עבור לתוכן

שאלה בקשר לניצול של כרטיס מסך במשחקים שונים

Featured Replies

פורסם

שלום יש לי שאלה, שמתי לב שהכרטיס מסך שלי לא מנצל 100 אחוז מעצמו אלא אם כן אני מכביד עליו במשחקים מסויימים.

למשל בrise of the tomb rider אם אני שם אותו רק על smaa ולא יותר מכך אז זה מה שקורה, יש דרופים ל70-90 אחוז של usage.

במשחק כזה ירידת ביצועים פחות קריטית, אבל למשל בבטא של BF1 אני מקבל את אותו מקרה ואף גרוע מכך עם דרופים  ל60 אחוז ניצול ואז הפריימים כבר באים לידי ביטוי

ובמקום להישאר על 100-150 FPS אני מקבל  דרופים ל70, אם אני מעלה את הresolution scale ל75% אז הוא כן מנוצל 100 אחוז. (ויש פריימים נמוכים כמובן ).

יש לי מסך 144Hz ולכן אני מרגיש בהבדל, בטח בין 80 ל140 FPS.

יש משחקים כמו metro lust light redux שכן מנצל 100 אחוז שהגדרות די גבוהות, ואני צריך להוריד די הרבה בהגדרות כדי לא לנצל 100 אחוז,

לא יודע אולי הוא פשוט optimized לnvidia יותר טוב מאחרים המשחק הזה, ולכן מנצל טוב יותר את הכרטיס מסך.

בינתיים לא בדקתי הרבה משחקים כי אין הרבה כאלה שדורשים שמותקנים אצלי כרגע, שמתי לב לתופעה באלה בינתיים, בבדיקה של 3dmark demo בsteam הוא כל הזמן מנוצל 100 אחוז.

המחשב יחסית חדש בן חודשיים עם i5 6600k באוברקלוק ל4.4 Ghz בדקתי גם בפחות OC זה לא שינה משהו העניין של המעבד, ו gtx 1070 gaming x.

יש משהו שאפשר לעשות לגבי העניין כדי לקבל פריימים יותר יציבים במשחקים כמו BF?

אני אולי אתקין בקרוב את BF4 ואבדוק שם את הusage מקווה ששם זה 100 כל הזמן וזה אולי בעיה של בטא.

בכל מקרה יש איזה שיטה לאיזון אולי בהגדרות גרפיות ככה שעדיין מקבלים פריימים גבוהים וגם ניצול מלא של כרטיס מסך? 

פורסם

אני סובל מאותו דבר...
כדי לוודא שזה בעיה של דרייבר ולא כרטיס זה מה שעשיתי.

כנס ל DOOM שים לב שבOPENGL יש לך 50-60% ניצול... תעביר ל VULKAN אתה תראה 100%. אני מניח שהדרייברים פשוט על הפנים בינתיים

פורסם

דברים שניתן לעשות מעבר:

לבטל VSYNC

לעשות UNLIMITED FRAMES אם המשחק מאפשר

לשים את המשחק על FULL SCREEN ולא BORDERLESS 

פורסם

משחקים שונים, מנועים שונים, אופטימיזציות שונות, דרישות שונות, אולי מדובר בבאג, אולי בכוונה זה ככה...

פשוט תגדיר את זה בצורה שהכי נוחה לך ותהנה מהמשחק, אם יהיה איזה עדכון למשחק שמוסיף ביצועים אז תתקין כמובן.

אין הרבה מה לעשות בנידון.

פורסם

באיזו רזולוציה מדובר ?

אני ב-2K על 100 אחוז ניצול של gtx1080 בטומב ריידר.

פורסם
  • מחבר

רזולוציה 1080 מסך 144Hz הבעיה זה שאני רוצה לקבל פריימים גבוהים בBF1 אז הוא לא מנצל, ואז יש פריימים נמוכים כמו 80-120 במקום 120-140 אני צריך לבדוק תעניין בBF4 עדיין לא התקנתי

פורסם
  • מחבר
ציטוט של alon23

באיזו רזולוציה מדובר ?

אני ב-2K על 100 אחוז ניצול של gtx1080 בטומב ריידר.

רזולוציה 1080 מסך 144Hz הבעיה זה שאני רוצה לקבל פריימים גבוהים בBF1 אז הוא לא מנצל, ואז יש פריימים נמוכים כמו 80-120 במקום 120-140 אני צריך לבדוק תעניין בBF4 עדיין לא התקנתי

טומב ריידר בפילטרים כמו שאמרתי מתחת לsmaa X2 גם לא מנצל כל הזמן

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים