עבור לתוכן

המלצה למחשב נייד לסטודנט עם תקציב של 3K

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

באוקטובר הקרוב אני מתחיל לימודי רפואה ולצורך כך זקוק למחשב נייד. אני מתחיל ללמוד בטכניון ולפי מה שהבנתי יהיו לי גם כמה קורסי תכנות- צריך מחשב שיעמוד בכל זה.

התקציב הוא בגדול עד 3000 ש"ח אבל אני יכול לחרוג מעט (עד 3500) בשביל משהו באמת טוב. קיימת אפשרות לרכישה באילת.

המחשב יסחב הרבה על הגב ולכן אני מחפש גודל של 13-14 אינץ' (הבנתי שזה הגודל המומלץ לסטודנט).

אני לא מבין גדול במחשבים אבל עשיתי בדיקה קצרה באינטרנט והגעתי למחשב הזה: http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=920608 .

איך הוא בעיניכם?

בנוסף שמעתי המלצות על ה- ZenBook של אסוס. מה דעתכם עליו? איזה דגם כדאי? (אם בכלל).

אשמח לשמוע מכם המלצות והצעות למחשבים נוספים שאתם חושבים שיתאימו.

תודה מראש.

בפירוט:

1. מה התקציב המקסימאלי? 3000

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל את כל התקציב.

ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אפשר קצת. רק בשביל מחשב מומלץ מאוד עם יתרון גדול על השאר.

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר גלישה באינטרנט ולימודים (Office) . יהיו לי גם כמה קורסי תכנות בהן אני אצטרך להשתמש בתכנות בסיסיות לכתיבת קוד. המחשב גם ישמש הרבה לצפייה בסדרות וסרטים (באמצעות חיבור כבל HDMI לטלוויזיה).

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).  בעיקר Office. קצת תכנות.

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:  לא מיועד לגיימינג.

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים.  בגדול אין צורך אך אם למישהו יש המלצה לעכבר מומלץ (לא כלול בתקציב) אני אשמח לשמוע.

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 6

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? מערכת הפעלה כן אבל השאר לא. הבנתי שסטודנטים זכאים ל- Office במחיר מוזל (אם מישהו יוכל לפרט על זה קצת אני אשמח).

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. עדיפות לאזור המרכז או השרון אבל יש גם אופציה לקנות באילת. עדיפות לחנות מוכרת וגדולה.

9. מתי מתוכננת קניית המחשב? בשבועיים הקרובים.

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה). משיחות עם חברים וסטודנטים אחרים הבנתי שמומלץ מחשב עם  SSD לכן אני מעדיף מחשב שכולל את החומרה הזאת. נאמר לי גם שעדיף מעבד I7, האם זה נכון? 

11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? לא מתוכנן שדרוג של המחשב.

12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות:

המחשב אמור לשמש אותי לשש שנים לפחות, לכן חשובה לי גם אחריות (רצוי ל-3 שנים). אני מוכן גם להוסיף כסף כדי להרחיב את האחריות.

נערך על-ידי OGLR

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים