עבור לתוכן

מרחק ישיבה 1 מטר .מהו הגודל והרזולוציה האופטימלים למשחקים,word ,אינטרנט וסרטים?

Featured Replies

פורסם

השאלה בכותרת.

אניל לא מעוניין לזרוק כסף מיותר על רזולוצייה גבוהה שלא תבוא לידי ביטוי במרחק צפייה של מטר .

כמו כן אני לא מעוניין לבחור מסך קטן מדיי או גדול מדיי שיקשה על השימוש וסתם יגרום לכאבי ראש ולעייפות עיניים .

אז מה דעתכם ?

נערך על-ידי ASI89

פורסם

אני עובד עם 42" 4K ממרחק כזה. אבל אני לא דוגמה לכלום :)

פורסם

בגדול זה דיי תלוי בנוחות שלך ולמה אתה רגיל.

אם אתה שואל אותי, נראה לי שמסך 27" ברזולוציה Full-HD/2K

אם אתה רוצה מסך שלא יקשה על העיניים זה פאנל ips

פורסם

תלוי מה העדיפות....  אישית, 34 רחב זה קצת רחוק ממטר.

פורסם
  • מחבר

מצאתי נוסחא ברשת שמיועדת  למשתמש הממוצע .

הנוסחא אומרת שכדאי למצוא את גודל המסך האופטימלי בהתחשב במרחק הישיבה ,יש לחלק את המרחק במקדם 3.81 .

מכאן יוצא שאם המרחק הוא מטר אז מחלקים 100 סנטימטר ב-3.81 והתוצאה המתקבלת שהיא בקירוב- 26 , משקפת את גודל המסך האידיאלי למשתמש הממוצע.

היות ואין מסכים בגודל 26 , אני מתלבט אם לקחת מסך 25 או מסך 27 .

אשמח לשמוע את דעתכם , האם עדיף מסך טיפה יותר גדול או שאולי רצוי לקחת אחד יותר קטן? 

נערך על-ידי ASI89

פורסם
  • מחבר

???????

פורסם

יותר גדול מן הסתם.. תמיד כיף יותר.

קח 27 בQWHD

פורסם
  • מחבר

מצד שני ראיתי אין ספור דיווחים ברשת שאנשים עם מסכים בגודל של 27 שעושים בהם שימוש כמוניטורים  כלומר כשהם יושבים קרוב אליהם ,מתלוננים רבות על כאבי עיניים וראש . 

פורסם

בשביל זה יש פאנל IPS שהוא הרבה יותר "ידידותי" לעיניים.

אני עם IPS 27" וטוב לי ושמח

פורסם
  • מחבר

במה בדיוק פנל ips עדיף על פנל va ??

שהרי פנל va נהנה מניגודיות רבה יותר והוא גם יותר מהיר בהרבה ?

אם איזה מסך אתה עובד?

פורסם
  • מחבר

נתקלתי בדיווחים של משתמשים במסכים FHD   27 ips , שמתלוננים שהטקסט בדפי אינטרנט וקבצי טקסט נראה מפוקסל ולא חד ברזולוצייה של 1920 על 1080 .

השאלה אם זה ממש מפריע גם אם יושבים כמטר מהמסך?

פורסם

אני עובד עם מסך 27" ברזולוציה 2560x1440 ואני חושב שזאת הרזולוציה המתאימה ביותר ל27".

אם אתה יושב כמטר מהמסך יכול להיות ש-FHD יתאים לך יותר. בכל מקרה הייתי במקומך קונה מסך ב1440p כי יש משהו במה שאתה אומר, אני לא התנסתי ב27" בFHD אבל זה בהחלט נשמע הגיוני שהתצוגה לא הכי חדה. 

אם וכאשר עוד כמה שנים תרצה לעשות במסך שתקנה שימוש אחר ותעבוד עליו ממרחק קצת יותר, אני באמת חושב שהתצוגה לא תהיה חדה כלכך. תמיד אפשר להקטין את הרזולוציה לFHD אם תרגיש שזה קטן לך ממרחק של מטר.

נערך על-ידי --- The King ---

פורסם
ציטוט של captaincaveman

אני עובד עם 42" 4k ממרחק כזה. אבל אני לא דוגמה לכלום :)

כנ"ל. אותו מרחק ואותו מסך בדיוק ^_^

לפני כן הייתי עם מסך 27 ברזולוציית 1440P.

קניתי לעבודה אותו מסך בדיוק רק בגודל 40 ואני במרחק של 75 ס"מ כי זה מה שהשולחן מאפשר.

יש לי חבר שקנה 40 4K (פיליפס) והוא יושב בבית במרחק של 60 ס"מ מהמסך.

פורסם
  • מחבר

האם אתם מכירים איזה שהוא מקום בארץ שמחזיק מסכים שכאלו בתצוגה ,כך שבאמת אפשר להתרשם מההבדלים בין FHD VS 1440P VS 4K ?

האם וידיאו שצולם ב 1080p באמצעות מצלמה דיגיטלית , יראה מפוקסל על מסך עם רזולוציה גבוהה יותר כשיושבים מטר אחד ממסך בגודל 27 ?

החומרה של רובינו עדיין לא מסוגלת להתמודד היטב עם תוכן 4k ,

עד כמה זה באמת בעייתי לעבוד ברזולוציה ה-  " לא טבעית " של המסך ? , לדוגמא מסך 4k שמורידים אותו לעבודה ברזולוציה נמוכה יותר כמו   FHD  ? 

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים