עבור לתוכן

מחשב רב תכליתי ב- 10K-12K.

Featured Replies

פורסם

1. מה התקציב המקסימאלי? 12K

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לא חייבים לנצל הכל, תלוי בכרטיס מסך.

ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אולי קצת ובתלות בבחירה בכרטיס מסך HIGH-END או לא.

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכנות, עבודה בהרבה תוכנות בו זמנית, ומשחקים אך רק בעוד כשנה וחצי שנתיים.

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). 

תדיר: דפדפן עם המון כרטיסיות, תכונות כדון VS,ECLIPSE,PYCHARM ו- VMWARE במקביל.

פחות תדיר: משחקים, תוכנות כגון Unity, photoshop ותוכנות עריכה, אך בהחלט בשימוש. ולכן כן חשוב לי כרטיס מסך סביר לפחות.

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: בעוד כשנה שנתיים, כן. כלומר ישנם שני אפשרויות. לקנות כעת כ"מ בינוני שתומך בריבוי מסכים ובתוכנות שדורשות כזה, אבל לא במשחקים כבדים ולשדרג בעוד כשנתיים לכרטיס HIGH-END או לקנות כרגע כרטיס HIGH-END ולקוות שיחזיק. אשמח לראות השוואה ולראות את ההבדל במחיר.

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כבדים ביותר, על הגדרות גבוהות מאד.

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 2 מסכים עם 1920x1200 או 1920x1080. (עדיפות לתמיכה ב3 מסכים בעתיד).

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות (בעוד כשנתיים)

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? מסך

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 7.5 (השקט חשוב, אבל לא ברמה של פגיעה בביצועים. יותר חשוב השקט במצב רגיל ולא בעת עבודה אינטנסיבית).

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? ככל הנראה לא.

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? הרכבה בלבד.

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. KSP או IVORY.

9. מתי מתוכננת קניית המחשב? בקרוב מאד.

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה).

SSD - עדיפות ל512GB אבל אם אין ברירה אז אולי פחות.

HD - אזור 4TB (יש לאפשר עוד חיבור של HD אחד לפחות בעתיד).

RAM - 32GB לפחות, אבל עדיפות משמעותית ל64GB (שימוש בramdisk בנוסף ל VMWARE במקביל).

כרטיס מסך - בשני האפשרויות HIGH-END או בינוני, רק NVIDIA. (ניסיון רע מאד עם ATI)

מעבד - חשוב לי כמות הליבות כיוון שעובד במקביל בהמון דברים אבל כן חשוב לי גם מהירות ליבה אחת (למשל למשחקים בעתיד) ולכן חשבתי על משהו בסיגנון הזה http://ark.intel.com/products/94188. לא יודע אם אני לא מפסיד אבל על בחירה מהדור הקודם? אשמח להצעות.

11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? אם כרגע לא מכניס כ"מ HIGH-END, אז צריך לתמוך בכרטיס הטוב ביותר שיהיה (אך אין צורך בSLI)

12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות:

תודה לעוזרים :)

נערך על-ידי letohe

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים