עבור לתוכן

מה השמוש של THX במחשב ?

Featured Replies

פורסם

אני יודע שזה איזה פורמט קול מבית ג'ורג לוקס

השאלה

1)איזה דברים תומכים בזה?

2)מה צריך כדי לשמוע את האפקטים ,

האם צריך כרטיס קול שתומך בזה ,(שזה אומר ZS Sound Blaster Audigy 2 הדגש על ZS

או מה שחשוב זה הרמקולים שתומכים בזה ,שזה אומר רק רמקולים יקרים מאוד

לי יש את הרמקולים של Altec Lansing VS-4121 וכרטיס קול Sound Blaster 5,1

בקיצור מה אני צריך כדי לשמוע THX ?

פורסם

תקן בולשיטי לחלוטין שנועד לייקר סטים של רמקולים למחשב, זה הכל. 8)

פורסם

לפי מה שאני הבנתי, זה תקן שנועד להבטיח איכות מסוימת של רמקולים או משו כזה. BULLSHIT טהור לדעתי.

פורסם

כביכול מעבדות אשר בודקות את איכות החוויה הכללית שהרמקולים יתנו לך במשחקים ובסרטים, כאמור בולשיט לא קטן. שים לב כי גם על משחקים לפעמים יש לך את אישור ה-THX המוזר הזה שמאשר כביכול כי מדובר במשחק עם סאונד מושקע המעניק חוויה מיוחדת, בולשיט כבר אמרנו ?

פורסם

עוד מישהו רוצה לקרוא לזה בולשיט ?

בקיצור - זה לא איזשהו פורמט סאונד, זה פשוט מעיין "תו תקן" שמבטיח איכות גבוהה של המוצר (וזה יכול להיות מגבר, רמקולים, מיקסרים, משחקים.. כל דבר שקשור בסאונד) הנבדק.

פורסם

אף אחד לא אמר שזה פורמט של סאונד.

כל מה שמוזר זה שבדיקות האיכות האלה כביכול הן דבר סובייקטיבי מאד, ולתת למשחק למשל תו איכות שכזה זה סתם נראה כמו עוד תו טיפשי.

פורסם

לא בהכרח...

אף אחד לא אמר שזה סוג של "Editor's Choice" בין חברות שכולן במילא High-End והתקן הזה מתיימר לקבוע מי טובה יותר (שזה באמת סובייקטיבי למדיי).

זה פשוט תקן שמבטיח שמשתמשים ברכיבים איכותיים, ולא בזבל סיני חסר שם - שאף אחד לא אמר שהוא בהכרח גרוע - אבל מה שבטוח זה שהוא לא בהכרח איכותי.

פורסם

בולשיט טהור, אין טעם להמשיך לטחון את הנושא.

דוגמא מובהקת היא הלוג'יטק Z560 אל מול הקליפש פרומדיה 4.1. אני יכול לומר בוודאות שלקליפש יש טווח תדרים ברור ורחב יותר מללוג'יטק, אבל, שני הסטים אוחזים באותו תו התקן, שכביכול מבטיח איכות סאונד מטורפת, לא ממש... (שלא תבינו לא נכון, הלוג'יטק סט לא רע בכלל, אבל ציפיתי ליותר). אבל זה הוסיף 1000 שקל למחיר הסט שלי? זה מה שחשוב.

פורסם

THX צבר לזכותו יותר מידי קרדיט. התקן הוא חלק ממסחטת הכספים של מר לוקאס. הדבר המצחיק הוא שבארץ אולמות הקולנוע אינם מאושרים ע"י התו. אך האמריקאים אוהבים לעשות בו שימוש ובפתח בית הקולנוע המכבד את עצמו תוכל מצוא את הלוגו הידוע... כמו שאני מצאית בשיקגו באולם שהקרין את דו"ח מיוחד.

בקיצור, THX = Hype.

פורסם

ומה זה הDTS זה גם תו תקן או שיטה של הקלטה?

כי את ההבדל בין DTS לDOLBY סראונד רגיל אפשר לשמוע בברור בסרטים החדשים אז אני די בטוח שזה לא בולשיט.

THX באמת חוץ מהלוגו הכי טוב בעולם (!!) זה בולשיט.

פורסם

DTS זה כבר פורמט של סאונד הקיפי "דגיטלי" כביכול.

יש Dolby Digital (שמוכר גם כ-AC3), יש DTS שנחשב טוב יותר ויחסית יותר "נדיר", יש SDDS של סוני (שנחשב לאחד המגניבים ונמצא רק בבתי קולנוע שמכבדים את עצמם [לא בארץ, למיטב ידיעתי.]), ועוד...

אתה יכול למצוא על זה קצת הסברים, כאן:

http://www.ee.washington.edu/conselec/A95/projects/surround/surround.html

פורסם

תודה.

ובקשר לSDDS יש בארץ בסינימה סיטי, אבל יכל להיות שרק בסינמאקס ולא בקטנים, בכל מקרה זה באמת דבר מגניב ראיתי את המטריקס 3 הסמוראי האחרון ושליחות קטלנית 3 שם, איכות סאונד מדהימה (תמונה, ציפיתי ליותר).

פורסם

ראיתי ראיון בטלוויזיה עם אחד האנשים בצוות , אז אני אנסה להסביר דברים - אם אני טועה במשהו תתקנו אותי.

THX התחילו (אני חושב) לפני משהו כמו 20 שנה לעבוד עם בתי קולנוע ברחבי אמריקה.

מה שקורה זה שהם מציעים לבתי הקולנוע עזרה בתכנון חלל הקולנוע ומיקום הפריטים על מנת לקבל איכות סאונד ברמה מקסימלית במיקום האופטימלי

ויצירת אווירה מקסימלית בחלל הקולנוע.

עכשיו THX התחילו לעבוד עם EA.

הכוונה כמובן , היא לא שהם יבואו אליך הבייתה וימקמו לך את הרמקולים ויעשו לך חדר בבית עם קירות מרופדים וכ'ו (הלוואי)...

אז למה הם מתכוונים ? -

הם בעצם עובדים יחד עם מפתחי המשחק מהשלב הבסיסי ועד לאחרון על מנת להבטיח שאיכות הסאונד שאתה תשמע בבית תהיה מקסימלית

ומותאמת למשתמש הבייתי הממוצע והמתקדם במאת האחוזים.

ככה שאתה תהנה מחווית סאונד משו משו (אעלק) - למרות שאין לי תלונות , נהנתי מאוד מהסאונד ב NFSU עם הסנהייזר שלי...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים