עבור לתוכן

סמארטפון עד 600 שקל

Featured Replies

פורסם

אתן רקע קצר:

היה לי מעל שנתיים THL W100S. לא טלפון הכי מדהים גם במונחי זמנו, אבל הוא בהחלט עשה את העבודה שלו.

אתמול באורח פלא הוא החליט להתפגר - פשוט נתקע, וכשהוצאתי את הסוללה והחזרתי הוא לא חזר ולא עלה. (אלוהים נוקם על שימוש בטלפון ביום כיפור?)

נתיחה שלאחר המוות הולידה הסברים לבעיות שנתגלעו בו כבר קודם, אך סיבת המוות עודנה מסתורית.

מכאן לכאן אני מחפש מכשיר חכם חדש - בינתיים אני עובד עם מכשיר חלופי שבקושי רב מספק את הסחורה.

אני לא מעוניין להוציא יותר מ-600 שקלים על המכשיר. מבחינת ביצועים (סוללה, מעבד מסך) המכשיר הישן באמת עשה את העבודה ואני לא צריך שיפור תהומי בביצועים האלה.

אני אפילו קצת מעדיף מסך קטן מ-5 אינץ' כי הוא יושב לי ביד טוב יותר. אין לי בעיה להזמין מחו"ל, לא פעם זה אפילו עדיף.

אני כבר מזמן לא בעניינים אילו שמות רצים עכשיו בשוק המכשירים הזולים, ולכן אני מבקש את דעתם של המומחים :)

בינתיים ה-redmi למיניהם של שיאומי נראים כמו אפשרות סבירה.

תודה לעונים ושנה טובה!

פורסם
  • מחבר

תודה לכם :)

כמו שאמרתי, הרדמי של שיאומי הם האופציה הסולידית שאני שוקל.

חשבתי על עוד כמה דברים, עמוק יותר בעולם ה-chinaphones:

Ulefone Be Pure Lite

Bluboo Maya

Bluboo X9

וככלב השב על קיאו אני שוקל גם טלפון של THL:

THL T9 (או אולי את הגרסא המכונה pro)

דעתכם?

פורסם

פורסם
  • מחבר

בסוף הזמנתי redmi 3s, מחכה שיגיע :)

• 4 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

הגיע ביום ראשון וביום חמישי פתחתי אותו.

מרגיש שהוא בנוי די טוב, נראה שעשו אופטימיזציה טובה למערכת וגם למדו סוף סוף לא למלא את זה באפליקציות זבל סיניות, ככה שכנראה אני אוותר על החלפת רום למכשיר. MIUI8 לא בדיוק הטעם שלי אבל היא אלגנטית מספיק ועובדת טוב.

המצלמה לא משהו, הרמקולים בסדר, בינתיים באמת נראה שהסוללה מחזיקה מעמד יפה יפה.

בעיה מוזרה היא שאני לא מצליח להתחבר לרשתות דור שלישי בינתיים, שהיתה לי קליטה מצויינת שלהן במכשירים ישנים יותר. קליטת דור שני קיימת.

פורסם

בדיוק באתי לכתוב הערה כללית, אני רושם עבור אחרים.

הרבה פעמים הטלפונים הזולים לא תומכים בכל התדרים.

גם הטלפון שקנית, תשווה את התדרים שלו לספקית שלך.

פורסם
  • מחבר

לכאורה הוא מתאים לכל התדרים של פרטנר (אני ב-012 כרגע).

זו בעיה מוכרת מסתבר:

http://c.mi.com/in/thread-19435-2-1.html

http://c.mi.com/in/thread-11126-1-1.html

https://xiaomi.eu/community/threads/redmi-3s-all-day-at-edge-gprs.33161/

https://www.reddit.com/r/Xiaomi/comments/558gpj/xiaomi_redmi_3s_3g_problems/

http://forum.xda-developers.com/redmi-3/help/redmi-3s-prime-data-connectivity-problem-t3444690

חבל מאוד שגיליתי את זה רק עכשיו.

אני ברצינות שוקל להחזיר את המכשיר למוכר.

פורסם

LG Spirit C70

פורסם
  • מחבר

מצאתי פתרון לבעיה ברשת:

נכנסים לחייגן ומקלידים *#*#4636#*#* וזה מכניס את הטלפון למעין מצב דיבאגינג של התקשורת בטלפון.

בוחרים בתפריט של הסים רשימה של טכנולוגיות שלא כוללת GSM, ואז הוא פשוט לא עובר ל-GSM ונשאר על דור שלישי.

זה לא פתרון אופטימלי וגם צריך לחזור עליו כל פעם שמכבים את הטלפון, אבל בינתיים זה עובד ואין לי כוח להחזיר את המכשיר לסין.

חוץ מזה הטלפון סבבה לדעתי. האינטרנט עובד יפה יפה כשמכריחים אותו :)

עריכה:

ועוד משהו מוזר. הטלפון הזה חושב שהוא מחובר לרשת דור רביעי כשאני נמצא בחיפה. זה שהרשת בארץ היא 1800MHz והוא קולט דור רביעי רק ב-2300MHz לא מפריע לו.

מחוץ לסביבה עירונית הוא טוען שהוא מחובר לרשת דור שלישי, שזה הגיוני.

ועכשיו אני רואה ב-GSM arena שיש לו גם את תדר ה-1800 שזה משהו שלא ראיתי שמצויין קודם.

אז הוא מתאים בעצם גם לדור רביעי בארץ, שזה אחלה בונוס^_^

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

אני חושב שהבעיה נפתרה סוף סוף אחרי שקיבלתי עדכון לפני כמה ימים ל-miui 8.1.1.

לסיכום בינתיים אני סך הכל מבסוט מהמכשיר, הסוללה באמת מחזיקה מלא. רק חבל שהמצלמה שלו לא מיוצבת טוב.

פורסם
  • מחבר

ועוד עדכון - מסתבר שהבאג לא תוקן. כנראה שפשוט היתה לי קליטה טובה מדי, אבל ברגע שלא היתה לו קליטה הבאג ישר התעורר לחיים.

זה באג תוכנה די דבילי שאני לא מבין למה לא מתקנים אותו עדיין. די מבאס מצד שיאומי להתנהג ככה, ולא חושב שאני יכול להמליץ ככה על הטלפון למישהו. מה שכן, הטריק עם מצב הדיבאג של המכשיר עובד ועובד טוב.

• 3 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

שוב לא שקט, וזה שוב הבאגים של miui.

באג מזעזע אחר הוא שבחיבור אוזניות למכשיר אי אפשר להחליש מספיק את הווליום בזמן שיחה.

הצליל מחריש אוזניים לחלוטין והשימוש באוזניות בזמן שיחה פשוט בלתי אפשרי.

היום שכחתי מזה, והתחברתי לאוזניות לשיחה. מי שדיברתי איתו לחץ על מקשי הספרות של הטלפון בטעות, וחוץ מכאב אוזניים זוועתי לחלוטין נקרעה אחת הממברנות באוזניות כפתור של AKG שמלוות אותי כבר כ-8 שנים, ועכשיו האוזניה השמאלית כל הזמן מזמזמת בבאסים ובווליומים שהם לא נמוכים. מרגיז ומקומם.

זו בעיה שדווח עליה ובגלל שלא היו מספיק תלונות המפתחים הסינים בינתיים מתעלמים ממנה.

זה מאוד מדכא כי החומרה של המכשיר באמת מצויינת, אבל אני לא יכול להמליץ עליו לאף אחד כי מערכת ההפעלה מלאה בבאגים הזויים במקומות משמעותיים, שדורשים התעסקות עם כלי דיבאגינג של מפתחי מובייל והורסים אוזניות מצויינות ששרדו איתי הרבה שנים.

מרגיז מרגיז מרגיז.

ממליץ להתרחק מערכת ההפעלה miui - משום מה באנדרואיד נקי מגוגל הדברים ההזויים האלה אף פעם לא קרו לי. כשיהיה לי זמן אני אמחק את המערכת הדפוקה הזו ואתקין רום של אנדרואיד נקי במקום - וחבל, היה לה פוטנציאל.

פורסם

טוב לדעת שזה באמת משפיע על אנשים.

אני מתייחס לעניין התמיכה ברשתות בכל פעם שאני מדבר על טלפונים בפירוט.

CDMA אינו נתמך בדגמים מסויימים של XIAOMI, וגם בלא מעט דגמים אחרים שנמכרים ועליהם יש כתבות באתר.

בדיוק עכשיו יש כזאת כתבה על טלפון של NEXTBIT שאינו תומך בCDMA.

אני קניתי REDMI NOTE 4 (גרסת ה3/64GB) במבצע BLACK FRIDAY לא רע.

בזכות זכיה בלוטו עלה לי משהו כמו 670 שקל.

לגבי הMIUI חשוב לומר כמה דברים.

קודם כל כדאי מאוד להזמין מכשיר עם גרסת הGLOBAL של הMIUI.

כי הגרסה הסינית מכילה רכיבי פרסומות בכל חור. (ומן הסתם הפרסומות גם בסינית)

למרות שאפשר להתקין איזה רום שרוצים אחר כך, אבל למה ליצור מראש טרחה מיותרת.

בגרסה הגלובלית לא נתקלתי בפרסומת אחת בנתיים.

אין זכר לרכיבי פרסומות ככל הידוע לי כרגע.

נקי ויפה כמו שצריך.

לא רק שאין פרסומות, גם מגיעות עם המכשיר  תוכנות כמו WEATHER לדוגמא שמבוססות ACCUWEATHER שבגרסתה החינאמית בחנות האפליקציות יש פרסומות.

כך שMIUI דאגו שללקוחות שלהם תהיה תוכנת מזג אוויר חינמית ללא פרסומות.

לפחות בגרסת הגלובל...

לגבי הווליום באוזניות.

מה שאתה מתאר קודם כל נובע מהעובדה שבגרסה הגלובלית אין הגבלת עוצמה כמו שיש בגרסת הEU.

על פי התגובה שלך זה לא קרה לך במכשירים קודמים, אולי בגלל שהם היו בעלי גרסאות מערכת הפעלה המיועדת לEU.

גם בAOSP אני בטוח ב100% שהעניין הזה קיים, ומשתנה על פי גרסה/מיקום.

על פי חוקי/תקני הEU חובה על נגני אודיו מכל הסוגים כולל מכשירים להם יציאת אודיו לאוזניות, להגביל את העוצמה לXYZ על פי התקן כדי להגן אל אוזניהם של ילדים בפרט והציבור בכלל.

כבר בSAMSUNG GALAXY S הראשון היה הבדל בין גרסאות רום לגבי כמה גבוה אפשר לכוון את הווליום.

או אולי המערכת הפעלה שאלה אותי איפה אני בהפעלה ראשונה, על פי זה קבעה את ההגדרות.

אפילו בנגן המוזיקה שהיה לי לפני 5 שנים, לא זוכר את שם החברה, היה את העניין הזה על פי גרסאות ZONES.

הצד השני של המטבע הוא שיש אוזניות שאתה מחבר למכשיר להם התנגדות גבוהה יותר כנראה, או מקורות הקלטה בהם העוצמה נמוכה יחסית, ואז ההגבלה על העוצמה במכשיר ממש דופקת את המשתמש שיודע שאפשר לשמוע טוב אך המערכת לא מאפשרות לו בגלל איזה תקן.

אז קודם כל אתה בעצמך יכול להגביל את הווליום.

אולי הבעיה שלך נובעת מכך שאתה כן רוצה להשתמש בעוצמה החורגת מהתקן לשמיעת מוזיקה, אך מעוניין להגבילה בזמן שיחה.

זו החלטה שלך.

אחריות שלך.

אתה רוצה שהמערכת תגביל אותך?

תעבור לגרסה האירופית של הMIUI.

אתה צודק שצריך שתהיה שליטה על הווליום עם אוזניות בזמן שיחה.

קשה לי מאוד להאמין שאין.

לא בדקתי את המכשיר החדש שלי עדיין עם אוזניות.

אני כרגע בהמתנה עד למציאת מוצר BT 4.2 ראוי, שישמש גם כאוזניות למוזיקה וגם כדיבורית.

ועוד לא העברתי מוזיקה למכשיר.

רק בשביל הבדיקה אחבר אוזניות חוטיות בהמשך ואבחן בעצמי את העניין.

נסה להתלונן בפורום הגלובלי של MIUI, ואני בטוח שהם יתקנו את זה, אולי בקרוב.

אל תצפה מדברים לקרות מעצמם.

תוסיף את הסיפור שלך, תציג את הבעיה כפי שאתה רואה אותה כחמורה מאוד.

אפשר גם לפנות לXDA-DEVELOPERS ולשאול שם אם מישהו מכיר פתרונות קיימים, או אולי את הידע להמציא פתרונות חדשים.

סך הכל אני מאוד מרוצה מהMIUI 8.

פונקציית הDUAL APPS נפלאה ופותרת צורך ממשי לאנשים שמשתמשים בDUAL SIM.

שני וואטסאפים וכו...

גם הSECOND SPACE פיצ'ר נהדר שמאפשר לך ליצור סביבת עבודה מקוסטמת /או מוגבלת בהרשאות, שאינה מתנגשת עם הגרסה האישית / הגדרות / תוכן שלך.

היא די נקיה.

יש בה מעט תוכנות/כלים שאולי לא אשתמש, וחלקם אבחר להחליף באחרות, אבל אין שם תוכנות מיותרות.

תוכנת השלט הפשטנית להפליא שלהם(שזה מינוס מבחינתי, כי כשאתה לא מוצא אין לך מה לעשות) מצאה את הטלוויזיה והמערכת סראונד שלי ברגע.

הLAUNCHER נראה ומרגיש טוב וחלק עם כל האפקטים שלו.

המצלמה(זה אולי גם תלוי במכשיר מן הסתם) עולה תוך שניה.

אני לא רואה סיבה להעדיף AOSP על הMIUI.

האופציות הנוספות בMIUI טובות מאוד.

והביצועים עם מכשיר ראוי מספיק טובים כדי שה"כבדות" ביחס לAOSP לא תהיה מורגשת / רלוונטית.

אנשים כן רוצים מערכת שנראית טוב.

שמגיעה עם פונקציות שימושיות נוספות שאין בAOSP.

מגוון כלים ותוכנות מועילות.

אפשרויות קוסטומיזציה והגדרות מתקדמות.

הם פשט לא רוצים כבדות מורגשת.

או בלאגן והרבה דברים מיותרים. (כמו שSAMSUNG דחפו עם גרסאות שלהם, פויה!!!!!!!!!!)

והMIUI הצליח לספק את הסחורה(שוב... עם חומרה ראויה).

לא יודע איך הMIUI 8 זז על חומרה פחות טובה ממש שיש לי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים