עבור לתוכן

חלונות 10 תצרוך מעתה יותר זכרון RAM, ויש לכך סיבה טובה

Featured Replies

פורסם

Adam Brener

פורסם

תסמן את Show processes from all users. אצלי זה 14 תהליכים שיחד תופסים 289 מגה מתוך 16 ג'יגה.

פורסם

הדבר הזה גרם לי לבאגים נוראים במחשב, פתאום הופיע לי ש99% מהראם תפוסים והמחשב ז-ח-ל! יש לי מחשב חדש עם 16 ג"ב ראם! מקווה שזה באג חד פעמי :-/

פורסם
ציטוט של ran_cohen

תסמן את Show processes from all users. אצלי זה 14 תהליכים שיחד תופסים 289 מגה מתוך 16 ג'יגה.

כן בדקתי שוב גם אצלי 14.

ציטוט של 1stcowgirl

כבר שנים שהם מנסים לחקות את היעילות של LINUX, במיוחד את הצריכת המשאבים של תהליכים ותצוגה. יכול להיות ש MS יצליחו להביא ממשק יפה....... אבל צריכת משאבים מהחומרה... הם עדיין רחוקים!

הבעיה היא שללינוקס יש הרבה Desktop environments שונים שאתה יכול להשתמש שכל אחד לוקח יותר \ פחות RAM . תלוי במה אתה משתמש ואם אתה מעדיף שהמערכת שלך תראה טוב מבחינה גראפית או לא אכפת לך שזה יראה כמו windows 3 (שנוצר ב1990).

תמונה שמציגה שימוש RAM בDE שונים של לינוקס :
cmp-all4.png

אני אישית וגם ניראהלי שהרוב משתמשים זה XFCE וגם Cinnamon מאוד פופולרי. אבל כפי שאתה רואה יש כאלה שמתמשים רק ב 200 קילובייט !

יש את הdistro בשם damnsmalllinux או DSL בקיצור שהמינימום שלה זה 8MB של RAM שזה ממש קצת xD

פורסם

בגלל זה זו גרסת בטא, אתה בחרת לקבל אותה ואין לך מה להתלונן.

פורסם

חדשות טובות ? גם לפני כן חלונות 10 זללה משאבים. מתי מיקרוסופט יתחילו ליעל את המערכת ולגרום לה לעבוד כמו שצריך ? אחרי שימוש בלינוקס מינט כשנה אני יכול להגיד שהמחשב עבד הרבה יותר מהר והמעבד קריר יותר. הבעיה היחידה שאין הרבה תחליפים לתוכנות שיש בWindows. במקרה שלי, לא מצאתי תוכנה יעילה מספיק שתומכת בסטילוס כמו OneNote, מה שהכריח אותי ל"שנמך" ל10 Windows.

פורסם

חלונות 8 או 10 הם בין המערכות היותר מהירות מכל מה שקיים בשוק (כמובן עם ממשק נורמלי) חלונות 8 וכמובן גם 10 הותאמו במיוחד לעבוד גם על טאבלטים חלשים ( גיגה זיכרון עם אטום)

פורסם

והותאמו להאיץ עבודה עם משאבים פנויים.

זה לא ש 10 זוללת זיכרון, היא פשוט משתמשת בזיכרון הפנוי שלך כדי להאיץ תהליכים אחרים. אז במקום שיהיה לך סתם אקסטרה 10 ג'יגה זיכרון פנוי שלא משמש לכלום, הפעם הוא כן משמש למשהו. כמובן גם המערכת מפנה זיכרון במידה והצריכה עולה. ע״ע superfetch

פורסם

עכשיו רק נותר להחזיר את קובץ ה-SWAP הדינאמי, שידע להתכווץ חזרה כמו פעם... הבעיה המרכזית בחלונות היא דליפת זיכרון - תוכנות שלא משחררות זיכרון למערכת אחרי שהן נסגרות. כרום היא שיאנית בתחום - יכולה לצמוח ל-10-15 ג'יגה, מבלי לשחרר. אלה בעיות שאין במערכות אחרות, ולכן חלונות תמיד תהיה נחותה.

פורסם

היה נחמד לראות את לינוקס מתרוממת  באחוז  התפוצה בכלל האוכלוסיה .
אבל היא לא מצליחה . 
ווינדוס לבינתיים   מתעלה  על כולם .

פורסם
ציטוט של Yehudaa

היה נחמד לראות את לינוקס מתרוממת  באחוז  התפוצה בכלל האוכלוסיה .
אבל היא לא מצליחה . 
ווינדוס לבינתיים   מתעלה  על כולם .

אני מאמין שאם מפתחים היו מתרכזים על הפלטפורמה הפתוחה ( כמו מפתחי משחקים ותוכנות עריכה כמו adobe premiere למשל) אז התפוצה שלה הייתה הרבה יותר חזקה.

נכון לעכשיו למשתמש הcasual לאינטרנט ואופיס לינוקס יעשה את העבודה כמו שצריך ואפילו טוב יותר מכיוון שזוהי פלטפורמה חינמית וגם כל הכלים כמו ליברה אופיס (אחת מכמה ווריאציות של אופיס , הכי פופולרי מבינהם) שגם באים חינם או בפקודה אחת פשוטה אתה מוריד אותה : 

sudo pacman -Syyuu (update+upgrade)
sudo pacman -S libre-office
או לחלופין : yaourt office , ולמצוא את האופיס שאתה הכי אוהב.

זה כמובן עם ה pacman במערכות כמו ubuntu זה יהיה sudo apt-get update && upgrade ואז  sudo apt-get install libre-office.

פורסם

גם אצלי זה היה ככה. אחרי כמה שעות עבודה עם המחשב הוא היה עובר פתאום למצב 99% ראם תפוס. ריסט למחשב פתר את הבעיה. אחרי כמה פעמים פשוט חזרתי רולבק לגרסה ישנה יותר וזה הסתדר.

פורסם

ווינדוס 10 מלאה בבאגים מגוכחים... עכשיו נעלם לי הSEND TO COMPRESSED...

פורסם

כאשר 16GB זיכרון מסוג DD3 עולה כיום כ- 300 ש"ח סדר גודל, אזי המעבר לתצורה שכזו אינו נחשב מעבר יקר עוד. לעניין זה אוכל לשתף, כי לפני כחודש רכשתי הרחבה של הזכרון מ- 8GB ל- GB16 באמצעות רכש משומש מלוחות יד שניה, בעלות זוטא של 100 ש"ח בלבד. משמע שהשדרוג עלה גרושים ממש. מיקרוסופט מןדעת לכף שאלו העלויות כיום, שהן זניחות, ולכן מציע שיפורים במערכת תמורת צריכת קצת יותר זיכרון מהמחשב. אני בעד.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים