עבור לתוכן

מפרט לפיתוח שיאפשר שדרוג עתידי - 3500+-

Featured Replies

פורסם

היי כולם, 

מילאתי את הטופס (למטה) אבל דגש אחד: 

בטווח הזמן הקצר המחשב ישמש בעיקר לעבודה משרדית-בייתית, וקצת פיתוח. בעתיד, אם אחליט להכנס לזה, ארצה לאמן רשתות ניורונים ולעשות דברים יותר כבדים (שדורשים בעיקר gpu וזיכרון) 

לכן בטווח הקצר חשבתי לקנות מעבד טוב ואת הזיכרון בסטיק בודד, בלי כרטיס מסך ייעודי וגם אין צורך בהארדיסק גדול. 

בעתיד אוכל להוסיף עוד זיכרון, כ. מסך, הארדיסק וכו'.. 

האם לדעתכם זה רעיון טוב? 

1. כ-3500₪,  חשוב יחס עלות\ביצועים, אשמח לחסוך ואפשר לחרוג קצת. 

2. שימוש משרדי + מחקר ופיתוח תוכנה (visual studio, matlab, vmware...) לרמת התחביב. לא מיועד לגיימינג. 

3-4. אין צורך בציוד היקפי, בכונן דיסקים

5. שקט לא חשוב כל כך

6. לא מתכנן oc אלא אם תמליצו

7. אין צורך בתוכנות. צריך הרכבה. 

8. לא אכפת לי חנות, גר במרכז. אפשר באילת אם יחסוך כמה מאות שקלים

9. אין דחיפות בקניה, חושב לחכות למבצעים של סוף החודש אם תמליצו

10. אין דרישות מיוחדות

11. מתכנן בעתיד שדרוג רציני, חשוב להשאיר את האופציה הזו (ברמת הלוח אם והספק,  לאפשר כ. מסך ועוד זיכרון והארדיסק) וכן לקחת זאת בחשבון בתכנון המפרט עצמו. 

12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות:

תודה רבה! 

נערך על-ידי Or West

פורסם

מפרט טוב שעונה על הדרישות שלך ופחות מהתקציב

מעבד: 1349 ₪ - * באנדל עם לוח אם * - Quad Core i5 6500 3.2Ghz + Gigabyte H170M-D3H DDR4 S1151 
זכרון: 409 ₪ - * מבצע * - 16G Kingston HyperX FURY DDR4 2133Mhz CL14 
דיסק קשיח: 459 ₪ - * מבצע * - SSD Samsung 850 EVO 250GB SATA III 
דיסק קשיח: 225 ₪ - Seagate 1T 3.5'' Sata3 Barracuda 7200RPM 2 Years Warranty 
באנדל (מארז + ספק): 420 ₪ - * מבצע * - Antec GX500 Window (3x120mm) + Antec 500W (2xPCI-E) Active PFC 
קירור אוויר למעבד: 49 ₪ - * מבצע * - Arctic Alpine 11 Rev.2 

מחיר סופי: למזומן 2911 ₪ | לאשראי עד 10 תשלומים 2969 ₪

פורסם
  • מחבר

קודם כל - תודה רבה! כבר פחדתי שאף אחד לא יתייחס. 

כמה שאלות לגבי המפרט: 

1.האם 500w יספיק לכרטיס מסך אימתני (אחד) בהמשך? באינטרנט ראיתי המלצות על 700 וצפונה. דעתך? 

2. ראיתי שאומרים שאין הבדל אמיתי ביומיום בין 2133 ל2400mhz וכן שהיתרון היחיד של z170 על הh הוא אפשרות ל oc (ואולי sli?) ששניהם לא מעניינים אותי. האם אלו השיקולים לכך שבחרת כך? 

3.באשר למעבד, כנראה שאין לי צןרך בht של הi7 (4 ליבות אמורות להספיק לשני vmים וחישובים)  אבל האם לא שווה לדעתך להוסיף עוד כמה שקלים עבור תדר גבוה יותר ואולי קצת יותר ז. מטמון? המחשב עתיד לשמש מספר שנים, ואת  המעבד אני לא מתכנן לשדרג במהלך התקופה (אלא אם תמליץ - להבנתי הסוקט משתנה בין כה כל שני דורות+-). 

4. המחירים מסטארטפיסי, נכון? 

שוב תודה! 

פורסם

1. אין שום צורך בספק של 700w ויותר אם אין תכנון להשתמש בשני כרטיסי מסך. 500 מספיק לכרטיס יחיד. אם אתה רוצה להיות ממש מכוסה אפשר לעלות קצת ל550.

3. ההפרש בין i7 לi5 הוא בערך 400 ש"ח, במקרה שלך זה נכנס בתקציב ולשימושים שלך זה כן יכול לעזור ולכן אני חושב שהייתי לוקח i7.

4. כן

פורסם

1. זה ממש תלוי בכרטיס מסך. אם אתה מדבר על לקנות בעתיד משהו כמו 1060/1070 הספק יספיק. אם אתה מדבר על משהו כמו 1080 הייתי לוקח קצת יותר חזק בשביל הביטחון אבל ממש לא 700w

2. חוץ מזה שאין הבדלים גדולים כל כך התוספת שכן קיימת לא משפיעה על הדרישות שלך לכן לא שמתי.

3. זה לא בדיוק עוד כמה שקלים אלא הפרש גדול אבל לשימושים שלך זה יכול לעזור. בחרתי i5 למרות שהיה מקום בתקציב ל i7 כי אמרת שזה בתור תחביב ולכן העדפתי לחסוך. בכל מקרה אפשר לשנות את המעבד אם תרצה.

4. כן

פורסם
  • מחבר

שוב המון תודה! 

אם באמת מעבד חזק יותר, האם 6700k שווה את ההפרש במחיר? או איזה דגם אחר משתלם? 

פורסם

לא מדובר על 6700K אלא על 6700

בגלל שאתה לא תעשה OC אז אין טעם ללכת על 6700K כי תוספת הביצועים תהיה קטנה ביחס למחיר ביחס ל 6700

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים