עבור לתוכן

צריך מחשב נייד בתקציב של כ-5000-6000 ש"ח לעריכת וידאו ב-AVID ו/או PREMIERE "חצי מקצועית" - תחביב שאולי יהפך למקצוע

Featured Replies

פורסם

היי, האם לדעתכם קניית מחשב בחו"ל תהיה זולה משמעותית או יש המלצות בעניין? מתלבט לגבי רכישה באם בארץ או בחו"ל.

התקציב לא מוגדר במדויק, אבל הבנתי שקשה למצוא משהו נורמלי בפחות מ-5000 ש"ח ולכן זה הגבול התחתון.

בעיקר חשוב לי מחשב שיחזיק מעמד כמה שנים, סוללה שתחזיק כמה שיותר שעות ומחשב טוב לעריכת וידאו, לא מאוד כבדה, אבל גם לא פשוטה, משהו באמצע.

1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 ש"ח. 

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ניתן לנצל את הכל.

ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1000 ש"ח.

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת וידאו AVID, PREMIERE וכן צפיה בתכני HD וגלישה כמובן.

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). AVID, PREMIERE כבד.

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. פחות נועד למשחקים.

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).  15 אינץ', מקריאה באינטרנט נראה שעדיף מסך ISP ?

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 4K או לפחות HD 1080

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא.

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? פירטתי מרכיבים נוספים בסוף.

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 6.

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא.

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? WINDOWS 10 64 BIT והרכבת המחשב.

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. מכיר KSP בקריות, אפשר חנויות אחרות מומלצות.

9. מתי מתוכננת קניית המחשב? גמיש ולא ברור כרגע, כנראה בעוד כמה חודשים, אבל מתחיל להתעניין כי ייתכן כי זה יקרה גם קודם כי המחשב הנייח הנוכחי שלי בגסיסה קלה :) 

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה). עדיף שיהיה USB3

11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? עדיף שתהיה אפשרות.

12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות: 

* זכרון 16GB

* שיהיה כונן SSD עדיף בגודל 512 או 256 + כונן HHD של 2TB  (אם כי יש לי כונן נייד seagate Expansion 2TB כך שאולי אשתמש בו ואוותר על כונן נוסף, אבל חשוב שיהיה SSD)

* מתלבט לגבי רכישה באם בארץ או בחו"ל. האם ניתן להגיע להפרשים משמעותיים במחיר בחו"ל והאם העניין כדאי מבחינת אחריות וכד' גלובלית?

* חשוב לי מחשב שיחזיק מעמד כמה שנים, סוללה שתחזיק כמה שיותר שעות ומחשב טוב לעריכת וידאו, לא מאוד כבדה, אבל גם לא פשוטה, משהו באמצע. אשמח לפירמה טובה כך שאולי אוכל לקבל אחריות גם בחו"ל במידה ואהיה... ASUS אולי?

מבדיקה כללית ומהירה באינטרנט הגעתי למחשב שנראה שיש בו כמעט כל מה שביקשתי בתקציב שלי, מה דעתכם או אשמח למפרט אחר כדאי יותר, תודה רבה!

Asus N552VW-FI068T

נערך על-ידי simpleone

פורסם
  • מחבר

מצאתי מחשב שנראה אחלה מחשב, זכרון אמנם רק 8GB במקום 16GB, אבל אולי אפשר להתפשר? אני כיום עורך על מחשב מיושן עם 4GB וסוחב....

דעתכם?

ASUS ZenBook Pro UX501VW-FJ090T

פורסם

תעבור על ההודעות בפורום , בחודש האחרון היו לפחות 10 דיונים באותו נושא. יש המלצות גם למחשב הזה וגם ושורה של מחשבים אחרים.

בכל מקרה זה מחשב טוב מאד ויש אותו גם ב 16 גיגה בתוספת של כמה מאות שקלים.

פורסם

היי

שני הניידים טובים ונחמדים, אבל בניידים כמו בניידים.....

לדעתי, כדאי לחכות לגרסאות עם כרטיסי מסך החדשים,

1050 ו - 1060. זה לא כזה רחוק מבחינת הזמן,

ואולי בח"ול זה כבר נמכר.

כי שתי התוכנות די תובעניות וכל פיפס נחשב.

פורסם
  • מחבר

תודה לכם,

אני בהחלט עובר על שרשורים קודמים אבל מתקשה למצוא כל כך את מה שאני צריך, לכן החלטתי גם לפרסם שרשור משלי.

האמת שדי נסגרתי על ה ASUS ZenBook Pro UX501VW-FJ090T

אבל יש לי רק בעיה אחת עם הדגם הספציפי הזה, למרות שיש עליו פידבקים טובים ולא מצאתי כמעט אף בעיה איתו - רק שהמסך שלו מאוד מבריק ורואים השתקפויות עליו די בקלות, הייתי שמח לדגם זהה אפילו רק עם מסך מט שיהיה אפשר לראות טוב יותר ולהשתמש בו גם ברכבת, טיסות, שלא לדבר על בחוץ....

תודה.

נערך על-ידי simpleone

פורסם
  • מחבר
ציטוט של askme

היי

שני הניידים טובים ונחמדים, אבל בניידים כמו בניידים.....

לדעתי, כדאי לחכות לגרסאות עם כרטיסי מסך החדשים,

1050 ו - 1060. זה לא כזה רחוק מבחינת הזמן,

ואולי בח"ול זה כבר נמכר.

כי שתי התוכנות די תובעניות וכל פיפס נחשב.

תודה, יש תאריך? מה זה לא רחוק? :)

פורסם

אני חושב שיגיעו לארץ בערך בינואר אבל צריך לבדוק

פורסם
  • מחבר
ציטוט של lompy

אני חושב שיגיעו לארץ בערך בינואר אבל צריך לבדוק

הבעיה היא שהמחירים בוודאי לא יהיו זולים ממה שיש כרגע :\ לא ?

פורסם
  • מחבר

אחרי קריאות וצפיות בביקורות על כל מיני דגמים, כרגע נראה לי כמחשב הכי טוב עם תמורה הכי טובה לכסף ולצרכים של עריכת וידאו וכל מה שפירטתי למעלה, זה Asus ROG GL502VT-FY188T - רק שהמסך הוא לא IPS - עד כמה זה נורא ומשמעותי?

אופציה אחרת עם IPS זה המחשב Asus N752VX-GB043T

האם מכירים ומה דעתכם?

נערך על-ידי simpleone

פורסם
ציטוט של simpleone

הבעיה היא שהמחירים בוודאי לא יהיו זולים ממה שיש כרגע :\ לא ?

מחשב כמו ה ROG מלמעלה רק עם GTX1070 נמכר באמזון ב 1650 דולר. כשיגיע לארץ אני משאר שיעלה 8500 שקלים בערך

ציטוט של simpleone

אחרי קריאות וצפיות בביקורות על כל מיני דגמים, כרגע נראה לי כמחשב הכי טוב עם תמורה הכי טובה לכסף ולצרכים של עריכת וידאו וכל מה שפירטתי למעלה, זה Asus ROG GL502VT-FY188T - רק שהמסך הוא לא IPS - עד כמה זה נורא ומשמעותי?

לפי זה https://www.asus.com/ROG-Republic-Of-Gamers/ROG-GL502VT/specifications/

זה כן מסך IPS

פורסם
  • מחבר
ציטוט של lompy

מחשב כמו ה ROG מלמעלה רק עם GTX1070 נמכר באמזון ב 1650 דולר. כשיגיע לארץ אני משאר שיעלה 8500 שקלים בערך

לפי זה https://www.asus.com/ROG-Republic-Of-Gamers/ROG-GL502VT/specifications/

זה כן מסך IPS

תודה!

מה ההבדל בין ה-GTX מסדרות ה900 לבין ה-1000? עד כמה זה משמעותי ובמה זה מתבטא, בעיקר בעריכת וידאו?

פורסם

ההבדל בביצועים מאד משמעותי . כמה משמעותי לגבי עריכת וידאו , אני לא יודע , לא מכיר את התחום. זה כנראה גם תלוי מה אתה עורך.

Sent from my iPhone using Tapatalk

נערך על-ידי lompy

פורסם
  • מחבר

תודה, קראתי קצת ברשת, יש הבדל, אבל יש דיעות לכאן ולכאן, יש גם השוואות ולא בהכרח מצאו הבדלים משמעותיים בעריכת וידאו.

אמשיך להתלבט בינתים :)

פורסם

אין לך מה לשחק אותה המלט !  :lol:

ב - AVID COMPOSER זה משמעותי פחות.

ב - PREMIER  זה משמעותי מאוד.

פורסם
  • מחבר
ציטוט של askme

אין לך מה לשחק אותה המלט !  :lol:

ב - AVID COMPOSER זה משמעותי פחות.

ב - PREMIER  זה משמעותי מאוד.

חחחח

תודה, ה-PREMIERE גם חשוב לי מאוד...

תוכל להסביר את המשמעות של ההבדל המשמעותי? :)

מה זה אומר תאכלס ההבדל בין כרטיס נניח 950 לבין 1070 ?  

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים