עבור לתוכן

נדרש שדרוג למפרט?

Featured Replies

פורסם

כרגע יש ברשותי i3 2100 + 8GB RAM + HD 7970

המחשב בעקרון בסדר גמור למשחקים, מריץ כל משחק כיום בצורה נחמדה ביותר והגדרות בסדר.

ידוע לי שהמעבד לא להיט כאן והשאלה היא האם מומלץ בחום להחליפו לגבי גיימינג עכשווי ועתידי?

במידה וכן, אצטרך גם להחליף לוח.

פורסם

Fallout 4 Minimum Requirements

CPU: Intel Core i5-2300 2.8 GHz/AMD Phenom II X4 945 3.0 GHz or equivalent

The Witcher 3: Wild Hunt Minimum Requirements

CPU: Intel CPU Core i5-2500K 3.3GHz / AMD CPU Phenom II X4 940

מדובר על המינימום...אז התשובה היא כן.

זה לא שהמשחקים לא ירוצו בכלל, הם לא ירוצו חלק. והרי מה שאתה רוצה מהמחשב זה לרוץ חלק בלי לאגים.

תוודא שאתה חייב להחליף לוח, אם לא תוכל לחסוך כמה שקלים.

פורסם

1. מחשב מחליפים מכמה סיבות:

א. הוא כבר לא מתאים לצרכים שלך (הוא כבר "חלש" עבורך). לא נראה שזה המצב.

ב. המחשב לא תקין. גם כאן לא נראה שזה המצב.

ג. יש באפשרותך להשיג חומרה טובה יותר במחיר משתלם כך שיהיה חבל שלא לנצל את ההזדמנות. שוב - לא נראה שזה רלוונטי.

לאור מה שכתבת לא נראה שאתה צריך שידרוג כרגע. 

2. אפשרות אחרת לשידרוג המחשב שלך היא פשוט לקנות מעבד משומש חזק יותר כמו Core i5 או Core i7 (רצוי מהדור השלישי, ה Ivy Bridge).

3. אם אתה מחליף את המעבד לאחד מודרני אתה כמובן תצטרך גם לוח אם חדש ומומלץ בחום שתבחר אחד שעובד עם זיכרון DDR4 ולא עם זיכרון DDR3, מה שאומר שאתה תצטרך גם זיכרון חדש.

4. אם בכל זאת אתה מעוניין להחליף את השילוש (מעבד, לוח אם וזיכרון) באחד חדש ומודרני, מומלץ שתרשום מהו התקציב לכך בכדי שיהיה אפשר לעזור לך לבחור את הרכיבים המשתלמים ביותר.

פורסם
  • מחבר

נכון אני די מרוצה האמנם, אבל יש משחקים שלא רצים חלק ממש בהגדרות בינוניות גבוהות.

הכרטיס לדעתך מספיק להיום?

ולמה לא להשאר עם DDR3? ההבדל לא מהותי לדעתי.

פורסם

באיזה רזולוציה אתה משחק? 1080P?

לא חושב שברזולוציה כזאת לכרטיס שלך צריכה להיות בעיה להריץ משחקים חדשים על הגדרות בינוניות לפחות.

רוב הסיכויים שאם אתה חש במגבלה במשחקים מסוימים שזה המעבד אבל אתה צריך לוודא את זה קודם.

תבדוק כמה המעבד טוחן בזמן משחק כזה , אם הוא ב 100% אז כנראה שהוא באמת צוואר הבקבוק שלך.

במקרה כזה אני הייתי קונה מעבד משומש כמו ש @smalul הציע.

לגבי DDR3 ומעבד חדש , נכון שאין הבדל מהותי בין DDR3 ל DDR4 בביצועים במשחקים וניתן לקנות מעבד חדש

ולוח אם חדש שיתמוך ב DDR3 אבל לדעתי אין בזה הגיון. DDR3 יתחיל להעלם בהדרגה ולקנות חומרה חדשה עם

טכנלוגיה שמתישנת זה נראה לי טעות. DDR4 הולך להישאר איתנו שנים קדימה וזה הכי הגיוני לקנות לוח שיתמוך בו.

פורסם

הכרטיס מספיק טוב למשחקים היום (זה בעצם 280X ) , אין לי ספק שהמעבד הוא הסיבה . בסוקט הזה יש מספיק מעבדים חזקים שתוכל לקנות מיד שנייה, אין צורך להחליף מחשב שלם.

פורסם
  • מחבר

הרזולוציה שלי היא 1440P ואני לרב משחק עליה, אני מוכן להתפשר קצת בהגדרות אבל לא על הרזולוציה במשחק.

כבר הרבה זמן לא מצאתי מעבד משומש שיהיה טוב למחשב שלי, וגם נראה לי שהלוח שלי לא יתמוך במעבד i5 2500 למשל...

הדור הזה לא ישן מדי? נראה לי עדיף כבר משהו חדש...

פורסם
ציטוט של Rockstatement10

נראה לי שהלוח שלי לא יתמוך במעבד i5 2500 למשל...

על סמך מה אתה קובע את זה? מהו דגם לוח האם שלך?

ציטוט של Rockstatement10

הדור הזה לא ישן מדי? נראה לי עדיף כבר משהו חדש

א. השיפור בין דורות המעבדים בשנים האחרונות הוא לא גדול במיוחד, כך שמחשב המבוסס על מעבד Core i5 מהדור השני הוא בהחלט סביר ויתאים לרוב השימושים כיום.

ב. אם אתה רוצה שילוש חדש למטרות משחקים קח בחשבון שזה יעלה לך לפחות 1500 ש"ח (בהנחה שתבחר במעבד Core i5-6500, לוח אם יחסית בסיסי וזיכרון DDR4 בנפח של 8GB).

פורסם
  • מחבר

Pegatron IPMSB-H61

לוח לא מוכר, אני יודע...

פורסם
  • מחבר

חבל שאתה מנסה להתחכם וליפול על קטנות.

פורסם

נראה שכל כמה חודשים אתה שואל שאלה דומה לגבי המפרט שלך (האם לשדרג) ואתה מקבל תשובות דומות. אם אתה רוצה לשדרג - תשדרג. אתה לא צריך את האישור או ה"חותמת" של הפורום הזה - זכותך לעשות מה שאתה רוצה למחשב שלך.

בקיצור:

האם המפרט שלך אידאלי? לא - אף אחד לא היה קונה מחשב עם מפרט כזה היום.

האם המפרט שלך מאוזן? לא - כרטיס המסך שלך כנראה חזק מדיי עבור המעבד.

האם אתה חייב לשדרג? לא, פשוט כי כרגע המחשב מספק את הצרכים שלך.

האם אתה יכול לשדרג? כן, אבל זה כבר תלוי ברצון שלך וכמובן בתקציב (אתה צריך לפחות 1500 ש"ח למפרט מודרני המבוסס על מעבד Core i5).

פורסם
  • מחבר

זה אומר שיש לי כרגע צוואר בקבוק שמפריע במשחקים?

פורסם

בדיון הנעוץ מעבדים, לוחות אם וזכרונות - כל מה שרציתם לדעת (ועוד) (2014) הגדרתי בסעיף 1.19 מהו צוואר בקבוק, שם גם הסברתי שצוואר הבקבוק תלוי ביישום בו נעשה שימוש. לאור העובדה שיש לך כרטיס מסך יחסית חזק ומעבד יחסית חלש האם הגיוני שבחלק מהמשחקים שלך המעבד מהווה צוואר בקבוק? כן. האם יכול להיות שבמשחקים מסויימים המעבד לא מהווה צוואר בקבוק לכרטיס המסך? גם כאן התשובה היא כן, שכן זה מאד תלוי ביישום ובאופן השימוש שלו במעבד ובכרטיס המסך. מה שאתה צריך לעשות הוא פשוט לנטר את אחוזי השימוש במעבד ובכרטיס המסך במשחקים ולראות האם במצב מסויים המעבד נמצא בעומס של 100% בעוד שהעומס על כרטיס המסך נמוך יותר. אם זה המצב, אז המעבד מהווה צוואר בקבוק במערכת שלך שכן הוא לא יכול "לעמוד בקצב" של כרטיס המסך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים