עבור לתוכן

מחשב נייד ללימודים ושימוש כללי (מסך עד 15 אינצ') - תקציב 6K

Featured Replies

פורסם

אהלן ושלום לכולם,

אני מחפש מחשב נייד, עם מסך מגע (עדיפות למסך נתיק או מחשב עם אפשרות לסיבוב המסך ב-180 מעלות, דוגמת ה-Yoga) לשימוש בלימודי הנדסה. 

המטרה שלי שהמחשב ישמש אותי כמחברת לכל דבר, ולכן אשמח להמלצות ועצות על מחשבים עם מסך מגע שניתן לכתוב ולשרטט עליו באיכות גבוהה.

1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 ש"ח, עם אפשרות לחריגה קלה (עד 500 ש"ח), כמובן שאם יש מחשב שעונה על הצרכים במחיר זול יותר, מבורך. 

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? לימודים בעיקר, עבודה משרדית (בין השאר שימוש בתוכנות דוגמת Autocad Autodesk) ובין השאר צפייה בסרטים ומשחקים בסייסים.

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אין צורך בציוד היקפי. 

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 4-5

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? שלילי. 

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? עדיפות למחשב שמגיע עם Windows ו-Office.

9. מתי מתוכננת קניית המחשב? מיד שייבחר הדגם המתאים.

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה). עדיפות למחשב עם לפחות 12GB RAM ו-GPU חיצוני (ובתוך כך עדיפות ל-NVIDIA, אבל לא פוסל ATI כמובן).

11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? מדובר במחשב שאמור לשרת אותי במשך 4 שנים, אזי שדרוג שלו יכול להיות פיצ'ר נחמד אבל לא בגדר חובה.

12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות: תודה רבה! ואם למישהו יש המלצות על תוכנות שמתאימות ללימודי הנדסה על הדרך (כדי שהמחשב יהיה מחברת לכל דבר) אשמח לשמוע (תוכנות לכתיבת מתמטית, משוואות, גרפים וכו').

אשמח כמובן להוסיף פרטים ולענות על כל שאלה. 

תודה! 

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים