עבור לתוכן

לפטופ חזק לסטונדט, תקציב סביב ה 5K

Featured Replies

פורסם

אהלן,

בעוד כמה חודשים אתחיל תואר משולב במתטיקה ומדעי המחשב ולצורך כך אני מעוניין לקנות לפטופ.

השימושים במחשב יהיו בעיקר כתיבת עבודות, תכנות, שימוש בתוכנות מתמטיות וכו'

בנוסף מעוניין שהמחשב יריץ סרטי FHD כמו שצריך, ושיהיה אפשר לחבר אותו לטלוויזיה כדי לצפות בסדרות/סרטים באיכות גבוהה

דבר נוסף הוא שאני מצלם מדי פעם ומשתמש בתוכנות העריכה LIGHTROOM ו PHOTOSHOP

לכן אשמח למחשב שידע להתמודד עם התוכנות האלה בהתאם (מצד שני לא עושה שימושים מאוד כבדים או בתדירות גבוהה)

1. מה התקציב המקסימאלי? 5000

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיף לנצל

ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ואף לכיוון ה 1000 אם יש שיפור משמעותי ואם המחשב יחזיק ליותר זמן

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? כתיבת עבודות, תכנות, סביבה מתמטית, עריכה של תמונות, צפייה בסרטים, גלישה באינטרנט וכו'

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). LR ו PHOTOSHOP פה ושם, תוכנות תכנות שונות..

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: X

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים.   X

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? X

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)?

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? X

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? כן

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. לקנות באזור המרכז

9. מתי מתוכננת קניית המחשב? חודש-חודשיים הקרובים

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה).

מעוניין בכונן SSD בשביל כל התוכנות ומתלבט האם יש צורך בכונן קשיח רגיל בנוסף, או לכוון ל SSD יותר גדול ולהיעזר בשירותי ענן ו הארד דיסק חיצוני וכו'

11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד?

12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות:

דברים שחשובים לי במחשב: גודל מסך בין 13-14, מעבר לזה מתחיל להיות גדול ומסורבל, מתחת מרגיש לי קטן מדי.

עדיפות למסך מגע, שמעתי שזה נוח ועוזר לסטונדנט, לא חובה.

שיהיה קל יחסית, פחות מ 2 קילו, כדי שיהיה נייד ונח לשינוע.

סוללה ארוכה שתחזיק כמה שעות טובות

SSD

שלא יתחמם יותר מדי

תודה רבה :) 

פורסם
  • מחבר

אשמח לעזרה :) 

פורסם
  • מחבר

מישהו? :)

פורסם
  • מחבר

??

פורסם

קשה למצוא (לפחות בארץ) נידיים שהם גם חזקים, קטנים וקלים.

יש לך את ה Dell Latitude E5470.

14 אינץ , שוקל 1.67 קילו ,בטריה סבירה - תחזיק כמה שעות, מעבד 4 ליבות ,SSD

http://www.notebookclub.co.il/products/latitude/latitude-e5470-6440hq.htm

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים