עבור לתוכן

חוות דעת על מפרט ב4.8K - רגע לפני קנייה

Featured Replies

פורסם

1. מה התקציב המקסימאלי? 4.8k

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם אפשר לחסוך אז למה לא

ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? מקסימום 200 שקל

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ועריכת קוד צד לקוח

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא משהו כבד

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. bf1, doom, the witcher 3

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך 20 אינץ של dell ברזולוציה טבעית של 1600x1200

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 4

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא צריך תוכנות. הרכבת מחשב בחנות

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. נתניה

9. מתי מתוכננת קניית המחשב? ביום ביומיים הקרובים

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה). לא

11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? לא

12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות:

זה ההצעה שקיבלתי:

קטגוריות מוצרים כמות מחיר
מעבד Intel i5-6600 3.3Ghz(3.9Ghz Turbo) Skylake LGA1151 Tray 1 ₪1043
קירור למעבד בקניית מחשב חדש בלבד - Arctic Cooling Alpine 11 Rev. 2 1 ₪43
לוח אם Asus H110M-K 1 ₪229
מארז Antec GX300/GX500 + NE550M 1 ₪486
זיכרון בקניית מחשב חדש בלבד - DDR4 16G 2133Mhz Hynix 1 ₪355
כרטיס מסך Palit GeForce GTX 1070 Dual 8GB GDDR5 VR Ready - בקניית מחשב חדש בלבד 1 ₪1889
קשיח למחשב שולחני WD HDD 2.0TB 64MB SATA3 Purple Video 24/7 1 ₪413
קשיח למחשב שולחני Samsung SSD 250G 750 EVO 2.5" SATA III 1 ₪400
סה"כ: 8 ₪4858

* הלכתי על מעבד i5 ולא על i7 כי הבנתי שלשימושים שלי זה לא ייתן לי שום יתרון.
* לגבי הכרטיס מסך, במקור רציתי ללכת על gtx 1060 אבל ראיתי שההבדל בין הכרטיס שרציתי לכרטיס gtx 1070 של חברת palit הוא רק 300 שקל.
אז בחרתי בסוף בכרטיס gtx 1070 שאני יודע שכרגע הוא overkill בשבילי אבל זה ישאיר לי את האפשרות לשדרג את המחשב מתישהוא במסך 1440p ולהנות מכרטיס שיתמוך.
* בחרתי בלוח אם מינימלי כי אני לא מתכנן שום OC ושום SLI בעתיד, אז לא ראיתי צורך להוסיף עוד 200+ שקל ללוח אם עם features קצת יותר מתקדמים.
* המארז והספק הם סטנדרטיים כי ממש לא משנה לי יופי המארז והרעש שנוצר (כל עוד זה לא נשמע כמו מנוע של מטוס כמובן) וממה שקראתי הספק NE550M בהחלט מספיק למערכת הזאת.
* לגבי זיכרון, 16 ג'יגה זה סוג של סטנדרט היום.
* הארדיסק ssd נחמד כדי להתקין עליו windows פלוס תוכנות בסיסיות שאני אשתמש ואיזה משחק אחד או שניים.
* ובנוסף, הארדיסק 2tb שיחזיק את כל ההורדות והקשקושים מהאינטרנט.

אני אשמח לשמוע ממכם חוות דעת על המארז.
האם יש מקום לשיפורים במסגרת אותו התקציב ואולי פחות?
האם ניתן להשיג אותו בחנות אחרת בפחות כסף?

אני מתכנן לקנות את המחשב מחר או מחרתיים אז בהחלט אשמח לשמוע מה אתם אומרים

פורסם

1. לדעתי 2TB זה דיי בזבוז אם זה לה"הורדות וקשקושים מהאינטרנט" אבל זה עניין שולי יחסית.

2. בחירה חכמה של מעבד וכ.מסך חוץ מהקטע שהחברה של הכ. מסך לא כל כך מוכרת , אבל אולי זה רק אני.

3.המארז אחלה , למרות שמצאתי את הדגם 600 ולא את ה500 כמו שכתבת , ב3 שקל יותר : http://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sku=GX300-600&lang=heb&cart=14753948341076163

4.סך הכל אחלה של מחשב תהנה אחי ובהצלחה !!!

פורסם

באמת בחירת מותגים מוזרים..

לא הייתי לוקח Asus ,

גם Palit  ו Hynix .. אם זה חוסך לך אז לבריאות..

WD Purple נועד להקלטת מצלמות אבטחה.. קח Blue שנתיים אחריות  או SEAGATE עם 3 שנות אחריות.

פורסם
  • מחבר

לקחתי לוח Asus כי הוא זול ובדיוק עונה על הצרכים שלי - אני לא מתכנן OC כלשהוא ולא מתכנן SLI של כרטיסי מסך וכמו שאני מכיר את עצמי אני לא מתכנן שדרוג של מחשב עד שאני לא אקנה מחשב חדש עוד כמה שנים.

לגבי זכרונות hynix - אמרו לי שכל הזכרונות הם פחות או יותר (לצרכים שלי) אותו הדבר ואין צורך להשקיע עוד כסף על מותג כזה או אחר.

לגבי הכרטיס מסך של Palit - במקור תכננתי ללכת על כרטיס gtx 1060 של חברה אחרת אבל ההבדל בין זה לבין הכרטיס gtx 1070 שבחרתי היה רק 300 שקל. אז הוספתי 300 שקל וקפצתי לתוך הקטגוריה של gtx 1070.

זה יכול לחסוך לי שדרוג עתידי כשכל מה שאני אצטרך זה לקנות מסך 1440p.

לגבי ההארדיסק - אני ממש לא מבין בצבעים הללו (purple, blue, וכדומה). יש לכם המלצה להארדיסק באותו סדר גודל של מחיר?

אני לא רוצה להשתולל עם המחיר בשביל לסחוט עוד קצת ביצועים מההארדיסק, זה ממש לא קריטי לי.

פורסם

אז קח טושיבה 2T

פורסם
  • מחבר
ציטוט של פי סי אדמין

אז קח טושיבה 2T

כזה?

http://www.tms.co.il/product/12210

חוץ מההארדיסק, שאר הרכיבים הם בסדר לפי הצרכים שלי?

פורסם

נראה שכן..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים