המעה מtms, אשמח לחוות דעת:

tms.png

פורסם

המפרט נראה סבבה.  אני לא מכיר כל כך את הזכרונות של Hynix, אבל אני מאמין שהם בסדר. 

אם זה מתאים לך במחיר, זה יהיה מחשב פיגוזי לפיתוח ועבודה.

פורסם
  • מחבר

שאלה בנוגע לזיכרון, האם מספיק 2 סלוטים של 16 ג'יגה כל אחד? או שהחל ממספר מסוים כבר אין משמעות לכמות הזיכרון?

פורסם

בכוונה שמתי לך רביעייה של זיכרון, כי יש לפלטפורמה הזאת quad channel memory.  

אני לא מניח שתצטרך יותר מ-32 ג'יגה זיכרון בכמה שנים הקרובות.  זיכרון מעבר כבר לא מוסיף הרבה, ויקחו כמה שנים טובות לפני שזה ישתנה.  למעשה הסטנדרט היום הוא 16 ו-32 כבר מייצג את הבאפר לשנים הבאות.

פורסם
  • מחבר
ציטוט של Alon Jacobi

בכוונה שמתי לך רביעייה של זיכרון, כי יש לפלטפורמה הזאת quad channel memory.  

אני לא מניח שתצטרך יותר מ-32 ג'יגה זיכרון בכמה שנים הקרובות.  זיכרון מעבר כבר לא מוסיף הרבה, ויקחו כמה שנים טובות לפני שזה ישתנה.  למעשה הסטנדרט היום הוא 16 ו-32 כבר מייצג את הבאפר לשנים הבאות.

מה זאת אומרת? שעדיף למעשה לפצל את הסלוטים? ולכן עדיף למעשה 4 סלוטים של 8 ג'יגה? מה ההבדל מבחינת הביצועים?
זה חדש לי הדבר הזה - quad channel memory..

פורסם

Quad channel אומר שיש בעצם 4 ערוצי זיכרון בו זמנית (בהשוואה ל Dual channel שיש ב z170), מה שאפקטיבית מכפיל את רוחב הפס של הזיכרון.   זה אומר שכדי לנצל את כל רוחב הפס, אתה צריך 4 כרטיסי זיכרון.  

ההבדל מבחינת הביצועים תלוי באפליקציה - אם זה משהו שהוא מאוד מאוד RAM intensive אתה תראה הבדל.  כיום ברוב המקרים הזיכרון לא מהווה צוואר בקבוק ולכן התועלת בחיים האמיתיים זניחה, אבל עדיין if it's all the same עדיף ללכת על 4 צ'יפים ולנצל את מלוא רוחב הפס שהפלטפורמה מאפשרת.  

פורסם
  • מחבר

אז במקרה הזה עדיף 4 סלוטים של 8 לעומת 2 סלוטים של 16?
תודה רבה! סידרת לי דברים בראש.

פורסם

גם יש על הלוח 8 סלוטים של זיכרון, כך שאתה לא חוסם את האפשרות לעלות ל-64 ג'יגה אם תרצה יום אחד, כך שבאמת אין שום סיבה לא לנצל את מלוא רוחב הפס.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים