עבור לתוכן

חוות דעת על מפרט ב4.5K

Featured Replies

פורסם

1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 ש"ח

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל הכל

ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 ש"ח

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים בעיקר, מידי פעם תכנות בקטנה

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). MATLAB, MATHEMATICA אבל ממש קצת

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. הכיוון הוא לחדשים, COD החדש, BATTLEFIELD החדש, CIVILIZATION החדש ועוד שיצאו במרוצת הזמן

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920x1080

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? כמה שיותר גבוהות

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. אין צורך

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא כללתי הארד דיסק רגיל כי אין לי צורך, רוב התוכן מגיע מהארד דיסק חיצוני שמחובר גם למחשב הנוכחי

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? אין לי מספר, אבל זה לא חשוב לי בכלל כל עוד הוא לא טרקטור

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא מתוכנן

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? רק הרכבה

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. יש לי ניסיון טוב עם TMS, בעיקר חשוב לי שהחנות תיהיה אמינה ושאם יש תקלה יטפלו לי בה בלי לעשות בעיות. נייד עם אוטו באזור המרכז לכל חנות שגם עומדת בסף האמינות

9. מתי מתוכננת קניית המחשב? במיידי

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה). אין

11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? לא מתוכנן

12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות:

חשוב לי שהמחשב יהיה אמין, לכן השתדלתי לשים חברות מוכרות וגדולות גם אם זה בא על חשבון המחיר. אני רוצה לקנות אותו בתקווה שיספיק לי לכמה שנים טובות בלי שאטצרך לתקן או לשדרג.

אשמח לחוות דעת :)

קטגוריות מוצרים כמות מחיר
מעבד Intel i5-6600 3.3Ghz(3.9Ghz Turbo) Skylake LGA1151 Tray - בקניית מחשב חדש בלבד 1 ₪1018
קירור למעבד Arctic Cooling Freezer i11 1 ₪144
לוח אם Gigabyte GA-B150M-D3H 1 ₪373
מארז Antec GX900 1 ₪225
ספק כוח Antec 550W Modular 80+ Bronze NE550M 1 ₪286
זיכרון DDR4 16G 2133Mhz CL15 Kingston 1 ₪384
כרטיס מסך Gigabyte GeForce GTX 1060 VR Ready GV-N1060WF2OC-6GD 1 ₪1512
קשיח למחשב שולחני בקניית מחשב חדש בלבד- Samsung SSD EVO 850 250GB! 1 ₪460
כונן אופטי LG DVDRW X24 SATA 1 ₪90
הרכבה הרכבת מערכת מחשב כולל בדיקות מלאות וחיווט ברמה גבוהה לחברי הפורומים חינם או בהזמנה מעל 3500 ש"ח - זמן הספקה בחנות עד 7 ימי עבודה 1 ₪0
סה"כ: 10 ₪4492
פורסם

אפשר גם ככה:

מעבד:
Intel i5-6500 3.2Ghz(3.6Ghz Turbo) Skylake LGA1151 Tray - בקניית מחשב חדש בלבד
כמות: 1 - מחיר: ₪892

קירור למעבד:
בקניית מחשב חדש בלבד - Arctic Cooling Alpine 11 Rev. 2
כמות: 1 - מחיר: ₪43

לוח אם:
Gigabyte GA-B150M-D3H
כמות: 1 - מחיר: ₪373

מארז:
Antec VSP-5000 + NE550M
כמות: 1 - מחיר: ₪469

זיכרון:
בקניית מחשב חדש בלבד - Corsair DDR 4 16 (8Gx2) 2133 CL13 Vengance LPX Red
כמות: 1 - מחיר: ₪383

כרטיס מסך:
Palit GeForce GTX 1070 Dual 8GB GDDR5 VR Ready - בקניית מחשב חדש בלבד
כמות: 1 - מחיר: ₪1889

קשיח למחשב שולחני:
בקניית מחשב חדש בלבד- Samsung SSD EVO 850 250GB!
כמות: 1 - מחיר: ₪460

כונן אופטי:
LG DVDRW X24 SATA
כמות: 1 - מחיר: ₪90

הרכבה:
הרכבת מערכת מחשב כולל בדיקות מלאות וחיווט ברמה גבוהה לחברי הפורומים חינם או בהזמנה מעל 3500 ש"ח - זמן הספקה בחנות עד 7 ימי עבודה
כמות: 1 - מחיר: ₪0

סה"כ: ₪4599

המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 12 תשלומים שווים ללא ריבית.
תשלום מזומן (תשלום מזומן לשליח, צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחה
מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: 4508 ₪ 

מתחייבים למחיר משתלם ביותר עבור מפרט זהה.
http://www.tms.co.il/preview/spec/1qrtb8ap

פורסם
  • מחבר

ראשית תודה על המפרט, אשמח אם תוכל לענות לי על מספר שאלות שעלו לי בעקבותיו:

1. האם הקירור למעבד מספיק טוב?

2. למה פיצלת את הזכרון ל-2 כרטיסים? לא עדיף אחד? (המחיר הרי זהה)

3. יש לי קצת תהיות לגבי חברת PALIT - היא אמינה?

פורסם

1. המעבד בעל פליטת חום מקסימלית של 65W כולל הליבה הגרפית שכמובן לא תהיה בשימוש כאשר הקירור שבחרתי מתאים למעבדים עם פליטת חום של עד 95W ככה שזה לגמרי מספיק ואפילו יהיה שקט.

2. כיוון שיכול להיות שיפור קטן בביצועים בעקבות ערוץ כפול של הזיכרון בתוספת של תיזמון נמוך יחסית - 13 מול 15 בקינגסטון. אמנם זה לא משהו משמעותי מידי אבל באותו מחיר על פניו זה ניראה עדיף.

3. PALIT היא חברה גדולה ולא רעה ביכלל. למעשה היא כוללת בתוכה את חברת GAINWARD היותר מוכרת אצלנו שכבר שנים רבות מוכרת כ. מסך איכותיים ככה שאלה ממש לא חאפרים. הם מקנים את אותם 3 שנות אחריות כמו כל החברות ואין בינהם הבדל משמעותי. 

אם תיקח למשל את סדרת ה JETSTREAM היותר יקרה שמגיעה עם אוברקלוק רציני מהמפעל וקירור יעיל ושקט אתה לא תראה שהיא נופלת במשהו מהסדרות האיכותיות של גיגהבייט, אסוס או MSI.

אם נסכם אז למעשה באותו מחיר (אתה יכול לוותר על הצורב כי אין לו ממש שימוש היום) אתה מקבל מחשב חזק בכ 30% - 35% מה שמשמעותי למדיי במיוחד כשרוצים מערכת שתספיק לכמה שנים טובות.

נערך על-ידי Syszone

פורסם
  • מחבר

המון תודה על ההסבר המפורט, אני חושב שאלך על המפרט שהמלצת. חג שמח!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים