עבור לתוכן

הוספת זכרון למחשב נייח

Featured Replies

פורסם

היי,

אני רוצה להוסיף 2 סטיקים למחשב שלי כרגע יש לי 8GB ואני לא מרוצה , בעבר היה לי ASUS RAMPAGE ולא הייתה בעיה,

השאלה עכשיו זה הלוח אם שלי כרגע : http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=4140#sp

וכרגע יש לי 2 סטיקים 4GBx2 1600Mhz CL11 אני כמובן יוסיף חדשים עם פרטים זהים השאלה עם זה יעבוד כמו שצריך ?

תודה מראש.

פורסם

אני רושם לפי סדר עדיפות, חשוב להבין שגם באופציה האחרונה אני מעריך שהסיכוי לבעייה קטן מ2%.

קיט זכרונות.

זכרונות זהים מאותה חברה.

זכרונות עם מתח ונתונים זהים חברה אחרת.

זכרונות עם מתח זהה ונתונים שונים.

מתח שונה לא מומלץ.

בקיצור תנסה אפשרות 2 אם לא מסתדר 3.

פורסם

כאשר מוסיפים זיכרון למחשב הדבר הכי חשוב הוא לוודא שהוא מסוגל לעבוד באותו המתח כמו הזיכרון הקיים. כל שאר הפרמטרים, לפחות לפי התקן, יותאמו ע"י הביוס כך שכל מודולי הזיכרון יוכלו לעבוד. לכן תיאורטית זה לא משנה איזה זיכרון אתה קונה - כל עוד הוא מתאים פיזית למחשב (במקרה הזה מדובר בזיכרון DDR3) ומסוגל לעבוד באותו המתח כמו הזיכרון הקיים הוא אמור לעבוד.

מעשית זה לא תמיד כך - תמיד יש סיכוי, אם כי דיי קטן, שתהיה בעיית תאימות - בין הזיכרון החדש ולוח האם או בין הזיכרון החדש והזיכרון הקיים. זה יכול לנבוע מהביוס של לוח האם (יכול להיות שעדכון ביוס יפתור את הבעיה) או מהגיאומטריה של הזיכרון (מספר ה Ranks בכל מודול זיכרון ומספר השבבים בכל מודול). בעיקרון הדרך הכי טובה היא פשוט להתקין את הזיכרון במחשב ולראות האם הוא יעבוד או לא, אבל היות וזה בד"כ לא אפשרי לפני רכישת הזיכרון הדבר הכי מומלץ לעשות הוא פשוט לחפש מקרים דומים באינטרנט - אם מישהו בעל לוח אם זהה הצליח להפעיל ביחד מודולי זיכרון זהים (אותם דגמים בדיוק) אז כנראה שלא תהיה בעיה. אפשר ורצוי כמובן גם לבדוק באתרי יצרני הזיכרון את התאימות בין מודול זיכרון מדגם מסויים ללוח האם, אך יש להבין כי לא ניתן לבדוק את כל השילובים האפשריים בין מודולי זיכרון ולוחות האם וכן יש לציין כי גם אם יש תאימות בין מודול זיכרון מסויים ללוח אם מסויים הדבר אינו מבטיח ששילוב זיכרון נוסף מדגם אחר לא יגרום לבעיות.

בקיצור, התשובה הקצרה לשאלה היא - רוב הסיכויים שלא תהיה בעיה להוסיף עוד מודולי זיכרון למחשב אך לא ניתן להבטיח זאת בוודאות מוחלטת.

פורסם
  • מחבר

חברים ממש תודה על התגובות , 

הביוס מעודכן לגירסה האחרונה אחרי שדרוג ל GTX1080 .

אני ינסה :)

פורסם

אתה "לא מרוצה" ?

על סמך מה קבעת שחסר לך זכרון ?

פורסם
  • מחבר
ציטוט של Ivan

אתה "לא מרוצה" ?

ציטוט של Ivan

אתה "לא מרוצה" ?

על סמך זה שאני מגיע למעל 90% ניצול של הזיכרון ומרגיש איטיות במחשב 8GB לא מספיק לי :|

נערך על-ידי T3

פורסם

כל עוד אתה לא מגיע לניצול של 100% של הזיכרון גם במקרה הקיצוני הרי שאין בעיה ולכן במקרה כזה הוספת זיכרון לא תשפיע על ביצועים שלך.

פורסם

ובנוסף חלונות מנצלת זיכרון פנוי לצרכים שלה כך שיש להניח שגם ה 90 אחוז לא נכון.

איזה חלונות יש לך ?.

פורסם
  • מחבר
ציטוט של Ivan

ובנוסף חלונות מנצלת זיכרון פנוי לצרכים שלה כך שיש להניח שגם ה 90 אחוז לא נכון.

איזה חלונות יש לך ?.

וינדוס 10 , כן אני מודה לראם בקובץ החלפה .. אבל אני מגיע ל 100% לעיתים קרובות 

אתה חושב שזה לא ישפר קצת את המצב ?

נערך על-ידי T3

פורסם

ישפר, אבל למה אתה מגיע לכמות כזאת? מה אתה עושה במחשב?

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

פורסם
  • מחבר
ציטוט של OR2OOO

ישפר, אבל למה אתה מגיע לכמות כזאת? מה אתה עושה במחשב?

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

world of warcraft + addons לוקח לי 2 גיגה ..

גוגל כרום עם 10-12 טאבים לוקח מלא 

דריברים steam אנטי וירוס ועוד והוינדוס כמובן אני מגיע בכיף ל 100%.

פורסם

כאשר השימוש בזכרון גבוה

במנהל המשימות בחר בביצועים - ושם זכרון ותעלה תמונה לפורום.

Untitled.jpg

נערך על-ידי Ivan

פורסם
  • מחבר

2016-11-08_06-35-59.png

פורסם
  • מחבר

שאני מסתכל על התמונה אני קולט שיש 1GB ב non-paged pool .. 

WTF ?

פורסם

יתכן ואולי אתה סובל מזליגת זכרון.

במציג המשימות ניתן להוסיף טוריםדרך ה VIEW לתצוגה כדי לנסות לבודד את הגורם.

עוד כ  0.6 גיגה פנוי אצלך ומשמש בינתים את חלונות

התמונה מ 7 אבל זה דומה מאד ב 10.

Untitled.jpg

נערך על-ידי Ivan

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים