עבור לתוכן

שיפור זכרונות מחשב גיימינג

Featured Replies

פורסם

אהלן,

יש לי מחשב עם המפרט הבא:

intel i5 2400 3.3GHz

Win10 64bit

Nvidia gtx 560 Ti

Ram : 4Gb

אני רוצה להתחיל לשפר אותו ואתחיל בזכרונות RAM. המחשב לגיימינג והשימוש העיקרי הוא ל CRYENGINE 3 שהוא מנוע גרפי לפיתוח משחקים של CRYTEK ולכן רוצה לשים הרבה זיכרון RAM.

כמה אתם חושבים שכדאי לי לשים?(אני חושב 16GB) 

במחשב יש 4 סלוטים(כניסות) של RAM שניים בצבע לבן ו - 2 בצבע כחול. כרגע יש עליו 2 סטיקים על 2 סלוטים לבנים כל אחד 2GB של KINGSTONE, ו - DDR3 1333.

האם ניתן להשאיר אותם ולהוסיף או פשוט כדאי להוציא ולקנות חדש?

קונה מ - KSP או אייבורי.(עדיפות ל - KSP)

תודה !

פורסם

לא רשמת לנו אבל איזה לוח אם יש לך. צריך תחילה להסתכל במפרט של הלוח אם שלך לראות באיזה תדרים הוא תומך,

לפני שבוחרים איזה זכרונות להביא. תשמע, אני משער שהוא תומך בזכרונות של 1600Mhz, אבל אם זה מחשב ישן

שמכיל בתוכו לוח אם מאוד זול של פעם לך תדע, אולי אפילו מוגבל ל  1333Mhz.

ומבחינת הזכרונות הקיימים, זרוק לפח, תחליף בחדשים.

אפשר היום להביא אחלה של זכרונות, של 16GB (כלומר 2 סטיקים של 8), של G.Skill

במחיר של 400 שקל. (קישור)

את הזכרונות הנ"ל האמת שאני רוצה לקנות גם כן.

פורסם
  • מחבר

הלוח-אם של חברת GIGABYTE והוא GA-Z68AP-D3.

זה מה שמצאתי עליו באתר של היצרן :

4 x 1.5V DDR3 DIMM sockets supporting up to 32 GB of system memory
* Due to Windows 32-bit operating system limitation, when more than 4 GB of physical memory is installed, the actual memory size displayed will be less than 4 GB.

Dual channel memory architecture

Support for DDR3 2133/1866/1600/1333/1066 MHz memory modules

Support for non-ECC memory modules

Support for Extreme Memory Profile (XMP) memory modules

(Please refer "Memory Support List" for more information.)

האם הזכרונות האלה יתאימו ? :

KINGSTONE 2X8GB 1600MHZ מהאתר של KSP עולה 360 שקל. דגם KVR16LN11K2\16 .

זה DDR3L.

תודה רבה

פורסם
ציטוט של yarin.levy2

Nvidia gtx 560 Ti

Ram : 4Gb

ציטוט של yarin.levy2

אני רוצה להתחיל לשפר אותו ואתחיל בזכרונות RAM. המחשב לגיימינג והשימוש העיקרי הוא ל CRYENGINE 3 שהוא מנוע גרפי לפיתוח משחקים של crytek ולכן רוצה לשים הרבה זיכרון RAM.

כמה אתם חושבים שכדאי לי לשים?(אני חושב 16GB) 

א. נתחיל מכך שלא ציינת תקציב לשידרוג.

ב. תבדוק כמה זיכרון בדיוק אתה צריך. זה שאתה רוצה 16GB זה נחמד, אבל יכול בהחלט להיות שגם 8GB יספיקו לך. בכל מקרה, רצוי להרחיב את הזיכרון ל 8GB לפחות (4GB כיום כנראה לא יספיקו ליותר משימושים בסיסיים).

ג. אם אין לך כונן SSD, אז זה אמור להיות השידרוג הבא - תקנה כונן SSD בנפח של 250GB לפחות ועליו תתקין את מערכת ההפעלה ואת התוכנות והמשחקים שאיתם תעבוד בתדירות גבוהה.

ד. אני לא יודע מהן הדרישות הגרפיות שלך, אבל אולי תרצה לשדרג גם את כרטיס המסך. במקרה כזה אני הייתי שוקל את ה GTX 1060 שניתן למצוא בסביבות ה-1000 ש"ח (ב KSP אני רואה שהוא נמכר החל מ-1150 ש"ח).

ציטוט של yarin.levy2

הלוח-אם של חברת Gigabyte והוא GA-Z68AP-D3.

לוח האם GA-Z68AP-D3 הוא סביר, והוא תומך בעד 32GB של זיכרון ב-4 מודולים, כך שאין בעיה להתקין בו מודולי זיכרון בנפח של 8GB.

ציטוט של NeoTrix

אני משער שהוא תומך בזכרונות של 1600Mhz, אבל אם זה מחשב ישן

שמכיל בתוכו לוח אם מאוד זול של פעם לך תדע, אולי אפילו מוגבל ל  1333Mhz.

הלוח הנ"ל אמנם תומך בתדר זיכרון של עד 2133MHz אבל המעבד Core i5-2400 תומך, לפחות רישמית, בזיכרון DDR3 בתדר מקסימלי של 1333MHz.

ציטוט של NeoTrix

מבחינת הזכרונות הקיימים, זרוק לפח, תחליף בחדשים.

אני לא מאמין בגישה של לזרוק חומרה, במיוחד כאשר מדובר על חומרה תקינה. אל תזרוק את הזיכרון הקיים - אתה אולי תוכל להתקינו במקביל לזיכרון החדש או אולי אפילו תצליח למכור אותו בכמה שקלים.

ציטוט של NeoTrix

אפשר היום להביא אחלה של זכרונות, של 16GB (כלומר 2 סטיקים של 8), של G.Skill

במחיר של 400 שקל. (קישור)

היות והמעבד שלו כנראה יגביל את הזיכרון לתדר של 1333MHz ומתוך הנחה שהמטרה היא לחסוך כסף, אני הייתי קונה שני מודולי זיכרון מדגם HyperX FURY 8GB DDR3 1600Mhz CL10 שעולים 165 ש"ח ב KSP (קישור), מה שאומר שהעלות לנפח של 16GB תהיה 330 ש"ח.

ציטוט של yarin.levy2

KINGSTONE 2X8GB 1600MHZ מהאתר של KSP עולה 360 שקל. דגם KVR16LN11K2\16 .

זה DDR3L.

אם כבר לקנות זיכרון DDR3L, ואתה לא חייב זיכרון כזה (אתה בהחלט יכול להסתפק בזיכרון DDR3 רגיל המסוגל לעבוד במתח של 1.5V), למה לא לקנות 2 מודולי זיכרון מדגם HyperX FURY 8GB DDR3L 1600MHz CL10 שנמכרים ב KSP במחיר של 175 ש"ח (קישור)? העלות ל-2 מודולי זיכרון כאלו תהיה 350 ש"ח.

בכל מקרה, כדאי שתהיה מודע לאפשרות שתמיד יכולה להיות בעיית תאימות בין הזיכרון ולוח האם, ואם אתה משאיר את הזיכרון הקיים יש גם אפשרות שתהיה בעיית תאימות בין הזיכרון החדש והזיכרון הקיים (זה בעיקר תלוי במתח של הזיכרונות ובגיאומטריה שלהם).

פורסם
  • מחבר

תודה לכם ! קניתי עובד מצוין המחשב טס

פורסם

מה קנית - איזה דגם? איזה נפח? האם השארת את הזיכרון הקיים או שהוצאת אותו? האם קנית גם כונן SSD?

בכל מקרה אני ממליץ להריץ בדיקת +memtest86 על הזיכרון למשך כמה שעות טובות בכדי לוודא שהם לא מייצרים שגיאות.

פורסם
ציטוט של smalul

בכל מקרה אני ממליץ להריץ בדיקת +memtest86 על הזיכרון למשך כמה שעות טובות בכדי לוודא שהם לא מייצרים שגיאות.

לא מזיק לבדוק, אבל אני לא רואה סיבה טובה.

הזכרונות נבדקים במפעל.

אין רכיב יותר אמין מRAM.

לא סתם זה אחר המוצרים היחידים שיצרנים באופן גורף נותנים אחריות לכל החיים.

וכשכן יש בעיה אז גם יש צרות אחרות שמתריעות על כך, קריסות ומסכים כחולים.

אז אני לא רואה סיבה לטרוח ולבדוק זכרונות חדשים מהקופסא סתם כך.

בדיוק כמו שאני לא רואה סיבה לטרוח ולהריץ בדיקות למעבד חדש מהקופסא סתם כך.

פורסם

גם על DOK נותנים אחריות לכל החיים

פורסם
ציטוט של Art Tatum

אז אני לא רואה סיבה לטרוח ולבדוק זכרונות חדשים מהקופסא סתם כך.

בדיוק כמו שאני לא רואה סיבה לטרוח ולהריץ בדיקות למעבד חדש מהקופסא סתם כך.

לדעתי זו טעות - קורה שמוצרים חדשים פשוט לא תקינים. זה קרה לי עם הזיכרונות של המחשב הנוכחי (לפני כ-9 שנים, הם ייצרו שגיאות) ועם ספק כח של Seasonic (פשוט לא עבד). אם אתה מגלה את הבעיה בתוך כמה ימים אתה יכול להחליף את המוצר באופן מיידי באחד חדש או לקבל החזר כספי מלא. אם אתה מגלה את הבעיה אחרי יותר משבועיים, זה כבר תהליך של של החזרת הרכיב ליצרן/יבואן ואז המתנה עד שיגיע רכיב חלופי, שהוא לא תמיד חדש (למרות שזה בניגוד לחוק). לכן לדעתי יש לבדוק את הרכיבים מייד עם הקנייה ולא להמתין עד שיופיעו תופעות שאולי יעידו על בעיה ברכיב.

פורסם

בדיקת זכרון מובנית החלונות והיא בכלל לא רעה.

מספיק לרשום רק memory בשורת החיפוש.

פורסם

כפי smalul אם מהירות הזיכרון שנתמך במעבד הינה עד 1333MHZ , אז אפילו עם הלוח האם תומך כביכול בזיכרונות מהירות. מהירות תעבורת מידע בין CPU לזיכרון תהייה לפי המעבד.

זה שצויין שהלוח האם תומך בזיכרונות 1600MHZ, זה בכפוף לסוג המעבד.

תדר העבודה כפול 64 סיביות 8B נקבל את מהירות העברת מידע.

אישית, לדעתי אין צורך במהירות זיכרון גבוהה , שכן אם באמת היתה דרישה המחשבים כבר מזמן היות עוברים
לDDR5 בדיוק כמו שבכרטיסי המסך.

זיכרון=כביש
CPU=רכב

אם יש לכם רכב איטי, גם אם הכביש פקוק עדיין תרגישו שהנסיעה חלקה. כך בדיוק זה במחשב. כושר העיבוד הינו איטי יותר ממהירות הזיכרון

ניקח השווה בין קצב היתפתחות המעבדים לזיכרונות.

בזמן שיצא P4, הגיע במדד PASSMARK ל-330 . DDR1-400 יכל לבצע העברת נתונים של עד 3.2GB/s

פנטיום E4400 הגיע במדד PASSMARK ל-1100 .  DDR2-800 יכל לבצע העברת מידע עד 6.4GB/s

כבר אנו רואים, המעבדים יתחזקו פי 3 לפחות אם לא יותר, מנגד הזיכרון ישתפר פי 2. והתאוריה הנ"ל זהה במעבדים והזיכרונות החדשים.

כאמור, המעבד המהיר ביותר שקיים חזק ממעבדי דור DDR2 פי 10, הזיכרון מנגד חזק פי 4-5 (32GB/s לזיכרון DDR4 המהיר ביותר שקיים 

בתדר 4000MHZ) 

פורסם

זיכרון 1600 יעבוד עם מעבד שתומך ב-1333, פשוט זה יהיה מוגדל כ-OC לבקר הזיכרון.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

פורסם

מה שקובע את מהירות הזיכרון הינו תדר הבסיס , שניקבע לפי סוג המעבד או ע"י אילוץ בביוס.

לכל זיכרון יש טבלת JEDEC שניקבע ע"י יצרן הזיכרון את תדרי העבודה השונים / וכן CL וזמני ההשהייה.

ולכן , אם יחובר זיכרון 1600MHZ, למעבד שתומך 1333MHZ, הוא יעבוד ב-1333MHZ, אך עם CL נמוך יותר מאשר CL ב-1600MHZ

פורסם

טוב, קצת סיקרן אותי.. כי אני לא ממש מבין בזה, אז אמרתי נשאל כבר..

איך בדיוק יודעים "לגזור" מה המהירות / תדר אופטימלי עבור כרטיסי זיכרון על סמך המעבד שיש לי?

לי למשל יש את המעבד i5 2500K, ויש לי לוח אם שתומך ב 1333/1600/1866/2033, ורוצה לקנות זיכרונות

של G.Skill 2x8 1866Mhz, אז השאלה האם המעבד לא "מונע" ממני זאת ולא מגביל אותי בכך?

אף פעם לא נכנסתי לנושא הזה לעומק, לכן מתנצל על השאלה החובבנית. :)

עריכה:

טוב נראה לי שמצאתי את התשובה למה ששאלתי.

במפרט הטכני של המעבד שלי:

xwJxCxI.png

אז זה בעצם אומר שאפילו עם הזכרונות הקיימים שלי שהם בתדר של 1600Mhz, אז מאחורי הקלעים בפועל התדר מוגבל ל 1333Mhz, ככה שגם אם אני אקנה זכרונות של 1866Mhz יתברר כבזבוז כסף ולא יתרום לי בכלום? חח.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים