עבור לתוכן

עזרה - כרטיס מסך 4K שיחובר בכבל HDMI למסך טלוויזיה בנוסף למסך המחשב

Featured Replies

פורסם

היי,

אז ככה - אתן מספר פרטים על המחשב שלי:

- מעבד - Intel Core i5 - 3570 3.40GHZ

- לוח אם - ASUS P8H77-V

- זכרון מחשב - DDR3 16GB

- כרטיס מסך ATI Radeon HD 5770 1GB

- אם רלוונטי - מערכת הפעלה (כונן C) - כונן SSD של "סמסונג" EVO840.

אני לא משחק במשחקי מחשב או משהו, רק צופה בסרטים והופעות HD (בין אם ביוטיוב ובין אם זה מוריד באיכות מירבית ששוקלת המון המון GB).

המחשב מחובר למסך מהכרטיס מסך ובנוסף גם כבל למסך טלוויזיה LG 65UH651.

שאני צופה דרך הטלוויזיה אני שם לב לקרטועים ונגיד אני רק מזיז את העכבר ולא לוחץ משהו יש תקיעות למאית שנייה.

האם אני צריך לרכוש כרטיס מסך חדש? או שבעצם צריך להחליף מעבד, לוח אם וכרטיס מסך?

חשוב לי שיתמוך ב-4K מבחינת צפייה בתכנים שאראה דרך הטלוויזיה (שוב, לא  משחק במחשב אלא דרך ה-PS4 PRO).

מבחינת תקציב - אין לי כל כך מגבלה אבל מעדיף לא להיסחף מדיי.. אשמח אם זה יהיה בסכום של כמה מאות שקלים וזול כמה שניתן.

אין לי בעיה לרכוש גם דרך אתרים מחו"ל (שכוללים כמובן משלוח לישראל, אחריות פחות רלוונטית לי במוצרים כאלה).

תודה רבה לעוזרים!

פורסם

יש לי כמה שאלות, כי יכול להיות שאתתה פשוט חווה בעיית סינכרון בין הפריימים שמציג המחשב לבין מה שהטלויזיה מראה לך.

כמה FPS יש בתוכן שאתה צופה בו?

באיזה רזולוציה השידור לטלויזיה?

האם יש לטלויזיה מצב תצוגה מיוחד למחשב?

באיזה נגן אתה משתמש?

פורסם
  • מחבר
ציטוט של Gimel

יש לי כמה שאלות, כי יכול להיות שאתתה פשוט חווה בעיית סינכרון בין הפריימים שמציג המחשב לבין מה שהטלויזיה מראה לך.

כמה FPS יש בתוכן שאתה צופה בו?

באיזה רזולוציה השידור לטלויזיה?

האם יש לטלויזיה מצב תצוגה מיוחד למחשב?

באיזה נגן אתה משתמש?

1. סוג הקובץ MPEG-TS.

אורך 15 דקות, שוקל 7 ג'יגה.

כתוב בפרטים של הקובץ 29.970.

2. מה הכוונה באיזו רזולוצייה השידור לטלוויזיה?

המסך טלוויזיה תומך ב- 4K... זה עונה לך?

3. לא חושב שיש מצב תצוגה מיוחד, פשוט מחובר דרך כבל HDMI בין המחשב לטלוויזיה, ואז אני עובר מ-HDMI1 (שידור של YES) ל-HDMI2 - מחשב.

4. נגן Media Player Classic

פורסם
  • מחבר

*בטעות נשלחה ההודעה פעמיים*

פורסם

איזה דגם של טלויזיה?

לגבי רזולוציה, התכוונתי לשאול מה המחשב משדר לטלויזיה.
בעיקר מה קצב הריענון.

אם אתה רואה תוכן של 30 פריימים לשניה בקצב ריענון של 50 הרץ, אז עלול להיות לך גמגום.

עוד דברים שיכולים להפריע זה מנגנוני החלקת תמונה למיניהם שמופעלים בטלויזיות "400Hz" או מושג שיווקי מגוחך אחר.

את כל ה"פיצ'רים" האלה של הטלוזייה עדיף לכבות. אם יש לטלויזיה מצב גיימינג זה הכי טוב.

פורסם
  • מחבר
ציטוט של Gimel

איזה דגם של טלויזיה?

לגבי רזולוציה, התכוונתי לשאול מה המחשב משדר לטלויזיה.
בעיקר מה קצב הריענון.

אם אתה רואה תוכן של 30 פריימים לשניה בקצב ריענון של 50 הרץ, אז עלול להיות לך גמגום.

עוד דברים שיכולים להפריע זה מנגנוני החלקת תמונה למיניהם שמופעלים בטלויזיות "400Hz" או מושג שיווקי מגוחך אחר.

את כל ה"פיצ'רים" האלה של הטלוזייה עדיף לכבות. אם יש לטלויזיה מצב גיימינג זה הכי טוב.

המסך זה LG 65UH651

הנה המאפיינים שלו - http://www.hye.co.il/siteFiles/13/779/9861.asp#!spec

אני לא יודע כל כך על מה אתה מדבר (רזולוציה, קצב רענון ופריימים...) אני ממש גרוע ודביל בזה.

אם זה משהו שאני יכול לבדוק, אודה על עזרתך בהסבר איפה וישר אכתוב לך.

פורסם

אמממ, תבדוק אם זה קורה כשהטלויזיה היא התצוגה היחידה במחשב (בלי תצוגה כפולה עם מסך מחשב.)

פורסם
  • מחבר
ציטוט של Gimel

אמממ, תבדוק אם זה קורה כשהטלויזיה היא התצוגה היחידה במחשב (בלי תצוגה כפולה עם מסך מחשב.)

היי ניסיתי ועדיין זה לא נראה חלק/נורמלי כמו שזה נראה דרך המחשב עצמו...

הנה הפרטים של הכרטיס מסך שלי - http://www.amd.com/en-us/products/graphics/desktop/5000/5770

לפי מה שכתוב שם הנתונים לא הכי וואו חחחח אז נראה לך שאני רק צריך להתאים כרטיס מסך נורמלי וחזק יותר או שלהחליף גם לוח אם?

פליז עזרה דחוף, כי אני חייב לסיים עם זה בשבוע הקרוב.

פורסם

הכרטיס לא תומך ב-4K עד כמה שידוע לי.

בכל מקרה צריך להעביר את הטלוויזיה למצב PC/גיימינג בשביל input lag כמה שיותר נמוך.

פורסם

אם במסך של המחשב זה נראה בסדר ובטלויזיה לא, אז הבעיה בטלויזיה.

לדעתי את מנגנון החלקת התמונה של הטלויזיה צריך לכבות, ואז יהיה בסדר (בלי 4K עדיין).

פורסם
  • מחבר

אני קצת מבולבל.. אם הכרטיס מסך לא תומך ב-4K אז עדיין הוא אמור לשדר 1080*1920  באופן נורמלי?

אני רוצה שהוא יריץ חלק... 

נגיד קליפים שהם לא 1080 אלא 720 אין את התקיעות האלה... 

אני לא יודע כבר אם להחליף או לא להחליף... ואם כן אז אם צריך עוד דברים חוץ מהכרטיס מסך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים