עבור לתוכן

השווה בין שני לוחות ABIT

Featured Replies

פורסם

חברה שלום

מדובר בשני סוגי של לוח אם: NF-7 ו NF7-SL מה ההבדל בינהם חוץ מה יציאות SATA

ראיתי באתר שיש הבדל בצ'יפסט בלוחות אלו. באחד MCP-SPP ובשני MCP-T-SPP מה זה ??

תודה

פורסם

ל SL יש את כרטיס הקול המובנה הטוב ביותר שקיים, ה SS סאונד סטורם בעצם זהו ההבדל החשוב ביותר.

פורסם
  • מחבר

חברה, יש עוד תגובות ?

פורסם
  • מחבר

חברה שלום. אני פשוט לא מאמין ! >:( אף אחד לא יכול לענות לשאליה שלי !

חברה וכל חובבי AMD למיניהם... מה קורא איתכם !!

עכשיו יש לי עוד שאליה. ידוע לי שבלוח NF7-SL יש דבר שנקרא H.P.T זהו מנגנון מיוחד מאוד של ABIT שאיךשהו מצליח להוריד את חום המעבד ב כ 10-15 מעלות !!! לקחתי לוח של GIGABYTE דגם GA-7N400-L עם מעבד AMD 2500 ועם מאוורר TITAN. החום בהדלקת המחשב היה 35 מעלות ואחרי 24 שעות רצופות של מצב דלוק החום הגיע ל 55 מעלות. ברגע שהתכלתי לעבוד על המחשב, החום הגיע ל 59 מעלות !!!

לקחתי את אותו מעבד, אותו מאוורר ולוח NF7-SL. בהדלקת המחשב החום ההתכלתי היה 15 מעלות !!! (אין לי מוסג איך זה יכול להיות)

ואחרי 24 שעות של מצב דלוק החום הגיע ל 35 מעלות בלבד. אחרי עבודה של כ 3-4 שעות מול מחשב(התקנת מערכת וכו, החום הגיע ל 40 מעלות בלבד. אני בטוח שבקר החום של הלוח תקין כי עשיתי את הניסוי הזה עם 15 לוחות זהים ואפילו כאשר מדליקים את המחשב וחום המעבד הוא 15 מעלות, החום של המארז הוא 25-30 מעלות. מכאן אני מגיע למסכנה שבקר החום תקין.

ראיתי לוח יותר מתקדם של ABIT והוא ANF, חשבתי שגם בלוח הזה יש מנגנון כזה אבל באינטרנט לא רשום כלום !!!

מה אתם אומרים ???

חברה בבקשה תהיו יותר רציניים במתן תשובות (אל תתנו לי הרגשה שאני מתכתב עם עצמי ;D )

תודה

פורסם

דבר ראשון אין הרבה הבדל בין ה NF 7 S ל SL זה אותו לוח אם רק שה S בא עם SEIRALL שזה כולה מתאם IDE ל SATA

הדבר שאתה מדבר עליו HPT זה חיישן שיושב בלוח אם ומכבה אותו ברגע שמשהו מהדברים שהגדרתה משתנה כמו מהירות של המאורר של המעבד יורדת או הטמפרטורה עולה

מעבר לזה הוא לא עושה כלום מצד שני הלוח אם של ה ABIT יותר יציב משאר הלוחות אולי חוץ מכמה לוחות אחרים (לכל בעלי ה ASUS ו האיפוקס תירגעו ) אבל מעבר לזה אין הרבה הבדל

מקווה שעניתי על השאלה שלך

פורסם
  • מחבר

קודם-כל, לא קראת את השאילה שלי. רציתי השוואה בין NF7 לבין NF7-SL אחרי זה רציתי השוואה בין NF7-SL לבין AN7-GURU . אז למה סתם לכתוב הודעות לא לעניין ?! כתבתי שמעניין אותי לדעת מה ההבדל בצ'יפסט !!! והדבר האחרון - האם יש מנגנון HTP בלוח AN7

מה לא ברור !!! אז בעצם לא עניתה לי על כלום וחבל...

פורסם

בואנה מה הבעיה שלך תגיד תודה שבכלל עונים לך שאתה מדבר בצורה מגעילה כזאת.

פורסם

וגם תעשה חיפוש שאלו תאלה הזאת אולי 100 פעם לפניך!!!

פורסם
  • מחבר

בוהנה תגיד לחברים שלך (או לכלב שלך). אני לא עניתי לו בצורה מגעילה, אבל הערתי לו שצריך קודם לקרוא ואחריזה לענות ולא סתם "העיקר לשלוך משהו"(גם אתה שולך הודעות חסרות תוכן עניני). רק מי שיודע צריך לענות (ויש הרבה כאלה) ומי שלא יודע לא צריך לענות - זה כל כך פשוט . עכשיו אין על מה להגיד תודה לצערי.

פורסם
  • מחבר

למה לא קיבלתי 100 תשובות ? (הרי לפחות 100 אנשים קיבלו תשובה ?!)

"הדיבורים כמו חול - ואין מה לאכול"

פורסם

דבר ראשון אולי בגלל הדיבור היפה שלך

וגם ענו על השאלה הזאת 100 פעם כבר נמאס לענות עליההה

פורסם
  • מחבר

MASTER OR - אתה שולך הודעות לא לעניין כל הזמן !!! וזה חבל שחוץ מלהרעיד את האוויר אתה לא רושם שום דבר חכם במיוחד

הנה 10 הודעות אחרונות שלך

חומרה / מעבדים, לוחות אם וזכרונות / השווה בין שני לוחות ABIT תאריך פירסום: היום בשעה 20:49:07

דבר ראשון אולי בגלל הדיבור היפה שלך

וגם ענו על השאלה הזאת 100 פעם כבר נמאס לענות עליההה

2 חומרה / מעבדים, לוחות אם וזכרונות / לוח אם וקירור תאריך פירסום: היום בשעה 20:46:06

לא הבנתי מה הקשר בין הכותרת לת'רד עצמו ?

הודעה כזאת מתאימה לפורום מפרטים

ובקשר לשאלה שלך באמת עדיף לך מפרט מבוסס 64BIT ולחקות לסוקט החדש של AMD

3 חומרה / מפרטי מחשב / רוצים לנהל פורום כנסו תאריך פירסום: היום בשעה 20:40:20

גם פתחת את אותו ת'רד בשני פורום שונים בשביל הודעה שהיא עבירה על חוקי הפורום ?

כנראה שבאמת קראת את החוקים לפני

4 חומרה / מעבדים, לוחות אם וזכרונות / השווה בין שני לוחות ABIT תאריך פירסום: היום בשעה 20:36:00

וגם תעשה חיפוש שאלו תאלה הזאת אולי 100 פעם לפניך!!!

5 Off-Topic / כללי / תערוכת מרצדס פרטית! תאריך פירסום: היום בשעה 19:53:34

בטח אחי!!!תן לנו תמונות לפנטז עליהם קצת...במיוחד של המייבאך

6 מחשבים כללי / Windows / האשף של הnvidia עולה לי בstart up כל אתחול תאריך פירסום: היום בשעה 15:18:41

חפש בהגדרות דרייברים של הכרטיס מסך חייב להיות שם...

7 מחשבים כללי / תוכנה / מחפש תוכנה לשירטוט תאריך פירסום: היום בשעה 15:13:55

תוכנה פחות מקצועית היא AutoCAD

8 מחשבים כללי / תוכנה / בעיית בתוכנת icq תאריך פירסום: היום בשעה 15:09:31

יש לך FireWall ?

9 חומרה / תצוגה וגרפיקה / מה שונה בין ראדון 9600 dvi +tv לרגיל? תאריך פירסום: היום בשעה 14:29:11

לא רק ששום משחק לא מנצל את ה256 מגה זיכרון האלה, 128 זיכרון הוא יותר מהיר..

10 חומרה / מעבדים, לוחות אם וזכרונות / Intel Pentium 4 2.8E Ghz 1M Cache BOX Prescott תאריך פירסום: אתמול בשעה 23:37:08

למה סתם להלחיץ תילד?

הכל בסדר רק תנסה לעשות את הדברים שהצעתי לך בהודעה הקודמת שלי להפחית קצת את הטמפרטורה

פורסם

קודם-כל, לא קראת את השאילה שלי. רציתי השוואה בין NF7 לבין NF7-SL אחרי זה רציתי השוואה בין NF7-SL לבין AN7-GURU . אז למה סתם לכתוב הודעות לא לעניין ?! כתבתי שמעניין אותי לדעת מה ההבדל בצ'יפסט !!! והדבר האחרון - האם יש מנגנון HTP בלוח AN7

מה לא ברור !!! אז בעצם לא עניתה לי על כלום וחבל...

בן אדם קודם כל תגיב כמו שצריך ואתה יכול לחפש בפורום היו הרבה מאוד ת'רדים על העניין הזה

בנוגע לשאלה שלך

NF7 - NF7 SL ההבדל ביניהם הוא תמיכה בסאטאה ותוספות של מייצבי מתח על הלוח אם

AN7 - NF7 : ה UGURU הוא אותו גו'ק שנמפקח על המתחים והתדרים ובעצם מאפשר לך עכשיו שליטה על זה דרך תוכנה מהווינדוס

מבחינת CHIPSET אין הבדל בכלל זה אותו CHIPSET והתוספות ששמו על ה AN שאמורות לייצב את המתח שלו לפי שמועות שרצות בזמן האחרון עושות לו רק בעיות לפחות בגירסאה הזאת המוקדמת

אותו מנגנון HTP קיים בכל הלוחות האלו היות שזה שבב של WINBOND שאחראי על ייצוב מתחים ובקרת טמפרטורה

ההבדלים בין ה CHIPSETS שציינתה

MCP NF2 רגיל ללא כרטיס מסך על לוחם האם

MCP-T תומך ב SATA SOUND STORM מלא ללא כרטיס מסך על לוח האם

IGP - כרטיס מסך על הלוח האם ללא ערוץ AGP לחיבור כרטיס מסך נוסף

SPP - כרטיס מסך על לוח האם וערוץ AGP לחיבור כרטיס מסך נוסף

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים