Sheik Yerbouti פורסם 2016 בספטמבר 12 Share פורסם 2016 בספטמבר 12 איטלקים שותים בבית מקינטה - קפה מוקה. איכות הקפה מדרדרת בחדות לאחר הטחינה, ולכן העצה שלי לטחון בבית. אני משתמש במטחנה בורגית burr mill עתיקה לטחינה של פולים קלויים מראש. ומיד לתוך מקינטה Bialetti Brikka. ניסיתי גם קלייה ביתית, העשן, הריח והקליפות היו יותר מדי. קפסולות זה לעצלנים קישור לתוכן שתף באתרים אחרים More sharing options...
nitzanj פורסם 2016 בספטמבר 12 Share פורסם 2016 בספטמבר 12 קפה של מקינטה עם קפה שנטחן מראש משמעותית פחות טעים מקפה של מכונה טובה עם קפסולות (כמו נספרסו). גם קפה איכותי שנטחן לפני ההכנה לא תמיד יוצא טוב כמו קפה מקפסולות. היו שנים שהייתי שותה קבוע קפה מקינטה (בדיוק אותו דגם שציינת), בד״כ גם עם קפה שהייתי טוחן רגע לפני. זה יוצא טוב, אבל אם הקפה לא ממש ממש איכותי זה פחות טעים מנספרסו.. וכן, זה גם הרבה יותר עבודה עוד עניין מעצבן הוא שמקינטה בנויה לכמות מדויקת של כוסות. יוצא שצריך להחזיק 3-4 מקינטות בבית, או לקנות מקינטה של כוס אחת ולחכות שעתיים כשצריך להכין קפה ל-3-4 אנשים... קישור לתוכן שתף באתרים אחרים More sharing options...
Sheik Yerbouti פורסם 2016 בספטמבר 12 Share פורסם 2016 בספטמבר 12 שנאמר, על טעם ועל ריח, ניתן להתווכח כי על העובדות צריך להסכים, מיליוני איטלקים לא טועים... לדעתי קפה במקינטה ממצה טעמים שאני אוהב + יש לי אפשרות לגוון בסוג הקפה והטחינה. קישור לתוכן שתף באתרים אחרים More sharing options...
nitzanj פורסם 2016 בספטמבר 12 Share פורסם 2016 בספטמבר 12 על הטעם והריח אני בכלל לא מתווכח. מסכים איתך, קפה איכותי טרי במקינטה יוצא מעולה ואם מקפידים על מה שצריך גם יותר טעים מהנספרסו. גם הרבה יותר אישי כי יש מבחר אינסופי של אפשרויות ושילובים. ההבדל הוא שלי אין כוח להשקיע ולך (וגם למליוני איטלקים...) יש קישור לתוכן שתף באתרים אחרים More sharing options...
Tsachi E פורסם 2016 בספטמבר 12 מחבר Share פורסם 2016 בספטמבר 12 ציטוט של Sheik Yerbouti איטלקים שותים בבית מקינטה - קפה מוקה. איכות הקפה מדרדרת בחדות לאחר הטחינה, ולכן העצה שלי לטחון בבית. אני משתמש במטחנה בורגית burr mill עתיקה לטחינה של פולים קלויים מראש. ומיד לתוך מקינטה Bialetti Brikka. ניסיתי גם קלייה ביתית, העשן, הריח והקליפות היו יותר מדי. קפסולות זה לעצלנים טוב שמע, בתור ברמן וחובב קפה, דיי סיקרנת אותי, אז חיפשתי בגוגל על מה מדובר ואין ספק שיש לך הרבה הרבה סבלנות. מדובר בטקס הכנה איטי, ארוך מאוד ומדוקדק עד לפרט האחרון. אז תודה על ההצעה, אבל גם אם הקפה במקינטה איכותי וטעים יותר, אני עדיין יילך על רכישת מכונת נספרסו לעצלנים . אבל שמע, בהחלט מוריד בפנייך את הכובע על הסבלנות היום יומית לשתות קפה בדרך הזו. קישור לתוכן שתף באתרים אחרים More sharing options...
alont פורסם 2016 בספטמבר 12 Share פורסם 2016 בספטמבר 12 יחס האיכות/מאמץ/מחיר בהלט הכי טוב במכונות קפסולה לדעתי. אני שותה נספרסו כל יום בעבודה, ורק בסופ"שים מפנק את עצמי עם קפה ממקינטה שטחנתי בעצמי. לא נראה לי שהיה לי כוח לעשות את זה כל יום. קישור לתוכן שתף באתרים אחרים More sharing options...
mrraz פורסם 2016 בספטמבר 12 Share פורסם 2016 בספטמבר 12 בוודאי שנספרסו עדיף על קפה נמס ושים לב אתה צריך גם מקציף חלב יש לנספרסו אחד מעולה, אירוצ'ינו 4 קישור לתוכן שתף באתרים אחרים More sharing options...
Sargon פורסם 2016 בספטמבר 12 Share פורסם 2016 בספטמבר 12 לפני כמה שנים הייתי שותה נספרסו. היה די מגעיל... אבל אוליי זה השתנה מאז. גם הפסקתי לשתות TASTER'S CHOICE לא בגלל שזה לא טעים, פשוט הייתי שותה יותר מדי. עברתי לקקאו קישור לתוכן שתף באתרים אחרים More sharing options...
ChaosPower פורסם 2016 בספטמבר 17 Share פורסם 2016 בספטמבר 17 אני שותה קפה איטלקי לאספרסו (כרגע בריסטוט טיציאנו) שאני טוחן בעצמי מדי יום במקינטה, כי זו האופציה הכי זולה וטובה שהיתה לי בתור סטודנט עני לקבל קפה טוב. יוצא בערך שקל לכוס- ששוות ערך ל3 כוסיות קטנות וחלשות של אספרסו. לפעמים אני מתפנק במכונת נספרסו של ההורים וזה פשוט שונה. למקינטה אין מספיק לחץ וחום כדי להוות אלטרנטיבה טובה למכונת אספרסו אמיתית; לכן זה נקרא מוקה. ממה שהבנתי הביאלטי בריקה מנסה לתקן את זה אבל גם זה לא באותה רמה. הנספרסו עושה קפה יותר טעים בהרבה מכל נס קפה ששתיתי, וגם מהמקינטה. ממליץ מאוד על קפסולות Dharkan שהן הכי טובות שיצא לי לטעום (וניסיתי כמעט את כל המבחר של נספרסו), זה קפה שקלוי בקלייה איטית ונותן טעמים מאוד אגוזיים ועוד שאר פלצפנות של סנובים, בקיצור טעים. קישור לתוכן שתף באתרים אחרים More sharing options...
Sargon פורסם 2016 בספטמבר 17 Share פורסם 2016 בספטמבר 17 זה רק נדמה לי או שהטעם של הקפה משתנה גם לפי איזה תדירות אתה שותה אותו? כלומר אם אתה שותה שלוש כוסות ביום לעומת שותה פעם בשבוע, זה הבדל משמעותי בתחושה של הטעם. כי המוח שלנו מתרגל לטעמים... האמת נראה לי שאני אהבתי לשתות קפה בעיקר בתור "תבלין" למשקה חם עם סוכר. כן זה טעים, אבל אני לא יודע אם יש יותר אלמנט של התמכרות מאשר שזה באמת כזה טעים... זה לא שאין לי חוש טעם, אבל נראה לי שאם שותים כמה כוסות קפה ביום זה נהיה קצת יותר עיניין של התמכרות ואובססיה מאשר הנאה מאיכות גבוהה. אני שתיתי הרבה כוסות נס ביום בבית, וגם הייתי שותה בחוץ בארקפה וכאלה... בחוץ זה נחמד אבל כששותים בבית כמה כוסות קפה ביום זה נהיה יותר אובססיה מאשר משהו באמת איכותי... קישור לתוכן שתף באתרים אחרים More sharing options...
dovik פורסם 2016 בספטמבר 17 Share פורסם 2016 בספטמבר 17 לענ"ד שלוש כוסות ביום זה לא כלום. כמובן, אם לא שותים אחת אחר שניה.. כמובן שיש הבדל בין 3 ביום לבין אחת בשבוע, אך זה עוד לא נקרא התמכרות. תנסה להפסיק לשתות-תצליח. הטעם (לענ"ד) לא משתנה, פשוט כמה ששותים פחות פעמים, כך התחושה של הטעם טריה יותר ונראה כביכול שזה טעם אחר.. קישור לתוכן שתף באתרים אחרים More sharing options...
d30DK פורסם 2016 בספטמבר 17 Share פורסם 2016 בספטמבר 17 בגלל זה יש גם טעמים לקפסולות. אתה יכול כל פעם לבחור בטעם אחר, חוזק אחר. אולי בבוקר לשתות קפה חזק ובצהריים חלש עם טעם מתקתק. לשתות על עיוור כי אתה מכור לזה זה כבר משהו אחר. כדי לא לשתות סתם אז תן לקפה משמעות. למשל קפה זה רק עם סרט בערב, זה רק בבוקר, חייב עם זה X. להכין על עיוור זה גם לא טוב. קישור לתוכן שתף באתרים אחרים More sharing options...
Art Tatum פורסם 2016 בספטמבר 17 Share פורסם 2016 בספטמבר 17 תמיד חשבתי שמכונות קפה עם קפסולוות יקרות הם ביזבוז מיותר. הכרתי מישהי קצת מסכנה. המקרר שלה ריק. אף פעם לא קונה/אוכלת ירקות או פירות למרות שהיא נמצאת ממש ליד השוק. אוכלת אוכל בעבודה ומביאה הביתה לחימום במקרוגל. אחרי הוצאות בסיסיות נשאר לה מעט מאוד כסף, שנגמר באמצע החודש ולפעמים גם לפני. אבל מה... יש לה מכונת קפה עם קפסולות. למה? כי חברה אחת או שתיים הכניסו לה ג'וק בראש. שתהיה בריאה. לפני שאתם זורקים כספים על שיפור איכות הקפה שלכם מ7 ל9, אולי כדאי שתוודאו שיש לכם אוכל טעים מזין ובריא 3 פעמים ביום. שתהיו בריאים. קישור לתוכן שתף באתרים אחרים More sharing options...
nitzanj פורסם 2016 בספטמבר 18 Share פורסם 2016 בספטמבר 18 ציטוט של Art Tatum ... לפני שאתם זורקים כספים על שיפור איכות הקפה שלכם מ7 ל9, אולי כדאי שתוודאו שיש לכם אוכל טעים מזין ובריא 3 פעמים ביום. שתהיו בריאים. לפני שאתה כותב פוסטים באינטרנט, אולי כדאי שתוודא שעברו לפחות 4-3 שעות מאז הדבר הדבר האחרון שלקחת/עישנת.... לא משנה כמה פוסטים שלך אני אראה, אני לא מצליח להתרגל. אני עדיין לא באמת בטוח אם זה באמת מי שאתה או שמדובר בטרול מתוחכם. בקיצור, לא יודע לגבי האחרים אבל לגבי אתה יכול להיות רגוע, הכל בסדר. יש אוכל בריא וטרי כל יום על השולחן. קישור לתוכן שתף באתרים אחרים More sharing options...
Art Tatum פורסם 2016 בספטמבר 18 Share פורסם 2016 בספטמבר 18 ציטוט של nitzanj בקיצור, לא יודע לגבי האחרים אבל לגבי אתה יכול להיות רגוע, הכל בסדר. יש אוכל בריא וטרי כל יום על השולחן. גם אתה יכול להיות רגוע, הפוסט שלי לא היה מכוון אליך. אתה יכול להיות בטוח שיש עוד הרבה אידיוטים כמו אותה ההיא מהסיפור(האמיתי) שיקנו מכונת קפה בזמן שאין להם כסף לשום דבר אחר. כשקראתי את הדיון פשוט נזכרתי בה. המציאות המדגמית לפעמים מכילה אבסורדים. האבסורד בהודעה שלי אינה ההודעה שלי שלעצמה, היא אותה האחת ושכמותה שזורקים כסף על מכונת קפה יקרות בזמן שיש להם 100 דברים פי 100 חשובים להוציא עליהם את הכסף. ונתקלתי בכמה וכמה כאלו במשך החיים. מכירים את אלו שקונים בר מי עדן לבית ומשלמים הרבה על מים שאפשר לקנות הרבה יותר זול בבקבוקים? מילא אם יש לך כסף עודף ולא חסר לך כלום. אבל כשאתה רואה מישהו שקנה את זה הביתה, והמקרר שלו ריק או חסר לו דברים בסיסיים יום יומיים, אתה מבין שנכנס לו ג'וק שביטל ועקף סדרי עדיפויות ראויים. אז בלי לפגוע בלגיטימיות ושמחת אוהבי הקפה, קצת ביקורת חברתית וחומר למחשבה. קישור לתוכן שתף באתרים אחרים More sharing options...
Recommended Posts
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.