עבור לתוכן

ייעוץ בקניית Laptop

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם. אני מתכנן לקנות מחשב נייד ללימודים (הנדסת תוכנה) ומחשב זה גם אמור להוות את מרכז המולטימדיה בבית ולשמש אותי לכל דבר עתידי שיכול להגיע (פחות לגיימינג אבל לא שולל).

1. מה התקציב המקסימאלי? 6,500 ש"ח.

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות ולחסוך כמה שיותר.

ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן.

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכנות, עבודה משרדית, תכני HD (עם דגש על יכולת להריץ תכני 4K בצורה נורמלית).

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא תוכנות ספיצפיות מיוחדות.

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. כן, עכבר אלחוטי סביר.

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?

* ההתלבטות העיקרית שלי היא האם לקנות מחשב עם HDD ואז לשדרג אותו לSSD לבחירתי (samsung 950 pro m.2 512 gb) או לקנות אותו כבר עם SSD בנפח נמוך בכדי שאוכל לשדרג לו את ה-SSD.

* כנ"ל לגבי הזיכרון RAM כי אני רוצה לשדרג אותו ל- Corsair Vengeance ddr4 sodimm 16GB/8GB
    * לא לכלול כונן אופטי

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 5-6

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא.

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? אני בעיקרון מתכנן להתקין Windows 10 דרך DOK.

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. קריות-חיפה עם אופציה לאילת (בשביל ההוזלה במחיר).

9. מתי מתוכננת קניית המחשב? ספטמבר-אוקטובר

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה).

* תמיכה ב- USB 3.1

* תמיכה ב- ThunderBolt 3

* כרטיס רשת אלחוטי שתומך בתקן AC

11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? כמו שאמרתי, שדרוג של SSD וRAM.

12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות:

* לא חשוב אם הרזולוציה במסך היא 4K, 2K או FHD אבל FHD היא דרישה מינימלית.

* לא צריך טאצ'.

* נוחות של המקשים.

* זוויות צפייה טובות של המסך.

* סוללה שמחזיקה זמן סביר, בעדיפות לכמה שיותר זמן.

* אין חשיבות למשקל.

* סאונד טוב מהרמקולים.

* אם ישנה אפשרות לנעילה על ידי טביעת אצבע עוד יותר טוב.

נערך על-ידי Darking99

פורסם

נראה לי שהייתי הולך על ASUS ZenBook Pro UX501

פורסם
  • מחבר

השאלה היא אם ניתן לשדרג את חלקיו - הכוונה היא לSSD וRAM.

פורסם

מגיע עם 8GB או 16G - יש לו רק סלוט אחד.

מגיע עם SDD M2 - בגודל 256 או 512.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים