עבור לתוכן

מחשב נייח חזק לצורכי תיכנות, VM-ים ומעט גרפיקה בצד - 3K-4K.

Featured Replies

פורסם

היי,

לאחר בנייה קודמת מוצלחת של מחשב לפני כשלוש שנים, אני פונה פה שוב במטרה לבנות מחשב נייח עדכני יותר לצורכי עבודה.

בעיקרון אני מחפש מחשב נייח עם הרבה RAM, מעבד טוב, וזיכרון SSD למערכת ההפעלה.

לא חשוב לי כל כך כרטיס המסך, כדאי שיהיה "מספק" - אם לוח-האם טוב ומגיע עם כרטיס מסך מובנה שמספיק טוב לסרטים, ומעט Photoshop ו-Illustrator - זה מקום טוב לחסוך עליו.

לא הייתי רוצה להתפשר כלל על SSD לפחות בנפח של 256GB למערכת ההפעלה ותכנות, ואשמח לראות גם את העלויות עבור ~500GB.

1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 ש"ח

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל

ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?
הרצת VM-ים, תכנות קידוד למיניהם ומספר תכנות עיצוב.

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).

סביבות וירטואליות: VMWare.

קידוד: Eclipse, PyCharm, CLion וכו'.

תכנות עיצוב כגון: Photoshop, Illustrator, Optitex.

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: כלל לא

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. לא ישוחקו

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. ללא ציוד היקפי כלל

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לחסוך בכרטיס המסך

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 7

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? אשמח להשוואה עם ובלי OS. עם הרכבת מחשב

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. מרכז - ת"א ודרומה עד לרחובות. (אם יש ממש חנות מציאה אז גם אשדוד)

9. מתי מתוכננת קניית המחשב? חודש-חודשיים הקרובים

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה). USB3

11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? כנראה שלא - שיחזיק מעמד טוב לשנים הקרובות

12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות:

- לא לוותר על לפחות 256SSD, 8GRAM, ו-i5. (אשמח לכוון אפילו ל-16GBRAM, 512SSD)

- מחפש לקזז בכרטיס מסך ובציוד היקפי.

- אם הפערים מבחינת השקט בסדרי הגודל של העשרות שקלים - אעדיף לשדרג את מערכות הקירור.

- אשמח לשלם מעט יותר אם החנות מציעה אחריות טובה ואמינה - אנשים טובים ומקצועיים.

- מקווה שהדרישות לא מוגזמות במסגרת התקציב - מכוון למחשב מאוזן עם ביצועי מהירות וזיכרון גבוהים.

אשמח לכל עזרה והכוונה בנושא,

עידן :)

פורסם
  • מחבר

הפורום פה ישנוני לגמרי, אה?

פעם זה לא היה ככה :\

אשמח אפילו לקישור לאיזה דיון אחר רלוונטי - בריפרוף מהיר לא מצאתי איזה משהו עדכני מהשנה.

איזה מפרט שאוכל לערוך-לשדרג- להתבסס עליו.

נערך על-ידי lordtiki

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים