עבור לתוכן

ips/lps VS va

Featured Replies

פורסם

מסכים מבוססי פנלים מסוג ips , lps נוטים להיות איטיים מפנלים TN.

האם האיטיות הזאת  באמת מורגשת לגיימר הממוצע שאינו מיקצועי/תחרותי ?

האם האיטיות הזאת מצדיקה העדפה של פנלים מסוג VA , שהם כשלעצמם אומנם יותר מהירים אולם בפרמטרים אחרים ,הם נחותים מאשר מסכים שמבוססים על פנלים ips/lps ?

פורסם

ל Ips יש זוויות צפייה מעט טובות,יותר וצבעים "בהירים"  יותר.  ל VA יש יחס ניגוד גבוה יותר, ו הרבה פחות "ips glow"  מה שנותן שחורים עמוקים יותר.    לגבי זמן תגובה:    ב s34790 VA היה לי זמן תגובה הרבה יותר נעים מאשר ב dellUH2515. IPS.     וזאת עוד ב 3440x1440 לעומת 2560x1440, מה שאומר ש VA טוב יהיה מהיר מ IPS "איטי".     שני הטכנולוגיות היום מכסות כמעט srgb מלא.

פורסם
  • מחבר

אם כך va עדיף ?

פורסם

תלוי מה אתה מחפש:

רוצה צבעים בהירים יותר?    ips

רוצה שחורים עמוקים יותר?   va

רוצה מסך למשחקים?  סביר יותר ש ips(פנלים טובים מבחינת זמן תגובה של va בם במסכים יקרים).

סמסונג משיקה עוד מעט ליין חדש של מסכים עם טכנולוגיית quantum  dot.  שווה בדיקה..

פורסם
  • מחבר

אם נתעלם מההפרש הכספי האם לדעתך מסך מבוסס פנל VA עדיף בסופו של דבר על מסך ips איכותי ?

אני ממש לא סובל "מריחות " על המסך כך שממילא ips איכותי ומהיר מספיק עולה די  הרבה יחסית  ואולי במקרה כזה  עדיף כבר להוסיף כסף  ולרכוש מסך VA מהיר לצורך משחקי FPZ .

מלבד משחקים אני עוסק גם בעריכת תמונות . 

האם הצגה נכונה של צבעים ב ips , היא באמת הרבה יותר  מדוייקת מאשר  VA .

הערה :

הגיימינג ועריכת תמונות הם עבורי תחביב ולא מקצוע כך שאני בהחלט מוכן לשלם יותר , אבל לא  מעבר לסכום תלת ספרתי.

פורסם

אם ללכת על בטוח, אז עדיף. IPS.  מה התקציב שלך?  איזה גידל מסך ורזולוציה אתה מחפש?   עד כמה  חשוב לך לקבל מעל 60hz?

פורסם

לך על ips עם זמן תגובה 4-6ms, ו-input lag כמה שיותר נמוך (7-12 זה סבבה).

רצוי מאוד שקצב הרענון שלו יהיה לפחות 60Hz.

לא יהיו לך מריחות על מסך כזה, אני אישית לא סובל מסכי tn, אולי זה בגלל שאני רגיל ל-ips.

VA זה פאנל הרבה פחות נפוץ, ובארץ בכלל אין לך מבחר גדול של מסכים עם פנל כזה. אני אישית גם מעדיף ips על VA.

פורסם
  • מחבר

האם הפנלים החדשים של סמסונג בטכנולוגיית quantum dot עדיפים על הפנלים האחרונים של Lg  

שמבוססים על OLED , שמבטיחים סוף סוף להציג גם את איכות הצבעים של IPS  וגם את השחור האמיתי של פנלים VA  ?

פורסם

לא חושב של lg יש פנלים של oled במחירים שפויים, אבל הדגמים החדשים של סמסונג שעמורים לצאת עם quantum do, יהיו אחלה.

פורסם
  • מחבר

ראיתי כבר שטלויזיות מבוססי quantom dot , כבר הגיעו לארץ .

לגביי מסכים שמיועדים לשמש כמוניטורים למחשבים , אין לי שום מושג .

ובכלל האם המונחים החדשים שהחברות ממציאות כדי לחלוב לנו את הארנק , כמו oled , quantom dot והשד יודע מה עוד ....., האם הם סתם עוד גימיקים אופנתיים מיותרים כמו 3D או שיש מאחוריהם שיפור ממשי ומשמעותי בתצוגה ??

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים