עבור לתוכן

שדרוג מחשב קיים לצורך עריכה גרפית + גיימינג | תקציב 1-2K

Featured Replies

פורסם

רקע: בניתי מחשב גיימינג סביר לפני כמה שנים והגעתי למסקנה שאני צריך (ומאוד רוצה) לשדרג אותו. בגלל שמתקרב ה Black Friday וביחד איתו גם ה Cyber Monday וכל ההנחנות בארץ (ובאמזון!!) החלטתי שכדאי לברר כבר עכשיו מה כדאי להוסיף, לשדרג או סתם להחליף (כי בלאי).

הערה: אני מתכנת (שמשחק בכל רגע פנוי) ואשתי מתחילה להתעסק באופן מקצועי בעיצוב גרפי (בעיקר 2D אבל כנראה יהיה גם שימוש 3D) ואני רוצה שהכל יעבוד חלק... חלק מהדברים אולי יראו כ Overkill אבל אשמח בכל מקרה להמלצות.

תקציב: סביר (באיזור ה 1-2K לא כולל המסך). אם ה SSD ישאר יקר גם בתקופת המבצעים, לא אקח אותו. מסך רצוי משהו איכותי אבל לא הכי יקר שיש בשוק. כרטיס מסך רצוי שלא להחליף אבל אם אין ברירה אחליף (במידה וזה המצב, לא עדיף למכור את המחשב ולקנות פשוט אחד חדש?).

לוח אם קיים: Gigabyte GA-H87-HD3

מעבד קיים: i5-4570 3.2GHz

זכרון קיים: 8GB

כרטיס מסך קיים: AMD Radeon R9 200 Series

SSD קיים: Samsung 840 Evo 250GB

HDD קיים: 2TB

* החלטתי לקנות עוד כונן של פלוס מינוס 2TB, ואולי עוד SSD של 250/500 (במידה ואפשר, זה לא מאסט אבל אני רוצה SSD אחד ל Win, Programs, Drivers ועוד קצת דברים בסיסיים ועוד SSD אחד לתוכנות שלי לצרכי תכנות ולתוכנות של אשתי לצרכי גרפיקה שירוצו חלק וכמה שיותר מהר)

* חייב להוסיף RAM והחלטתי שאני הולך על 32. השאלה היא האם לקחת 4X8 או 2X16. במידה ומומלץ 4X8, האם יהיה יעוד ל 8 שכבר יש לי או שהכל חדש?

* אני רוצה להוסיף מסך. העניין הוא שגם המסך הקיים (Dell U2312 של שנת 13' נראה לי) וגם הטלוויזיה מחוברים (המסך ב DVI והטלוויזיה ב HDMI), האם הכטיס מסך יתמוך במסך חזק נוסף (אחרי הכל, יש גם לי וגם לה צורך במספר מסכים)? אני מזכיר, אשתי נכנסת לעיצוב גרפי ואני רוצה לקנות לה מסך טוב שיחזיק עכשיו ארבע שנים ומעלה, אז אשמח להמלצה על מסך חזק וטוב, ובמידת הצורך על כרטיס מסך למטרה זו (רצוי תומך הלוח אם שלי, לא מעוניין להחליף גם לוח אם ומעבד).

** אשמח גם להמלצות על ציוד הקפי (חוץ ממסך) מומלץ למעצבים גרפים. האם מקלדת עם לחצני מאקרו היא שימושית? עכברים עם לחצנים נוספים? פדים לציור עם עט מיוחד (לא יודע איך קוראים לזה באמת)

אם צריך עוד פרטים על המחשב הקיים אשמח לספק אותם. רק תבקשו.

נערך על-ידי dfriedd
הוספת תקציב ויעוד לכותרת, שינוי מסך קיים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים