עבור לתוכן

התייעצות בהקמת רשת ביתית

Featured Replies

פורסם

לאחרונה קיבלתי על עצמי פרויקט של הקמת רשת ביתית בבית הוריי.

מדובר בבית פרטי גדול בעל ארבעה מפלסים, כאשר כל מפלס הוא פחות או יותר כשמונים מ"ר.

הבית מחובר בתשתית אינטרנט של הוט, כאשר כרגע ההוטבוקס מתפקיד בתור מודם וראוטר. לכל חדר בבית יש חיווט של יציאת LAN שכולן מתנקזות לתוך הארון תקשורת בו נמצא ההוטבוקס והswitch שמחובר אליו (לא זוכר כרגע איזה חברה ודגם).

המחשבה שלי היא כזו:

הצבת AP בכל קומה, שיחובר לאחת מיציאות ה-LAN שבאחד מהחדרים. אןי צורך בחיבור כבל פיזי באף אחד מהחדרים. 

ה-AP שבחרתי הוא  Ubiquiti Unifi Ap-AC Lite כאשר בכל אחת מהקומות ימוקם AP אחד, סה"כ ארבעה. כל אחד מה-AP ישדר את אותו SSID כאשר הם חולקים תכונה שמעבירה כל מכשיר מחובר לנקודת גישה עם הסיגנל החזק ביותר. דבר זה יאפשר בעצם "לנדוד" בין הקומות מבלי צורך לשנות רשתות אלחוטיות כי נקודת הגישה עם הסיגנל הכי חזק תיבחר באופן אוטומטי. ישנה גם אפשרות לנתק מכשיר אם עוצמת האות נופלת מתחת לערך מוגדר מראש. תכונה זו מאפשרת בעצם להבטיח שכל מכשיר יהיה מחובר לנקודת הגישה עם האות המיטבי עבורו.

מבחינת כמות קליינטים מחוברים אני מאמין שיהיה מדובר בערך בסביבות ה20 קליינטים לכל הרשת כאשר כולם יהיו מחוברים אלחוטית, פרט למצלמות האבטחה.

השאלה שלי היא כזו, האם ההוטבוקס יהיה מספיק חזק בשביל להתמודד עם רשת בתצורה כזו מבחינת כמות הקליינטים חלוקת כתובות IP, יציבות ומהירות, וזאת מבלי שיהיה צורך לרסט אותו לעיתים תכופות. האפשרות השניה היא להשתמש בו בתור מודם בלבד ולהביא ראוטר שיבצע את הראוטינג וניהול הרשת יתבצע דרכו.

אודה על עזרה בנושא.

1st floor.JPG

פורסם

לטעמי, השימוש ב-HOTBOX לרשת שאתה מתכנן הוא גבולי ולא בטוח שהוא יצליח להחזיק את כל המערכת.  מצד שני אין לך מה להפסיד -- תתחיל איתו ואם תגלה שהוא אכן קורס, תרכוש ראוטר ותהפוך את ה-HOTBOX למודם נטו.

פורסם
  • מחבר

בערך מה שחשבתי. נראה לי שמכיוון שאני אביא את הציוד עם חזרתי מארה״ב, יהיה עדיף לקנות מראש נתב איכותי שיעשה את העבודה.

צ׳יף, יש לך המלצות על נתב כזה? אין לי צורך באלחוט.

פורסם

הייתי בוחר אחד הראוטרים של Ubiquiti, לא יודע כמה חיבורים בדיוק תכננת כדי לרשת את כל הבית.

פורסם
  • מחבר

מבחינת חיבורים זה גמיש מכיוון שיש שקע LAN בכל חדר. נראה לי שאלך על ה-Edge Router X ונקנה בנוסף איזה Bridge.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים