עבור לתוכן

לשדרג או מחשב חדש כרגע?

Featured Replies

פורסם

כרגע יש לי:

Core i7 - 870 (דור ראשון של ה i7)

16 ג'יגה זיכרון DDR3

לוח אם Gigabyte P55-UD3

כרטיס מסך NVidia GTX460

SSD Samsung 840 EVO 500GB

מסך DELL 27 אינץ' ברזולוציית 1440p

המחשב נרכש בסביבות אמצע 2010, כך שיש לו כבר ותק של 6.5 שנים.  הכל רץ טוב סה"כ בגלישה רגילה וכולי, אבל משחקים חדשים כמובן כבר לא רצים במיטבם, יש קצת screen tearing אפילו בצפיה ביוטוב, וכמובן שאני חושש שמתישהו איזה חלק פשוט יתפגר כתוצאה מגיל מתקדם.

חשבתי לקנות מחשב חדש לגמרי מ-0.  אבל אז ראיתי את ההכרזה של AMD על ה Ryzen, ושיש את פלטפורמת ה Vega ונראה ש-AMD מתחילה לחזור לעניינים כמתחרה שלכל הפחות אולי תגרום למלחמת מחירים. 

ונשאלת השאלה - האם כדאי לי אולי רק לשדרג את כרטיס המסך לאיזה 1060 או 1070 בהשקעה קטנה יחסית, מה שאולי יתן למחשב לסחוב עוד שנה, שנה וקצת ככה עד שיתבהר מה קורה בתחום מלחמת המחירים בין AMD ל- Intel/Nvidia?    או שהמחשב כבר עתיק מדי וכרטיס המסך לא יתן לו חיים חדשים במשחקים לשנה הקרובה?  או שאולי בכלל אין טעם לחכות?

מה דעתכם?

פורסם

אם אתה צריך כרטיס מסך - אתה יכול לרכוש אותו בנפרד ולהרכיב במחשב הקיים

אם עדיין לא תהיה מרוצה, פשוט תקנה חדש כשאר ותעביר את הכרטיס החדש.

GTX 1060 הוא שדרוג עצום על פני GTX 460

פורסם
  • מחבר

אז זהו, שאם אני קונה עכשיו מחשב חדש, אני קונה אותו כבר עם 1080 ומתוך מטרה שהוא יחזיק לי 4-5 שנים.  אם אני משדרג, זה מתוך כוונה שהמחשב יסחוב רק עוד שנה, שנה וקצת מקסימום לפני שאני אקנה מחשב חדש שכרטיס המסך הזה לא יהיה רלוונטי אליו (הכוונה היא לעבור לעבוד ב-4K בעוד כשנה עד שנה וחצי ככה).  

פורסם

.

פורסם

לדעתי אם אין צורך ברזולוציה גבוהה לקנות gtx 1080 זה פשוט בזבוז כסף. הבדל מטורף לא יהיה לך, ובעוד שנתיים בהפרש מ1060 תוכל לקנות כרטיס חדש חזק יותר כנראה. אני תמיד ממליץ לקנות מה שאתה צריך עכשיו ולא להגזים במטרה שיחזיק יותר זמן. לא משנה כמה תשקיע בסוף ידרש שדרוג אין מה לעשות.

בקיצור 1060/1070 יספיקו כאן.

פורסם
  • מחבר

הצרכים כרגע הם 1440p ב- 60 FPS.  

האמת שחלק מהמוטיבציה לקנות כרגע היא נסיעה לארה"ב בינואר (ל- CES) שתאפשר לי להביא משם חלקים יותר בזול מאשר בארץ.   אז הדילמה שלי היא אם להביא הכל (עד כדי מארז) משם, או להביא רק כרטיס מסך ואולי עוד משהו ולחכות עם ההחלפה הכוללת.  

מסך אני מתכנן להחליף באוגוסט הבא בערך ליומולדת.  יש מצב שזה יהיה ל-4K או למשהו שהוא דיי אקווילנטי עקב היותו Ultrawide.   

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים